December

December

torsdag 5 mars 2015

Ja det är våren, det är våren

som har kommit igen och med den......... trallala.

Bildresultat för det är våren som har kommit igen

Hur glad blir man inte trots att det var tidigt och jag hade kunnat sova lite till men SOLEN väckte mig med sina starka strålar och då kan man ju inte undvika att slå upp sina blå, gnugga dom lite, sträcka på kroppen, blunda till lite igen och sen kliva upp.

Och så sitter jag där i mitt kök, ser  ut genom köksfönstret och tittar på solen utanför och inser hur kallt det nog har varit i natt för hela marken som ännu inte nåtts av solen var frostvit.

Och det var nästan fullmåne och stjärnklart och kändes i luften när vi kom hem från yogan att det skulle bli kallt.

Och jag blev riktigt förvånad och samtidigt glad när jag satt och tittade ut mot skogen. Såg ekorren som hade fullt upp längre upp i skogen och på marken i min lilla backe lyste det gult. Inget jag såg igår













































Mina krokusar som kommit upp. Så vackra dom är där dom står  i solen men även i min skuggiga rabatt kan man skymta vårtecken och jag kunde inte annat än le, klä på mig, ta långkopplet och gå en runda över ängarna med vovven. En timme var vi ute och njöt av solskenet.
 
























Så med tanke på veckans tidigare inlägg - detta är ju lycka. Så himla skönt det var att gå där och känna värmen från solen. Vovven var också glad över att få springa lite i långlinan även om han inte gör så långa lovar på sidan om stigarna.

Men ett tecken på att han trivs är att han tar godis som han fick när han kom tillbaka till mig. Jag hade långlinan (en spårlina) fäst i kopplet.

Hemma igen så träffade jag på flera grannar. Det var barnfamiljen i sandlådan och det var en annan granne som höll på ute på sin uteplats och alla log. Så svältfödda vi är på sol, värme och vill njuta av den så mycket man kan.

Egentligen skulle man ju vara ledig en sån här dag men det kommer fler.

Tyvärr ska det enligt väderrapporter komma in gråväder ikväll och imorgon och på lördag för att det sen på söndag ska bli en toppendag. Det är bara att hoppas för är det något vi inte kan påverka är det ju vädret.

Åkte hem tidigt från jobbet igår. Dottern ringde och frågade när jag skulle sluta för hon hade fått jobba över en timme och jag gick en halvtimme tidigare så kunde vi gå in till djurbutiken och köpa godis till vovven. Tuggben för det är ju en form av tandborstning att tugga på hårda ben och vi var lite för dåliga med sånt på lillen så han fick för mycket av tandsten och det är ju inte enbart beroende på sånt men det är bra att gnaga som hund.

Och sen medan barnen gjorde middag så gick jag en runda i sol då också. En halvtimme men det var skönt och sen skulle vi äta en god middag men det blev inte så.

Kycklingen var konstig. Det var vanliga filéer från Guldfynd men dottern tyckte dom var sega och vi skar alla i dom och det såg vitt ut men något var inte rätt så vi åt till sista bara pastan och såsen - vilket var god.

Vet inte vad som kunde bli fel, tillagningen eller nåt men jag såg aldrig produkten rå och jag vet vilken påse det var för jag tar ur dom ur kartongen och sonen kollade kartongen och det var inte gammal kyckling heller.

Så vi ska göra något helt annat av resten. Pulled chicken tänkte jag som får stå och gotta sig i lergryta länge! För dottern vägrar göra något annat av den.

Och igår gick yogan väldigt bra. Det kändes inte jobbigt eller nåt så det där långvariga skovet med extremt jobbig vinter verkar som det är över - ja inte allt men det allra värsta. Det kanske bara var så att det var mörkret, hösten, vintern, regnet som gjort det och med ljuset så återkommer mer av orken.

Men jag är också väl medveten om att det kan komma bakslag om jag inte är försiktig. Ska inte gå på i ullstrumporna och tro att det ska vara som förr, som jag vill bara för att man har bra dagar.

Men njuta extra det gör jag.

Jag och dottern satt vid köksbordet och fikade idag innan jag gick in i duschen för att göra mig klar för jobbet. Hon är ledig idag och sonen ska jobba sen em/kväll. Henne har jag nu satt i jobb med att dammsuga, för det är ju så mycket grus ute som dras in. Sonen skulle få plock ur diskmaskinen innan han stack iväg.

Han får äta rester från tidigare i veckan medan jag och dottern ska äta pastan från igår som blev kvar och sen blir det svamp, broccoli och bacon till.




Men jag är lite irriterad. Det är någon som ringer från hemligt nummer. Jag svarar inte och tänker att är det viktigt så får dom höra av sig på annat sätt. Jag tror det är säljare för det har ringt 2 gånger på raken och jag har inte svarat och helt plötsligt så kom ett mobilnummer med namn upp på någon i Farsta - känner ingen där och inte med det namnet och googlade jag kom det upp en företag så här är det någon som ska sälja något och jag vägrar svara på sånt. Så nu har jag blockat dom på truecaller.

Fattar inte varför man ska envisas ha okänt nummer eller hemligt nummer. Tror dom att man svarar mer då? Kanske folk gör men inte jag - jag svarar bara på hemligt nummer då jag vet att min läkare ska ringa och då har vi ju bokat in en tid. Inte att dom ska ringa i tid och otid med sekunder i mellan.

Jag har inget personligt svar på min telefon men funderar på att klura ut hur man ska lägga in det så jag kan säga.

"jag kan inte svara just nu men skicka ett sms. Och ringer du från hemligt eller okänt nummer - så räkna inte med att jag ska svara"

Och skulle det något väldigt viktigt får jag nog reda på det på något sätt. Det finns ju så många oseriösa säljföretag med så många osmakliga sätt att jobba på. Dom frågar om detta är namn och man svarar ja så klipper dom in det ja i ett erbjudande som man egentligen tackat nej till. Så svara inte ja! Eller så svarar man inte alls.

Sen finns det dom som tycker synd om att det sitter många ungdomar och ska sälja. På provision, på urusla avtal. Enda chansen att få bort sånt är väl att inte såna företag kan få kontakt.

Jag har lyssnat lite på radion här hemma angående Key Code som blivit anmälda xx antal gånger för sin brutala framtoning. Jag fick hur många samtal från dom. Tidigt till sent på dagen och jag svarade aldrig. Till sist mailade jag dom ett rätt surt brev om hur man kunde fortsätta att ringa och ringa när ingen svarar - är dom så dumma? Och efter flera veckor fick jag ett mail att man tagit bort mig ur sina register. Hur hamnade jag där från början?

Nix hade jag på hemtelefonen då jag hade en sån men det fungerar ju inte fullt ut för företagen struntar ju i detta så Truecaller och blockering av nummer funkar bra och det gick också blockera när dom ringer från okänt nummer eller som nu senast hemligt. Sen kan jag avblocker när dom slutat ringa om någon dag.



Nu börjar det mulna på. Mer moln än sol och på väderrapporten säger dom att det väntas regn till kvällen. Vilken tur att jag hann ut och njuta tidigare idag. För jag hade också en fundering på om jag skulle åka tidigare och jobba för att sluta tidigare och då njuta. Så här hade jag tur som inte gjorde så.

Men trots alla bakslag som komma skall vädermässigt så finns det ju nu ändå en mer ljus tillvaro att se fram emot. Snart kan man börja ställa ut utemöblerna och tända grillen.

Bildresultat för living on hope

Må Gott



2 kommentarer:

  1. Härligt för vovven att få springa i långkoppel på promenaden :-)
    Är ju så mycket lättare o roligare att promenera när solen skiner :-)

    Tråkigt med kycklingen.., så ska det ju inte vara...

    Jag gillar heller inte att svara när det ringer från nummer man inte känner igen. Jag brukar gå in på missaatsamtal.se o kolla vem som ringt. hemligt nummer, okänt eller inget uppringning id det brukar jag svara på... kan ju vara läkare el liknande...

    Hoppas du får en bra fredag!
    kram ❤❤❤

    SvaraRadera
  2. Idag är det gråväder och regn här, men det ska bli en fin dag på söndag. Tror det när jag ser det ;) Kyckling från guldfynd har jag aldrig provat! ;) Irriterande med telefonförsäljare. Hemligt eller som det ibland heter skyddat nummer finns det ju ibland bra skäl för att man har. Vi har det både på hemtelefon och min mobil. Men på mobilen så är det bara så att man inte kan leta upp mitt nummer någonstans, men när jag ringer så syns mitt nummer. Ha en bra dag! Kram ❤️

    SvaraRadera