December

December

måndag 16 mars 2015

många härliga kilometer

Bildresultat för monday morning

Så sitter man då här igen - på jobbet med datorn placerad i bra läge och det finns tid att skriva medan jag dricker dagens första kopp med kaffe - nej det är ingen kopp - det är en stor mugg.

Är lite sliten idag. Jag har värk i kroppen och en av mina värktabletter tog slut i helgen och jag hade inga att hämta så jag har fått be dom skriva ut nya. Naproxen tar jag 2 gånger om dagen och det ihop med alvedon forte så hålls mycket av det onda i schack. Har hittat min kombination och så kan jag lägga in tradolan någon gång här och då när det är som värst. Men även dom har jag missat hämta ut.

Och även en annan medicin tog slut men jag kunde hämta ut det i går då ett apotek av våra 3 har söndagsöppet till 15:00 men där och då hade jag inte en tanke på att hämta ut tradolanet så jag får åka förbi ikväll och kanske har då naproxenreceptet också skrivits ut. Jag har ju tyckt att det varit så smidigt att bara lämna en lapp i kassan på min vårdcentral men efter tips här (tack Mickis) så har jag varit inne på mina vårdkontakter och gjort det via webben - också himla smidigt.

Termometer i bilen visade 12 grader men det är kyliga vindar som gör att det inte alls känns behagligt och solen är bakom molnen och inte blev man speciellt lycklig över att läsa om att det till helgen ska komma kyla och snöblandat regn. Det går väl an om man kan sitta inne och mysa men jag ska ju ut och ha trevlig på en vovvewalk och då är det ju härligt om det kan få bli sol.

Och det har det varit i helgen. Det har varit sol och jösses så skönt det har varit. I lördags var det dock inte så skönt i trädgården hemma sen efter en långpromenad med dotter. Men vi gick 7 kilometer i sol och genom naturreservatet och samma runda ska jag gå med hundgänget och jag har mätt upp via google map men det var 1 km mer än vad jag fick till på skärmen.

Det var en skön runda och det är alltid trevligt med dotterns sällskap och vovven gillade också att ha båda sina mattar med sig.

Bildresultat för dog walk funny

Fredagskvällen blev lugn. Vi åt vår hemgjorda pizza och sen blev det inte så mycket mer. Inget på tv och jag gick och la mig tidigt. Det var säkert något mer men just här och nu kommer jag inte alls ihåg vad jag gjorde mellan mat och säng. Så viktigt var det.

Lördagen vaknade jag strax efter 10 och låg kvar en stund. Sen blev det melodikrysset via sr play för jag hade missat det på radion och frukost blev det samtidigt. En timme i lugn och ro. Ingen av den andra tvåbenta familjemedlemmarna hade klivit upp men jag hade väckt dottern och vi hade både jag och vovven visat våran mest vädjande min - kliv upp, följ med oss ut :D

Så när hon sen var färdig så blev det 7 km drygt och 1 timme och 50 minuter lång runda. Jag hade på en p-plats där vi ska samlas startat mapmywalk appen och det ligger ca 5 minuter hemifrån.

Vi satt ute och tog en kopp kaffe och kladdkaka när vi kom hem men det var inte riktigt skönt att sitta där så vi gick in. Jag tog mig en varm dusch och sen intog jag köket. Hade köpt entrecote på Lidl som var jättefin och den hade fått ligga framme och blir rumstempererad och sen skar jag den i cm tjocka skivor. Vi fick ut 6 fina skivor av den biten och hade vädret känts bättre att det blivit en tänd grill men nu blev det spisen. Och så gjorde jag en svampsås på karl-johan, gjorde klyftpotatis och rotfrukter i ugnen. Och det blev en riktigt god middag med påskmust till.

Bildresultat för mello 2015 teckentolk

Sen var det bara att invänta kvällens begivenhet - mello och medan vi väntade på att det skulle börja så hjälpte jag sonen att få upp en hylla (Ikeas lack) på sin vägg. Det som han från början sagt nej till när vi flyttade in men nu blev det en hylla som också blev riktigt bra där på hans vägg över sängen.

Sonen skulle sen iväg, blev hämtad av sin kompis och jag och dottern intog soffan och mellot och nog var det frustrerande när dottern satt med hjärterösteappen och så gick det inte att rösta. Jag sa då att då måste dom ju makulera alla röster om det inte går att rösta som det ska och så blev det ju också.

Jon Henrik har ju en plats i min låtsmak men jag är nöjd med hans andra plats och jag gillar Måns låt också så det blir nog bra detta. Och nu är det äntligen över och man kan andas ut ett tag och hämta andan inför den stora när den nu är - maj någongång tror jag.

Och visst var det väl härligt med teckentolkarna som jag såg efterhand. Har en kompis som är döv och hennes man likaså och nu kunde ju dom följa med i sångerna på ett helt annat sätt. Vi var barndomskamrater och hon fick mässlingen tror jag det var och det satte sig på hörselnerven och hon kunde höra en del så vi kunde prata i telefon när hon var hemma på sommarloven för dom fick flytta till Örebro när hon skulle börja skolan men idag tror jag inte hon hör alls och det märks också när hon skriver för hon skriver nog som hon pratar med tecken. Meningarna kan se lite konstiga ut men man tecknar ju inte alla ord exakt.

Men det är skönt att mellocirkusen nu är över och gott att krypa ner i sängen.

Klockan var ställd på 8:30 på söndagsmorgonen men jag vaknade strax efter 8 av ljuset förmodligen. Rejält trött då det är ju inte så roligt att ställa klockan men vad gör man inte när man ska iväg.

Så ryggsäcken blev packad med långlina, kaffe och slät bulle och lite annat bra att ha och så använda jag min nya telefon och körde efter gps för att hitta dit jag skulle för dagens promenadrunda.

På samlingsplatsen klockan 10 var det blåsigt och kallt även om solen lyste från klarblå himmel men när vi sen fått upp värmen och kommit in i skogen så blev det varmt och gott och en riktigt härlig promenad. Vi stannade till en liten stund vid en sjö som var vändplatsen även om vi inte gick tillbaka samma väg och då fick jag i mig både kaffe och bullen och jag blev populär bland massa vovvar för jag fick även upp lite godis och även min åt som brukar vara lite si och så med att tag godis.

Detta är bara några av alla hundar men att få alla på samma bild samtidigt när dom är lösa går inte. Min vovve var inte helt lös men gick i lång spårlina som han släpade så han var ju nästan som lös och kom tillbaka på varje inkallning. Stannade och väntade in om han var för långt borta och höll koll. Men han var inte så intresserad som vissa andra av hundarna att rusa runt och springa som om man fått fnatt. Fast han tycker nog det är ett bra valpigt beteende som man inte hålls med när man är 5 år.





Och den här bilden är härlig. Så många som skulle lukta på samma grästuva :D



Så det var en riktigt skön härlig runda och snart kan nog min vovve också vara helt lös på dessa rundor också men jag kommer inte agera överilat och bara släppa honom vind för våg för jag känner ju fortfarande att ibland så är han inte riktigt bekväm men detta är en riktigt bra början.

Efter promenaden på 6 kilometer och närmare 2 timmar så åkte jag med en kompis hem och hennes 2 hundar och fikade lite. Vi har känt varandra i närmare 20 år nu, vi gick på komvux ihop så det var trevligt.

Sen hem med vovven, iväg till apoteket och sen också ica för att köpa banan och grädde.

Hemma igen så satte jag mig ute med kaffe i solen och satt där ca 1 timme och det var så himla skönt. Inga ungdomar hemma då dom var kalas hos gammelfarfar som fyller 95 idag. En hel kyckling hade jag i ugnen på stekning och det blev även en stund bortpratat med grannen och min hund skäller som besatt på hennes schäfer. Fick bort honom och då stod han bakom ett litet bord och blängde.

Vid halv 4 kom dottern hem och sonen hade blivit skjutsad till sin kompis. Och kycklingen som stod i ugnen blev aldrig till någon middag. Jag och dottern åt upp resterna av pizzan vi bakade i fredags och sen blev det vila i soffan. Jag tog datorn och tittade på True Detective och sen blev det lagom att göra sig klar för yogan.

Ett skönt pass blev det igår mycket sträckningar av ryggen och baksida ben. Det är så skönt när man känner att det ger något. Jag är väldigt stel på insidan av ljumskarna och igår när vi satt på slutet så kände jag att jag kunde ha benen längre ner mot golvet än tidigare. Lite som hon på bilden.

Bildresultat för yogaställningar bilder

Sonen åkte hem oss hem sen och då var han hungrig så av den hela kycklingen så blev 2 lår uppätna av ungdomarna tillsammans med strips - klockan 9 på kvällen. Lite annat än våra fikastunder med något gott annars.

Och innan jag kunde lägga mig så strök jag sonens jobbarskjorta och han hängde tvätt och sen kunde jag lägga mig och somna gott och sova ända fram till 4 då jag fick upp och kolla katten, ta mjölk och släppa ut katten och somna om för att vakna till när sonens klocka ringde 20 i 6. Somnade om igen och vaknade vid halv 11 igen. Så jag behövde min sömn.





















Mysa ville vovven innan vi klev upp. Klia mig matte och ögonen for ihop men det kunde jag inte fånga på bild.

Och sen blev det att börja dagen, duscha, äta, klä sig, åka och hämta hem sonen och åka till jobbet. Dottern hade ledig dag och hon skulle ta vovven ut på en promenad.

Han är också lite seg efter att ha gått så mycket men han har också mått gått, viftat på sin svans samtidigt som han piper vilket han inte bara gör när han är missnöjd utan är nog lite av hans sätt att kommunicera.

Så ny måndag, ny vecka och ny bok i öronen. - Döden kvittar det lika av Anne-Marie Schjetlein.

Döden kvittar det lika (inbunden)

"Förresten Andreas, du känner henne!"

Röda lockar faller över bårens kant och Andreas hjärta stannar. Hemma i den fashionabla villan finns hans fru och barn men medvetslös på båren framför honom i akutrummet ligger hans livs kärlek. Olyckan får sanningar att bubbla upp till ytan medan Andreas försöker hålla ställningarna. Hans fru försöker förgäves berätta för honom vad hon vet, men är det han som stöter henne ifrån sig eller hon som drar sig undan? Det förflutna spelar ut sina kort.

Runt människorna på ett sjukhus i Halmstad utspelar sig livet i sin mest dramatiska form. Sjukhusets kulvertar vindlar sig likt livsuppehållande kärlträd kring trasiga människor som söker kärlek men finner ensamhet, svartsjuka och ond bråd död.

Må Gott



2 kommentarer:

  1. Vad BRA att det funkade för dig med mina vårdkontakter. Jag tycker att det är jättebra :-) min läkare är bra på att sköta det

    Låter som en riktigt bra helg :-)
    melon var bra tycker jag o teckenspråkstolkningen så kul, han hade en underbqr inlevelse o "korreografi" :-D
    men oxå riktigt bra för dem som behöver det...
    Underbar promenad med hundgänget
    härliga kort i solskenet. Roligt att så många hundar kan hålla sams :-)

    Gött han sitter o gosar med dig vovven ❤❤❤

    Ha en fin kväll!
    kram ❤

    SvaraRadera
  2. Du verkar ha haft en mysig helg. Den där isande vinden vi har nu kunde ju hålla sig borta, vad gott det hade varit om vi slapp den. Jag har tur som kan sätta mig i ett hörne på min balkong och få lä, annars hade jag inte kunnat sitta där ute, det hade blivit alldeles för kallt.
    Vi ha de också hemgjord pizza i fredags jag och stora dottern :-) Gott. Hoppas du har en fin tisdag. Kramisar från mig! ♥

    SvaraRadera