December

December

tisdag 31 mars 2015

Nöjd och glad

Bildresultat för glömsk

Tisdag och det blev inte som jag tänkt mig idag.

Min hjärna funkar inte som den ska då och då och att komma ihåg saker är ett problem men ibland blir man ju nästan mörkrädd för sig själv.

Häromdagen så var jag och sonen i tvättstugan och bokade in en tid för att tvätta täcken och kuddar. Och så pratade vi om det igår. Jag tog till och med kort på bokningstavlan för att komma ihåg.

Så i morse så väckte jag sonen tidigt för att han skulle iväg och sen kunde jag inte somna om. Tänkte att klockan ringer om några timmar i alla fall. Så jag låg och lyssnade på min bok och jag hade också tagit ur täcket och kuddar från sonens säng och satt på en maskin med tvätten för att ha börjat.

Sen vid 9 tittar jag på bokningstavlan jag tog kort på. Och det var inte alls idag som jag hade tid för tvätt. Det var på torsdag!

Hur knäpp och glömsk får man bli och inte reagerade sonen heller på pratet om dagens tvättbestyr.

Och så gick jag ner till tvättstugan på gården för att se om det skulle finnas någon tid idag men det gjorde det inte denna gång heller men fick bokat in i morgon fm istället.

Men sonens täcke har jag nu tvättat hemma och kuddarna ligger ute på vädring så får vi ta dom nästa gång.

Sen har jag satt honom i arbete genom att säga till honom att dammsuga sitt rum. Får se om han får det gjort men förhoppningsvis så.

Dottern ska kanske också dammsuga eller så skulle hon baka - kakorna är slut! Hunden ska ut också så dom har att göra idag.

Igår åt vi upp revbenen som jag stekte i söndags och så hade vi klyftpotatis till. Sen tog jag jycken på en skön runda. Regnet hade slutat och solen visade sig så det blev en skön sväng för oss båda.

Och så kom jag hem och egentligen var jag ju rejält seg, trött och värkbruten men f*n heller att jag skulle låta mig besegras igår.

Nej hallen fick sitt för jag var rejält trött på röran där. Skor över allt så när vi var på ikea köpte jag tidningsställ för jag hade sett ett annat användningsområde. Och jag blev riktigt nöjd. 6 par skor försvann från golvet.

Sen fick jag flyttat lampan så den hänger där den ska i vardagsrummet - den som jag tidigare hade som kökslampa.

Ingen bra bild men litet hum om hur mysigt det blev igår när jag satt och tittade på jordskott och tände ljusen. 

Somnade gott och med en bra nöjdhetskänsla över ett gott jobb. Nu börjar det bli lite mer som jag vill ha det, lite mer av ordning och reda. Nu är det bara den där beryktade klädhögen som stör och väntar på att bli åtgärdad. 

En annan dag!

Sen är jag nöjd, glad, stolt för en annan sak.

Min son har fått jobb! Inte där han är på praktik utan på ett bilföretag nära mig. I lördags blev han uppringd och inkallad till möte igår måndag för att lämna sina betyg och idag har han varit och provat kläder, tagit foto och drogtestats. Och om några veckor ska han iväg på introduktion och så börjar han v 19. Han har inte riktigt bestämt sig än om det blir kväll eller nattskift. Han måste kolla upp kommunikationerna så att han tar sig hem.

Bildresultat för jippi

Så det är ju också papper som ska skrivas på för det är inte gjort så det ska väl göras nästa möte.

Så nu har han snart en egen bra försörjning och dottern har också gått upp i tid så mamman är jätteglad och nöjd.

Bildresultat för jippi

Och snart är det påsk. Och inte ett påskpynt har vi. Inget ris kommer innanför min dörr och släpper pollen och jag har en massa pynt i en kartong i källaren men orka gå ner och hämta den för ett par dagar - näe och ingen av barnen är så angelägna om att få kycklingar på bordet heller.

Kanske köper vi gula tulpaner eller påskliljor möjligtvis.

Och vi har inte heller någon speciell traditionell påskmat. Vi brukar köpa lamm hos lokala charken. Lammfärsbiffar eller lammytterfilé för det är gott och kanske kan vi grilla.

Dottern jobbar långfredag och sen ska vännerna träffas och ha påskmiddag på påskafton så påskdagen är väl den dagen vi i så fall grillar. Sen jobbar hon igen på måndag.

Sen blir det lax för mig och sonen någon dag. Påskgodis har vi ju förstås och jag har redan godisburken fylld med små ägg - såna med folie på för jag tycker det är lite äckligt med alla öppna godisburkar i butikerna där alla står och hostar över godiset men folieäggen har ju skydd på sig i alla fall.

Igår medan jag höll på med hallen så stod dörren till altanen öppen och vovven och katten gick ut och in. Dom lekte lite också - jagade varandra och jag hade väl inte koll på dom hela tiden så det var en ren slump att jag såg hur vovven följde katten över staketet. Vet inte vem som blev mest snopen - han eller jag. Men han stod där bara på andra sidan helt still och jag på med tofflor och ut för att få fatt på honom och fick lyft upp nätet så han kom tillbaka in i trädgården. 

Så nu får jag sätta högre nät där ifall det inte bara blev en gångs händelse. Han kanske har knäckt koden och förstått hur han ska göra för att ta sig ut på äventyr.


Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar