December

December

onsdag 29 april 2015

Aprilväder de lux

Jag blev väldans förvånad i dag när jag öppnade dörren ut och fick se detta. Snö!! 

Och jag hade glömt att ta in dynorna - 2 stycken. Satt ute en stund mot väggen i solen igår när jag kom hem för det är endast i lä och i sol som man kan känna lite värme. Och pratade med en kollega i huset att hemma hos honom att det snöat för fullt tidigt i morse men temperaturen i bilen visade 7 plus så det är helt snurrigt men också april.


Och min basilika - så ledsen den ser ut - hoppas den kan ta sig med att komma nytt från roten. Hoppas hoppas.


Och jag är tidigt på jobbet och tröstar mig. En stor kopp av dagens första kaffe och så fick jag med mig godsaker hemifrån för igår bakade dottern. Banankaka med choklad, maräng och en havre/dajmkaka - nom nom nom.


Och jag är lätt irriterad just nu! För jag har värk som stör mig extra och gör mig irriterad och grinig.

Jag har alltid värk mer eller mindre och oftast så följder den mig som en skugga och har blivit som en alltid närvarande följeslagare och den stör inte så där jättemycket ändå även om jag alltid är medveten om den. För hos mig är det nästan alltid tröttheten som är det värsta, den där energilösheten - jag vet att jag ofta skriver om detta men so what.

Men jag har fått nackvärk from hell. Och vet inte vart den kommer ifrån - men så är det väl ofta man vet aldrig varför (oftast).

Igår när jag kom hem så fick dottern smörja in mig med voltarensalva och jag tog alvedon och tradolan men det ville inte släppa och så bråkade magen också. Och när man inte kan röra på huvudet utan att det liksom exploderar till så är det värre än annars.

Gick och la mig efter maten och låg på rygg helt still för att försöka vila nacken men det gjorde inte så stor skillnad och sen fick jag insmort med liniment som kylde och värmde. Kändes gott där och då.

Men natten har varit dålig för jag har vaknat av värken och inte nog med att det var nacken - det spred sig neråt och jag kände mig svullen i fingrarna på höger sida och så gick värken ner till framsidan av skenbeten och det var sån där benhinnevärk som var kraftig så jag har vridit och vänt på mig. Och känt mig uppgiven och eländig.

Nacken är inte bättre men jag känner inte av händerna just nu och benet är lindrigt också. Kanske har morgonmedicinen kickat in. Men voltarensalvan har inte gjort någon kännbar nytta.


Igår gjorde jag pulled chicken som fick stå hela kvällen och mer därtill i ugn. Sonen plockade ur grytan någongång och jag smakade lite på det idag och det smakade gott. Grytan har stått ute så det var väl kyld kyckling - använde filéer så jag ska värma på den igen till middagen så vi kan dela på den sådär lätt man ska kunna när man gör något pulled.

Dottern jobbar idag och ska hämtas ikväll och jag hoppas jag kan komma iväg på yogan innan. Yogan kan nog vara bra för min nacke också kanske.

Sen inser jag att min värmefilt från OBH Nordica nog håller på att jobba på sista versen. Den blir inte varm där slingorna går fram men den har många år på nacken nu och är väl använd så det har jag nog slitit ut så en ny står på önskelistan för det är en av de bästa hjälpmedlen jag har för min kropp.

Och det är april och snart den sista - valborg och vädret är inte lovande och jag har inte tänkt åka till någon brasa utan bara vara hemma. Ska kanske vara taxi åt dottern, hon jobbar men slutar tidigt men börjar också tidigt på fredag men kompisarna ville ut och hon har inte varit ute sen i julas på lokal så hon kanske skulle följa med - hon har inte bestämt sig än.

Sonen åker nog iväg han också. Hans sista skälvande dagar av ledighet och på måndag börjar allvaret. Och han har introduktionsdagar och börjar väldans tidigt och vi har pratat om att jag ska köra in honom på måndagen kanske. Vi får se.

Det står montör på hans anställningspapper men han vet inte vad han ska göra riktigt. Men han har vad han fått höra av några han pratat med när han berättat för andra han mött där på Volvo att han fått en bra tjänst och en bra arbetsledare och ryktet säger att han redan gjort bra ifrån sig genom att komma i tid (en halvtimme innan utsatt tid) och skrev på sina papper i fredags. (Källa: Pappan - jobbarkompis - jobbarkompis syster som jobbar där) :D

Bildresultat för fibromyalgia funny pics

Att ha erfarenhet av olika saker är alltid bra och dottern har ju erfarenhet av mig. Hon har en brukare med fibromyalgi och även en kollega som troligtvis har det och är under utredning och har bett om att få komma till Gottfries.

Det är ju många som inte vet vad det är och vad det innebär även om jag får en känsla av att det sen jag insjuknade ändå uppmärksammats mer och man ser orden fibromyalgi mer i media och annat precis som ME/CFS. Men det är ju också så att många inte har en aning om vad det är. Inte ens läkare som borde veta.

Men dottern tycker det är skönt att ha lite koll på vad det innebär när hon ska arbeta tillsammans med kollegan och även ha en brukare med detta.

Tur man kan bidra till något bra :D - hon hon kunde också bidra till kollegan med lite hur jag fungerar och att det inte är helt nattsvart. Men det är ju så olika för oss alla. Ingen är den andra lik.

Kollegan och jag går om varandra idag så just nu är jag ensam på jobbet. Men det är skönt eftersom jag inte är på topp och grinigare än vanligt. Det går liksom inte att hålla tillbaka när smärtan är och stör hela tiden. Just nu bultar det på benhinnan så den korta stund det försvann var kort.

Kanske har också eländesvädret påverkan. Himlen är väldans grå i olika nyanser och inte sådär jämngrå utan det är olika molnformationer och det blåser. Lågtryck!

Och det är väl bara att gilla läget och sen hoppas på att maj kommer bli en skön sommarmånad med go värme.

Må Gott



2 kommentarer:

  1. Ja fy sjutton vilket väder det varit idag... snöblandat regn hagel solsken o kylslaget... jag har haft handskar på Zingowalksen... buhuhu stackars mig ;-)

    Pulled chicken är så gott tycker jag :-)
    Hoppas det smakade

    Bra att sonen gjort ett bra 1-a intryck. Det är oftast det viktigaste :-) att hålla tiden är A&O

    Man får gnälla när man inte mår bra. Det är din blogg o det är idén du ska ventilera. .. ös ur dig bara :-)
    Hoppas det snart blir bättre!

    Så mycket gott du har att fika på.... mums!

    Hoppas du har haft en bra dag!
    kram ❤

    SvaraRadera
  2. När man har sånt där "extraont" är livet inte roligt, humöret är ju i botten och precis som du säger så är man lättirriterad. Jag har haft ett ben som jävlats på samma sätt som din nacke nu i några dagar och sömnen blir ju inte så bra då heller. Skönt att du kunde vara själv på jobbet då, man vill ju helst vara för sig själv såna dagar.
    Nu när maj kommer så får vi verkligen hoppas att värmen kommer också, nu får det allt vara bra med det är trista gråa. Idag regnar det ju. Min äldsta dotter gjorde ett skolarbete om fibromyalgi och där kunde jag ju hjälpa till, bra när man kan det. Hoppas du mår lite bättre idag och att du får en fin Valborg. Här blir det ingen majbrasa eller nåt sånt, håller mig hemma. Kram! ♥

    SvaraRadera