December

December

onsdag 6 maj 2015

Mitt i veckan

Jösses vad det har regnat i natt och igår kväll så kom det även åska och blixtar. Inte undra på att det kändes lite kvavt när man tänker efter.

Just nu så skiner solen men det är grå moln som varnar för att det kan komma mer regn.

Hade en trevlig stund igår med stickgänget och fick höra en trevlig nyhet. 2 av dom ska öppna en garnaffär :) så nu får jag bli flitigare och så jag kan gynna deras butik när det öppnar. Vip-kunder som vi är - det gamla gänget från förra stickbutiken som las ner.

Bildresultat för knitting ladies funny

Sonen var hemma när jag kom hem. Det hade tagit honom ca 1 timme dörr till dörr och det är ju bra restid. Idag är det kvällspass som börjar och det är bara att hålla tummarna att det går lätt att ta sig dit med kommunala färdmedel också.

Nu har det ju blivit en hel annan planering när det gäller mat så igår åkte jag och handlade innan stickträffen och det blev frukt och drickyoghurt plus några bars men han har också matlåda som han ska ta med sig. Det är inte helt lätt att veta hur hungern ser ut en sån här arbetsdag men nu har han i alla fall första dagen sen vet han ju mer efter denna dag.

Jag skulle ju träffa bilmekargubben idag innan 9 - och halv 9 satt jag där utanför hans verkstad lite osäker på om han sa halv 9 eller 9 tidigast men jag satt kvar och tänkte han kommer väl snart och så lyssnade jag på boken - som jag nu har lyssnat klart på - så spännande men också otäck.

Det kom sen 2 bilar till med gubbar och så tog den ena upp mobil och ringde. Efter en stund kom mekargubben som försovit sig - hoppsan och jag pratade med honom och sa jag kommer tillbaka i eftermiddag istället.

Bildresultat för car fix funny

Så jag åkte hem, gick en runda med vovven och kunde ta en dusch och fika och vänta på att klockan skulle gå och jag skulle köra dottern till sitt och åkte till vårdcentralen för veckans injektion.

Och nu är jag på jobbet och så åker jag till bilgubben sen och så kanske han kan köpa delar idag och fixa den imorgon - håll tummarna.

Jag ska jobba hemifrån lite imorgon och skulle sen kunna tänka mig att vara helt hemma och städa! Det behövs dammsugas och torkas golv framförallt. Och nu när alla i familjen jobbar så är det ju inte bara att delegera bort det heller. Skulle kunna vänta till helgen men då hinner jag bli halvknäpp innan av eländet.

Bildresultat för cleaning ladies funny

Jag brukar ju försöka komma ihåg att notera alla böcker jag läser/lyssnar på. Jag skriver ju också om det här på bloggen så kan jag sen söka själv. Nu har jag inte hittat eller noterat en bok som jag tror jag läst men är inte säker.

Det retar mig.

Bildresultat för fibro pain in hands funny

Men det känns nu när jag lyssnat på början att jag har läst den. Det är nummer 3 av samma författare som jag lyssnat klart på idag. Ninni Schulman. Det är riktigt bra böcker. Den berörde mig också mer än vanligt. Ska inte avslöja något här för den som vill läsa. Många böcker kan ju kännas overkliga trots spännande handling men den här var inte alls sån utan det är nog så det är för många som i den bok.

Det är yogadag idag men jag är inte säker på att jag kan gå. Är inte helt 100 i kroppen och är också väldans trött. - de senaste dagarna har slitit på mig och jag har mer värk än vanligt också. Den där känslan av att ha haft händerna i en mangel är tillbaka och värken sprider sig upp mot axlarna.

Men det är flera timmar dit och mycket kan hända innan dess och jag kan ändra mig både en och två gånger. Samtidigt så tänker jag att om det nu är uppehåll idag så skulle jag kanske ta vovven på en långpromenad istället. Det har han inte fått nu när det regnat. Mest för att det är han som vägrar att vara ute.

Bildresultat för fibro pain in hands funny

Kan ju också hinna med båda två. Vilka problem man har! Men det är rätt stora för mig och min kropp. Jag själv personligen vill ju så mycket. Jag skulle vilja röja runt hemma samtidigt som jag också fixade yogan och sen en promenad och så något annat också mellan detta. Som förr ungefär då man var här och där, högt och lågt nästan samtidigt men med facit i hand så skulle man redan där och då stoppat sig själv så hade man kanske inte suttit i denna skitsituation med värk - och idag är det rejält jobbig jag som oftast mer känner av tröttheten men på sista tiden tycker jag värken tagit ett skarpare grepp om mig också.

Kan ju vara för att det också är var annandags väder. Det blåser rejält idag också och det ska ju regna i morgon också enligt väderleksrapporten.

Bildresultat för fibro pain in hands funny

Och så då en ny bok. Denna gång en amerikansk författare. Gillian Flynn och Vassa föremål

Det är hennes 3:e bok och jag har läst dom 2 första och dom var bra.

Vassa föremål (inbunden)

På sin chefs begäran beger sig Chicagojournalisten Camille Preaker till sin hemstad Wind Gap i Missouri, för att rapportera om fallet Natalie Wood, en tioårig flicka som är spårlöst försvunnen. Året innan kidnappades nioåriga Ann Nash under liknande omständigheter och hittades kort därefter mördad.

Camille har inte satt sin fot i hemstaden på åtta år och bävar inför att återse sin mor Adora. Relationen har alltid varit ansträngd och Camille inser snart att ingenting har förän drats; Adora håller henne på avstånd så som hon alltid gjort, samtidigt som hon verkar närmast besatt av att ta hand om Camilles tretton åriga halvsyster Amma, en bedårande men också manipulativ flicka som på ett märk ligt sätt håller hela den lilla staden i sitt grepp.

Camille börjar intervjua de försvunna flickornas anhöriga, men i takt med att pussel bitarna faller på plats tycks sökandet efter sanningen på ett oroväckande sätt leda henne tillbaka till den egna familjen, till ett sårigt förflutet som nu till slut hunnit ikapp henne.

Må Gott
1 kommentar:

 1. Vad bra att det gick smidigt att ta sig till jobbet för sonen,
  min son åker tor gbg-thn varje arbetsdag (nästan)
  Från dörr till dörr tar det lite drygt en timme. Det tycker jag är jättebra. Han åker tåg och buss. Än så länge inga förseningar ;-)

  Kul att det ska öppna en garNaffär

  Så mekargubben försov sig.,., ;-)
  Hoppas det löste sig på em istället :-)
  är regnar det och är grått och trist idag :-(

  Ha en fin dag!

  Kram ❤

  SvaraRadera