December

December

lördag 4 april 2015

Påskafton

Efter väldigt kyliga nätter som gör att det är vitt av frost på marken tidigt så har dagarna varit underbara - de 2 hittills som jag varit ledig.

Solen skiner från klarblå himmel just nu men det har varit lite moln mellan varven också.

Härligt promenadväder och idag när jag gick i naturreservatet så var det många där med mig och det satt folk lite överallt med fikatermos och jag förbannade mig själv lite att jag inte hade med mig något men det är väl så när man bor så nära och bara kan traska dit att man inte tänker så långt.

En annan dag kanske.

Våren hade i alla fall kommit och jag såg både vitsippor och blåsippor.






Det som inte är ok just nu är att jag inte kan säga att det är förkylning eller pollen som stör. Dottern snorar och nyser men hon kanske också har blivit känslig - det vi inte. Jag har också i gommen ett sånt där sår som man kan få på tungan eller i tandköttet och jag får ju såna när jag gjort för mycket så jag kan inte heller säga om jag håller på bli förkyld eller om det är pollen eller fibron.

Har i alla fall varit på apoteket idag och hämtat ut ögondroppar och nässpray för allergin. Samtidigt så kördes dottern till sina kompisar där dom ska ha middag ihop.

Och jag och sonen ska äta kallrökt lax, sill och färskpotatis kokat med dill.

Igår så grillade vi. Och det blev hur lyckat som helst. Perfekt grillat blev lammfiléerna som vi köpte hos charkbutiken och mammorna till dessa lamm är kanske någon av dom som finns i hagarna runt där jag bor. Det var lokalproducerat och när vi var där så var lammfärsbiffarna slut men han hade öppet igår så då beställde jag och la undan så vi kan grilla dessa i morgon. Dom och övriga lamm är marinerade i speciell lamm-kryddblandning som han visade mig. Massa örter och biffarna har också äkta fetaost i sig. Och i morgon blir det en god, krämig egengjord potatisgratäng med mycket vitlök. Igår åt vi också färskpotatis men utan dill till lammet. Och så gjorde jag en vinägrett på olivolja, vitlök, franska örter, salt och vinäger som vi hade över den varma potatisen. Så gott det blev.


Sen efter maten så kände jag att tröttheten kom ikapp. Det hade varit en tidig dag då dottern började 7 och jag fick köra. Åkte hem och la mig en liten stund till efter att ha ätit men så skulle jag ju hämta biffarna och var inte säker på hur länge han hade öppet så jag åkte tidigt istället.

Sen blev det lite fika i trädgården innan jag åkte och hämtade hem dottern och i samband med detta blev det en timmes runda med vovven.

Fick en stunds vila innan vi började med maten också och det var inget på tv så varför sitta uppe och bara vänta ut tiden när man kan få sova.

Och jag somnade gott och sov bra fram till halv 5 då katten ville äta. Då blev det mjölk och digestive till mig men jag gick också upp igen för att koka mig en kopp kvällsrote eftersom det var lite svidigt i halsen och sen somnade jag om och vaknade lagom till melodikryssets början. Dottern kom också upp till detta och vi satt och lyssnade, löste, drack kaffe och hade mysigt.

Sen blev det den härliga rundan med vovven och den tog 1,5 timme, satte mig ute i solen i stolen en stund men så började jag frysa för jag blev för varm om ryggen i dunvästen så då fick det bli en go dusch innan jag och dottern åkte iväg.

Och nu sitter jag här i mitt kök, sonen sitter på sitt rum och läser. Hans kompis som ihop med sin tjej ville flytta till London kommer hem igen. Det funkade inte. Svårt och framförallt dyrt att få tag på lägenhet så dom avvaktar och ska plugga istället och prova igen en annan gång. Och dom ville bo centralt och där kan man ta hur mycket som helst i hyra och även om dom haft massa sparat så ville dom inte lägga 22 000 i månaden för en lägenhet.

Jag brukar inte köpa potatis i påse utan vill plocka dom själv ur bingen men jag köpte mandelpotatis häromsistens i en påse för att det var bra pris och färskpotatisen kostade 10:- för nästan 1 kg och dom såg jättefina ut och smakade också väldigt gott - trots att dom var från Israel. Så det blir ju nästan sommarkänsla av dagens middag. sill och färskpotatis. Har gräddfil också som jag ska ha lite lök i - skulle haft gräslök men det tänkte jag inte på men kanske kan jag ta lite av den egna tuvan som kommit upp en bit ute i trädgården.

I morgon ska vi också göra en påskefterrätt och det ska vara passionsfrukt i och nu var dom släta i butiken men hemma börjar dom bli skrynkliga och fula och förhoppningsvis helt perfekta tills imorgon. En cheesecake ska det bli.

Och vädret har jag inte stor koll på men jag tror det ska bli samma så en go promenad får det bli och kanske kommer jag ihåg att ta med fika. Tror inte jag får sällskap av någon annan familjemedlem.

Fortsatt glad påsk.

Bildresultat för påskafton





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar