December

December

onsdag 11 mars 2015

Vinden har vänt

Bildresultat för vårtecken i naturenJ

ag har från mitt kontorsfönster utsikt mot 3 flaggor. Igår stod dom rakt ut och det blåste rejält.

Det blåser idag också men från annat håll och inte lika mycket som igår och solen skiner från en blå himmel och det är skönt och jag sitter inomhus, varje dag på jobbet tittar jag på en liten kulle vid vår brevlåda som ligger i sol men ännu har det inte kommit något tecken på att det är vår - det ska då komma tussilago - vilket är det enda tecken som dottern säger gör att det då är vår :D

Har inte hunnit med att vara ute. Gör sällan det på onsdagar om jag inte vaknar väldigt tidigt och det händer ju sällan. Jag har ju min tid på vc klockan 11 på onsdagar för injektionen och jag brukar vara ute i god tid - ca 20 minuter innan då det ofta är svårt att få parkering och man får vänta på att någon åker.

Sen var jag förbi biblioteket och sen ner till sonens jobb och köpte mjölk, fil, flingor =frukostsaker och var klar lagom till att han slutade och så åkte vi hem med varorna, hämtade vovven och så skulle sonen ta sig en promenad hem med vovven.

Men han fick slita lite såg jag från mitt fönster. Vovven ville inte riktigt gå med honom utan vände mot mig och sen ringde sonen och sa att det här går inte men han hade tålamod och så har han tagit sig hem för han har inte ringt och bett mig köra och vovven måste också lära sig att inte alltid vara med matte.

Själv får jag ta mig en runda i em efter maten och innan yogan och få lite sol på nosen. Tog en lång runda igår efter middagen också. Lite jobbigt med motvind men nöjd känsla sen när jag kom hem.

Plockade undan lite på diskbänken när jag kom hem och så bakade vi - eller dottern bakade en sockerkaka och sen medan den gräddades satt jag med nya mobilen och fixade allt med alla appar och annat och sist satte jag in sim-kortet och så fungerar den. Sonen ska ta över min gamla men vi behöver ett nytt sim-kort då hans gamla är för stort. Men det är ju lätt fixat.

Och samtidigt lyssnade jag klart på Singöspionen och var ju lite osäker på hur det skulle funka med att få storytel i nya mobilen men det gick också bra så de sista lyssnade jag på i den nya.

Och nu har jag en ny bok i öronen men ingen deckare utan en annan favorit som jag gillar men är långt ifrån deckare och spänning men en feel-good bok.

Lucy Dillon. Hundra omistliga ting.

Hundra omistliga ting (inbunden)

Gina Bellamy börjar om på nytt efter ett år som hon allra helst skulle vilja glömma. Efter att ha gått igenom en sjukdomsperiod och därefter skilsmässa ska hon nu flytta från det vackra viktorianska huset till en betydligt mindre lägenhet. Alla saker som hon vårdat ömt så länge verkar inte längre passa den hon är. För att hitta sig själv igen bestämmer hon sig för att slänga det mesta hon äger. Endast hundra saker får hon spara, hundra personliga saker ska bli den nystart hon längtar efter.

Att rensa bland ägodelarna väcker minnen till liv som får Gina att omvärdera sådant som hon tidigare har trott på och tagit för givet. Och att börja om blir svårare än hon har tänkt sig.

Med hjälp av ett husrenoveringsprojekt, bästa väninnan och en hemlös greyhound vågar Gina till slut börja blicka framåt och se ljust på livet igen. Och när kärleken åter finns inom räckhåll vet hon hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på varje ögonblick av lycka.



Så har ni inte läst henne ännu så gör det. Detta är den senaste men det är ingen serie så alla kan läsas fristående. Så jag har några olästa också som väntar.

Solen skiner, himlen är blå och jag som har känt det som om att den där värsta trötta perioden är över har fått ett bakslag.

Jag fullkomligt avskyr den här känslan av att vakna, känna sig hyfsat bra och så sköljer vågen av trötthet över en och då har man nyss klivit upp.

Ögonen känns trötta och jag känner mig seg i hela kroppen. Vaknade i natt av att jag var helt blöt av svett också och när man då är jättetrött så har i alla fall inte jag lust att fixa med sängkläderna utan tog värmefilten och satte på den och drog den över mig för jag hade börjat frysa.

Något annat som stör mig är att tummen på höger hand börjar bråka med mig. Nu jag dålig koll på när jag gick hos arbetsterapeuten och annat för att kolla min tum-bas. Var det artros i den eller något sånt och så försvann värken bara sådär och nu är den tillbaka. Och den stör mig. Men det är väl det som är just fibron. Smärta som kommer och går på olika kroppsdelar utan någon som helst plan, tanke eller annat som gör att man fattar varför.

Så kaffe i stora muggen - många koppar och ingen känsla av att bli piggare, skulle kanske sitta ute i solen istället men det får vänta tills helgen. Får pilla i mig värktabletter också - oftast tar jag bara 2 gånger om dagen. Morgon och kväll men idag blir det mitt på dagen också.

Igår blev det klyftpotatis till kycklingen och café de parissås och sallad till. Gottigt och idag blir det något helt annat - potatisbullar med bacon och lingonsylt.

Känner att det är lite stiltje i inspirationen just nu och också inte så mycket i frysen att välja på. Såg att det var bra pris på olika köttdetaljer på ica så det får bli en tur dit en annan dag. Ska på Lidl idag och dom brukar ju också ha bra kött och idag ska det inköpas en ny elvisp. Dom har just nu såna för 129:- och den jag har fungerar ypperligt och är så nöjd med att den också har en sladdvinda så när man trycker på en knapp åker sladden in i maskinen - det var icas egna och själva visparna är dålig kvalitet och den ena gick helt sönder igår. Har kollat med dom om dom inte säljer vispar lösa men se det gjorde dom inte.

Och om jag lägger jättemycket pengar på en ny visp så kanske man kan få reservdelar ifall man kollar men då kan jag lika gärna köpa 3-4 st på Lidl för samma pris även om det kan tyckas kännas onödigt.

Så Lidl får ett besök innan kvällens yoga.

Bildresultat för fibromyalgia yoga

Yogan gör gott för min stela kropp men jag hoppas det kommer kännas bättre än sist då jag kände mig febersjuk ett tag. Det är så mycket trevligare om man mår bättre och jag ska komma ihåg att dricka vatten idag för det kan göra står skillnad.



Och den här bilden kunde jag inte låta bli att dela med mig av :D



Må Gott





1 kommentar:

  1. Jag har läst några av hennes böcker och dom är bra. Ja den där tröttheten den är jobbig. Avskyr den där feberkänslan som i nästa stund bli frossa. Inte lätt för vovven att vara utan matte som är stora tryggheten :) Ha det bra! Kram ❤️

    SvaraRadera