December

December

måndag 27 april 2015

Söndagar med Stina Wolter och måndagsmys

Cecilia med Stina i kökssoffan. Foto: Johanna Fellenius / SR.

Det är då måndag igen och det har varit en otroligt intensiv helg och det känns och jag tog till mig en sak som jag hörde på radion i morse när jag lyssnade på Söndagar med Stina Wolter och hon låg i soffan hemma hos en annan ME/CFS sjuk kvinna.

Många gånger så tänker jag i alla fall på hur jag en gång var och hur jag saknar det och visst det får jag göra men ska inte hänga upp mig på det utan vara tacksam för allt som jag faktiskt kan för många med samma sjukdom har det så mycket värre så man ska glädjas här och nu för det som är.

Och hon har ofta feber och känner sig influensasjuk. Jag har inte feber men känslan av att ha det finns där ofta och jag får istället ofta blemmor på tungan som man kan få innan man får en förkylning. Det är ett av mina tecken att jag gjort för mycket och såna hade jag i helgen. Just nu är dom inte där men om jag inte tar det lugnt denna dag/vecka så kommer dom igen.

Hon var en klok kvinna så har ni inte lyssnat så gör det. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/534146?programid=4604

Jag har inte lyssnat helt klart utan bara på intervjun sen var det en timme till men det får jag ta senare.

Och en annan sak - hur vi ofta får adrenalinkickar och är som duracellkaniner nästan för att sen krascha.Jag är nog en av dom. Som får dom där adrenalinpåslagen och skulle vara mer lyhörd samtidigt så tycker jag att jag är det när jag kan.

Så idag sitter jag här på jobbet och har mer värk i kroppen än vad jag brukar ha. Och det sitter upp mot nacken idag.

Kan ju vara att jag i lördags inte satt ner på 8 timmar nästan. Egentligen så gör jag inte så mycket utan jag är informationsansvarig och ser till att andra sköter sitt, pratar med folk och informerar och det är jättetrevligt och kul på alla sätt för en social ensamvarg som mig.

Dagen började med att klockan ställdes 05:45 och så kunde jag snooza en kvart innan det blev dags att kliva upp och starta dagen. Dottern skulle köras till sitt jobb vid 7 och sen började min dag och det blev lite extra planering på klädsel då det inte där och då visade något bättre väder så jag fick på mig ett par mamelucker som jag har i min garderob och jag har inget minne av att ha köpt dom men dom fyllde sin funktion under träningsbyxor. Sen blev det långärmad funktionströja, en t-shirt över med logga och sen fleecetröjja, jacka som tillhör träningsbyxorna och dunväst plus torgvantar så jag frös i alla fall aldrig.

Bildresultat för mamelucker


Sen skulle man fixa och dona och få igång allt innan det skulle börja och det kom två droppar regn - tack och lov inget mer men det blåste ju rejält så man fick leta tyngder som kunde hålla papper på plats och sen kom också solen som värmde - så det blev på det hela en lyckad dag och jag kunde köra tillbaka lite saker till jobbet.

Stannade vid lilla ica för att se vad vi skulle ha till middag. Sonen ringde på dagen och åkte iväg. Så jag stod där och tittade på kött och det blev lövbiff och sen färska olika grönsaker och så blev det en wok av det hela.

Så strax innan 4 var jag hemma och så mör och då blev det fika med dottern och sittning på en köksstol ett timme innan det blev dags att börja med maten.

Njöt av en god wok och gott vin och en lugn kväll som blev tidig. Så trött men nöjd och det blir 2 lediga dagar av denna dags jobb. Det är ju klämdag snart som jag ska ta och vara ledig på.Sen kom söndagen och även då fick klockan ställas och jag var inte så nöjd just där och då för jag ville helst sova och tänkte först att jag skippar hundträffen och går hemma men jag klev upp för jag ville ju följa med och vovven mår också bra av att få träffa kompisar även om han inte visar någon tendens till att leka men han gillar sällskapet.

Och klockan 10 var jag på plats i Angered och det tog ca 30 minuter att åka sen gick vi genom jättefina skogar med bra spångar, trappor och stigar. Vitsippor överallt, hästar, fågelkvitter, ån som rinner och bäverspår. Solen värmde!

Så även om jag drog mig för att åka iväg så var jag mer än nöjd medans vi gick på denna vackra plats och fick umgås med både gamla och helt nya mattar och vovvar.

Var hemma igen strax efter 12 och då blev det kaffe och en pratstund med dottern och så la jag mig i sängen och frös och tog värmefilten över mig och somnade. Sen blev jag väckt av dottern kvart i 2 och det var dags att köra henne till jobbet och sen åkte jag direkt hem och sov ett par timmar till.

Det var välbehövligt för jag har inte så lätt att somna när jag ligger utan ofta blir det ju bara vila, blundande.

Sen åt jag av woken och sonen tog fredagens rester och sen var det dags att byta om för att åka till yogan och det var länge sen sist men det gick väldigt bra och kroppen mår ju gott av alla stretchande övningar.

Och det var ju söndag så jag åkte sen på affären och köpte morotskaka still kvällens efterätt/fika innan jag hämtade dottern.

När klockan sen var innan 22 så låg jag i min goa säng med värmefilt och domnade bort till drömmarnas värld och har sovit gott även om jag vaknat till ett par gånger och varit uppe men jag har kunnat somna om snabbt och ingen klocka behövde ställas idag för någon av oss och det var så skönt att vakna av sig själv.

Och idag ska vi måndagsmysa eftersom vi inte gjort det i helgen ihop. Det ska grillas för jag köpte kött som var lång hållbarhet på färdigmarinerat vakumpackat - grillskinka tror jag det var och så har jag idag gjort mojo rojo sås och vi ska göra spanska salta potatisar till.

Bildresultat för mojo rojo

Och det är en kortvecka - skönt, sen en vanlig vecka och en kortvecka igen. Maj är en bra månad.

Nu är det dags för kaffe - är frusen och iskall om händerna så jag ska diska lite också för att få upp värmen.

Sen har jag en ny bok på gång i mina lurar.

En debutant Gabriella Ullberg Westin - Ensamfjäril.

Ensamfjäril

Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen nås Polisen av ett larm. Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats ihjälskjuten i hemmet med parets två små barn som enda vittnen. Familjen har just återvänt till Sverige efter många år i Italien.Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. De enda trådarna värda att följa upp är ett läderband som offret hade runt halsen och ett okänt telefonnummer i hennes mobiltelefon. I ett försök att få fram mer om offrets tidigare liv åker Rokka till Italien. Ju mer han nystar i brottet desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något avgörande, och att han egentligen inte kände sin fru.Under tiden dras Rokka dessutom in i en erotisk affär med den förföriska dottern till en barndomsvän. När ytterligare ett kallblodigt mord sker inser Rokka att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman.

Det är bra men det finns lite tillfällen då det är sexbeskrivningar och det kan det få vara då det hör till livet men det är lite väl grovt språk för min smak.

Och jag kommer inte vara kvar på jobbet hela dagen idag. Måste på apoteket och hämta ut medicin och jag känner att jag inte riktigt är med nu när det gått lite tid här på jobbet. Ögonen märker jag det på framförallt. Jag ser dåligt i vanliga fall och mina glasögon är kassa men jag känner att synen fladdrar idag och det är jobbigt och det tror jag beror på att helgen varit för intensiv.

Men det är sol och det börjar bli varm så det blir gott med en grillmiddag ikväll och sen vila.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Det där fladdrandet för ögonen har jag också när det blivit för mycket. Då vet man att det är dags att varva ner några varv annars blir det totalkrasch. Förstår om du känner dig sliten efter helgen, men man vill ju gärna ha roligt också - inte bara gå hemma själv. Vad härligt med kortvecka! Då skall jag ha roligt, umgås med familjen och älsklingen, och sen på måndag är jag helt slut - men det är det värt. Vad sugen jag blir på grillat nu när du skrivit om det :-) Har inte tagit upp min grill från källaren än, får bli nån av de närmsta dagarna för till helgen vill jag grilla. Ha det så gott vännen! Kram! ♥

    SvaraRadera