December

December

tisdag 7 april 2015

Så blev det vardag igen!

Påsken hade gärna fått fortsätta för min del i flera dagar till. Så gott att vara ledig och inte göra nåt mer än att njuta av dagarna.

Men jag sitter på jobbet idag om än senare än jag brukar. Tog god tid på mig och kom en dryga halvtimme "försent".

Men det är lugn på jobbet just nu och kollegan är inte här - han och flera andra utnyttjar påsklovet till träningsläger utomlands - gottegrisar så när katten är borta dansar råttan på bordet :)

Bildresultat för när katten är borta dansar råttorna på bordet

Och det är segt idag - skulle kunna gå och lägga mig och sova - eller i alla fall blunda under ett täcke och bara vara.

Jag har inte fått dotterns bautaförkylning (än) men den där lilla ömma plitan i gommen finns där men den är lite mindre idag än igår så jag kanske kan få klara mig.

Helgen har bjudit på vackert väder och mysiga dagar med härliga promenader. Vi har grillat 3 gånger. Lamm blev det 2 av gångerna och igår fick det bli flankstek och resterna av potatisgratängen som jag gjorde dagen innan till lammfärsbiffarna. Flankstek är en god bit som är perfekt att grilla. Vet inte riktigt vad man använde den till förr - köttfärs kanske men det är båda smakrikt och inte segt så det blev över så jag och dottern har ätit detta till lunch idag.

Sen har det blivit tidiga kvällar. Tycker inte påsken har bjudit på något tv-program att titta på. Så jag har lagt mig och sovit istället.

Igår var det jordskott men jag orkade inte vara vaken så länge så jag såg det i förmiddags på play istället.

Men det har varit skönt att inte behövt ställa klockan någon dag utan vakna av sig själv.

Igår var det också hundpromenad med hundgänget - ingen planerad men vi har ju får fb sida och frågan kom upp ifall någon ville promenera och vi blev rätt många och vovven gick som lös i sin långlina och är så duktig på att komma när jag ropar men är inte intresserad av att leka även om några försökte få igång honom på lite hopp, spring och lek - men han är som ferdinand - trivs bäst att bara gå och nosa och kolla runt. Han springer runt och kollar in flocken också för att se att alla är med och han gick ner i en pöl med alla 4 tassar vilket hör till ovanligheten då andra fullkomligt rasar ner i vatten så fort dom ser en pöl och älskar att bada.

Igår gjorde jag också efterrätt - påskens första. Det blev en cheesecake med passionsfrukt på toppen. Sonen gillade inte passionsfrukt men i övrigt gick den ner och den var mäktigt som jag märker att jag tycker de flesta efterrätterna blir när vi ska äta på kvällen men brukar smaka bättre dagen efter men har inte hunnit äta än idag.

Igår fick jag ta upp ett paket med lövbiff. Förpackningen från butik hade spruckit i plasten så det var inget att spara på. Får steka upp det idag för jag tror inte det varit trasigt så länge. Så lite wok idag kanske. Vi får se vad det blir av det hela.

Dottern är på jobbet och har inget smaksinne men känner sig bättre även om hon hörs hes och snuvig.

Sonen är hos sin kompis som hastigt och lustigt kom hem från sin resa utomlands. Det sprack helt med alla planer. Att få tag på en lägenhet visade sig vara näst intill omöjligt och ingen lägenhet - inget jobb. Och där dom nu bodde tillfälligt var inte kul för det paret höll på att bråka, gräla och ha sig hela tiden så sista tiden tog dom in på hotell för att inte störa dom mer.

Men sonen blev ju glad över att kompisen är hemma även om han också tycker det var trist för deras skull att det inte blev som dom tänkt. Och igår blev han hämtad av kompisen och idag körde jag honom till af på veckomötet och därefter gick han till kompisen.

I kväll var det tänkt att jag skulle gå på stickträff men jag avbokade. Kände att jag inte har orken och lusten att sticka är näst intill obefintlig också. Visst hade det varit trevligt att åka iväg och fika och prata men man får inte allt man önskar. Det får bli en promenad med vovven istället som får bli lite längre än den vi tog på förmiddagen.

Sitter och svär också här på jobbet - jag får ingen kontakt med skrivaren. Någon klant har dragit ur kontakten till routern och det har bara varit att stoppa i den igen tidigare men inte idag. Så jag vet inte om kabeln gått sönder på något sätt kanske. Får leta upp en annan och se om det hjälper annars får vi ta hit någon igen.

Och ju mer irriterad jag blir - suck - har nu bytt kabel och det funkar fortfarande inte så känner jag också hur värken tar mer tag i kroppen och jag vill bara hem.

Ska gå och hämta mig en stor mugg med kaffe, andas, starta om dator och skrivare och be till högre makt.



Kanske lika bra att stänga ihop butiken och ta nya tag i morgon kanske.

Må Gott

3 kommentarer:

  1. Nu har jag läst ikapp mig här inne :-) Vad gott det låter med det ni grillat i helgen. Tror jag skall ta upp grillen från källaren den här veckan. Det är ju så himla gott med grillat.
    Och vitsippor har ni där borta hos er också, det har jag inte sett några här ännu, inte i Småland heller, men det kommer väl snart här också.
    Det är ett jäkla aber det här med sladdar och tekniska apparater, man kan ju bli galen för mindre, det skall bara funka ju!
    Stackars dottern som blivit så förkyld, låter som en rejäl vårförkylning, hoppas hon blir bättre snart. Och så håller jag tummarna för att du inte blir smittad. Kramis! ♥

    SvaraRadera
  2. Så gott med grillat! Du har väl inte missat att det gick en islänsk deckare i fyra avsnitt nu under påsken på svt 2? Den gick så sent så vi spelade in det. Men det finns säkert på play också. Ha det bra. Kram ❤️

    SvaraRadera
  3. Så när kollegorna är borta så jobbar du lite när du själv vill :-D
    det är ju perfekt :-P
    synd med skrivaren. .. Hoppas du fick ordning på det....

    Vad tråkigt för din sons kompis... men självart jättekul för sonen :-)
    Inte dumt med grillad mat. Det är som godast på vår/försommaren... innan man tittar det sångare ggr.
    Min make brukar oxå grilla flankstek och han tycker att det är helt suveränt gott. Jag tycker det är ok men jag är ingen nötköttsälskare jo förutom lövbiff för det gillar jag :-)
    Lamm tycker jag är jättegott om man kryddar det med ex rosmarin, citron o vitlök.

    Ha en fin kväll!
    kram ❤

    SvaraRadera