December

December

torsdag 30 april 2015

Inga brasor idag???

Bildresultat för valborg

Regnet det öser ner och har gjort sen igår kväll tror jag. Rejält blött är det i alla fall och om man ska få fyr på sina eldar gäller det att hälla på mycket tändvätska/bensin och då blir det nog bara rök ändå av det hela.

Men för mig kvittar det lika för jag tänker inte ställa mig och frysa för att titta utan sitta i hemmets lugna vrå och inte göra nåt.

Det enda regnet är bra för just nu är växtligheten - det blir grönare och grönare för varje dag. Och snart måste gräsmattan klippas. Har inte tittat under duken hur mina gräsfrön gror men tänkte att det skulle jag göra i helgen.

Det gror i alla fall i mina boxar inne där jag satt vallmo - riktigt roligt att se hur det spirar och så spännande det ska bli sen när jag planterar ut dom - men dom får ta sig lite till först.

Och vet ni vad - jag har fått bort klädhögen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Äntlich!

Bildresultat för ironing

Jag åkte hem redan vid 2 igår från jobbet, körde dottern till sitt och sen hem. Och jag tog tag i det hela. Ställde strykbrädan i köket och satte datorn på köksbänken och tittade på vem bor här och strök och vek och nu är garderoben full.

Så skönt och samtidigt så tråkigt.

Och köttet fick stå och bli varmt i ugn medan jag höll på och sen åt vi med tortillabröd pulled chicken med grönsaker - sonen gillade det men var lite för trött för att orka tugga kändes det som och tyckte inte det smakade mig så mycket.

Sen skurade jag golvet i badrummet! Hade en adrenalinrusch tror jag.

För att sen åka till yogan som gick sådär. Hade ont i min kropp, min nacke och det kändes lite segt men jag var där och lite nytta av passet fick jag.

Sen åkte jag och köpte bröd och grönsaker innan jag åkte till dotterns jobb för att hämta hem henne.

Utanför hennes jobb kan man surfa fritt så jag kollade lite facebook och laddade ner en ny bok i telefonen.

Jag hade börjat på en bok som jag kände i stort sett direkt att den orkade jag inte med - kändes konstig men den har fått bra recensioner så jag kanske kan ta den en annan gång - Du av Caroline Kepnes.

Men nu blev det istället en bekant. Sofie Sarenbrant - Avdelning 73. Jag har läst alla hennes tidigare och har gillat dom. Och Katarina Ewerlöf läser och det är hon riktigt bra på.

Avdelning 73

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.

Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?

Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld. När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant. 

Bildresultat för fibromyalgia pain spots

Egentligen så vet jag svaret men ändå så är det så att om jag har ont i stortån så vill jag veta att det är pga att jag slog i den i tröskeln.

Har jag ont i armbågen så har jag fått en änkestöt.

Har jag fått ont i nacken så har jag suttit i drag

Jag ni förstår vart jag vill komma.

Bildresultat för funny pics fibromyalgia

Så därför är det jobbigt att ha ont i nacken utan att riktigt förstå varför. Gillar inte heller att jag har svullna fingrar och idag kan jag riktigt se skillnaden mellan höger och vänster hand.

Det där oförklarliga blåmärket på handleden skiftar i alla möjliga färger men är mindre än igår kväll - alltid nåt.

Men jag är också väl medveten om att jag tog ut mig i helgen även om jag inte tycker det så tycker min kropp att så är det visst.

Igår hade jag ont i svalget upp mot gommen precis som jag hade för flera veckor sen - då blev jag i och för sig förkyld efteråt. Har ännu inga blemmor på tungan - ta i trä - så slipper jag dessa.

Sen är jag trött så oerhört trött. Har sovit gott hela natten och jag klev inte upp förrän nästan 11. Jag har inte varit ute på hundpromenad utan delegerat bort det till sonen och det känns bra samtidigt som jag helst hade sett att jag hade haft orken till att själv göra det.

Men som igår. Det var att antingen ta tag i tvätten eller gå ut med hunden. Det fick bli tvätten och det ger en själslig ro det också att den där trista högen är borta. Nu ska jag bara plocka lite småfix och dammtorka.

En annan sak som står på schemat är att tvätta vinterjackorna och hänga undan dom även om det känns som om man skulle behöva dom lite till men nu går vi in i maj och baske mig att dom ska behövas. Får blir x antal lager på lager under sommarjackan istället. Även vinterskorna ska ställas bort och lite skovård på dom innan sommarförvaring kanske skulle behövas.

Tänk att nu har dom där blemmorna dykt upp på tungspetsen som jag skrev om några rader upp - ca 30 - 40 minuter senare.

Jag fakturerar samtidigt och jobbar också så därför kan ett inlägg ibland ta sin tid att få till.

Regnet har avtagit och det ser ut att ljusna. Och jag har tittat på smhi-rapporten och den visar att det just nu ska bli sol på lördag - Härligt eftersom det är hundpromenad då. Så håll tummarna.

Må Gott och Trevlig valborg.

Bildresultat för funny pics fibromyalgia

2 kommentarer:

  1. Blev ingen brasa här heller :-)
    Skönt att ha fått bort klädhögen :-)
    Hoppas du har haft en riktigt härlig 1a maj helg
    kram ❤

    SvaraRadera