December

December

onsdag 25 mars 2015

Idag är det ingen vanlig dag..........

trallala, trallala.

Bildresultat för våffeldagen 2015 funny

Våffeldagen aka vårfrudagen aka jungfru maria bebådelsedag aka min födelsedag!

Så idag blir det som alltid denna dag - den 25 mars - varje år! Våfflor med sylt och grädde. Jag äter gärna med hjortron om jag har.

I dag blir det våfflor efter kvällens yoga för inte ska jag skippa den inte.

.... x timme senare.

Bildresultat för coffee break at work

Har fikat på jobbet - jag hade köpt bullar till mig och kollegan som jag fick dela på så det räckte till 4 för vi har haft besök av vår nya kassör och storachefen och kassören hade med sig kakor också - jättegoda bondkakor med chokladbitar i och solrosfrön för hon hade inte haft så mycket nötter. Så himla goda.



Och igår besiktade jag ju bilen och den ska lämnas in för att byta avgassystem. Men jag får också lämna in den pga av en annan skada som igår uppstod på min främre passagerardörr.

Min lilla kollega backade rakt in i min bil! Så kan det gå när man inte har koll! Och lacken sprack så den måste ju fixas så att det inte blir rost i det hela. Hade det annars bara blivit en liten buckla hade jag inte brytt mig så mycket men nu så får hans försäkringsbolag prata med mitt och så blir det ordnat. Och tittar man så ser man inte så mycket av det men det kan ju som sagt börja rosta och det vill jag inte.




















Och nyss gick jag och skulle hämta mig en ny kopp kaffe och grannkansliets kollega kokade vatten i vattenkokaren samtidigt som mitt kaffe brygdes och det blev ånga i hela köket och plötsligt gick brandlarmet. Vilket jädra ljud och inte är det bara i köket utan i hela huset så tjöt alla larm så nu är jag lomhörd och har huvudvärk.

Och jag har också pratat en lång stund med min bror på telefon då han ringde medan han gick från sin arbetsplats till sitt hem. Det tar ca 45 minuter så det blev en stunds icke arbete men va f*n jag fyller ju år :D

I natt 00:09 hade han skickat mig ett mail och i mailet fanns en gåta i 3 steg. Detta såg jag klockan 5 i morse min nu vana trogen tid att vakna, sällskapa med katten till matskålen, ta ett glas mjölk och diegestivekex och kolla lite mobil och såg att det kommit mail.

Då läste jag och lyssnade på ledtrådarna men kunde inte för mitt liv begripa vad det kunde vara för något.

Sen när jag vaknade nästa gång, efter dusch och frukost försökte jag igen att lösa det hela och det var inte helt lätt men så föll poletten ner och jag kom på det hela och vet vad som kommer på posten. Riktigt roligt var detta.

Kan ni lösa det?

Fråga 1: Vilken plats är vi ute efter? 

Eftersom du gillar melodikryss så tänkte jag att ett musikstycke är en bra ledtråd till första frågan: Den norske kompositören Edvard Grieg har komponerat musik till Henrik Ibsens stycke om Peer Gynt. Vad är den svenska "namnet" på platsen där detta musikstycke utspelar sig?  

Under tiden du funderar så lyssna på denna ledtråd:https://www.youtube.com/watch?v=uwKfTk4cVqQ

________________________________________________
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Fråga 2:  Här är det frågan om geografi. På en gata en liten bit, men inte allt för långt, från där er finns en plats som bär namnet från fråga 1 i sitt namn. 

Vilken gata letar vi efter? En ledtråd är "Här spelas både hockey och fotboll". 

_________________________________________________

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Fråga 3:  Vad gör man i alla 14 salarna?  

Platsen med namnet från fråga 1 som ligger på gatan från fråga 2 har 14 salar som normalt används för ett speciellt ändamål. Här finns något för de flesta smaker, och man kan själv välja tid och innehåll utifrån tycke och smak. Vill du ha sällskap så finns det gott om utrymme för det. 

Svarar du rätt på dessa ledtrådar så vet du vad som är på väg till er och vilken plats vi föreslår att det ska användas på. Det räcker till er alla tre, eller så använder du det själv flera gånger :-) 


Igår kunde man läsa i media att en anrik restaurang ska stänga här i Göteborg i maj - Bamboo! Så det kommer bli ett besök där för sista gången innan och då kan vi samtidigt utnyttja det som är ovan.

Jag trodde ju igår att jag ska få sovmorgon imorgon - tänk så fel man kan ha när man inte har koll på läget. Sonen börjar jobba 10 och ska köras så det blir inget av med det. Samtidigt ska jag i den butiken köpa fika till kvällens årsmöte på jobbet. Detta hade jag ju helt glömt bort - så det kan gå.

Men en annan dag kanske det kan få bli sovmorgon. Man blir ju inte alls sugen på att ligga kvar i sin säng när man har lämnat den och kommer tillbaka och får se detta.


Igår när jag kom hem stod dessa blommor på bordet. De är från mina barn som igår hade tid att tillsammans åka och fixa en vacker blombukett till mig. Dottern hade också gått loss på att städa en hylla vi har i köket rejält, torka av, ställa iordning mm. Det är bra presenter det. 




















Jag och dottern åt sen upp resterna från gårdagens Taco kväll. Satt och pratade och lyssnade på gamla 80-tals godingar för igår fyllde Ola Håkansson 70 år !!!!!!!!!!!!! kunde inte tro att han är så gammal men jag var väldigt förtjust i Secret Service på 80-talet.

Och så klädde jag mig för en promenad. Åkte förbi biblioteket och lämnade tillbaka en bok som jag inte kunnat läsa och som jag lånat om i hopp om att orka just läsa för den finns inte som ljudbok men det blev inget med det så den fick åka tillbaka. Samtidigt tänkte jag hämta hem sonen så jag parkerade på ett dagis nära kompisen och skulle gå efter en vacker grusväg med hästar och får och ringde upp min son för att berätta detta och då var han nästan hemma - där ser man! Men vi fick en skön promenad på nya marker i alla fall.

Dagens middag: Pasta med bacon - lite carbonarastuk och med champinjoner, oliver, sparris och så köpte jag minimozarella. Och en god sallad till detta.

Sen blir det yogan och så äter vi våfflor efteråt!

Det blir en bra dag!

Må Gott

1 kommentar:

  1. Stort GRATTIS PÅ DIN DAG! ❤
    vilka fina blommor ❤
    låter som du har en bra födelsedag
    men vad TRÅKIGT med bilen..., hoppas den blir fixad utan ngr större skavanker el problem
    Jag har aldrig varit på Bamboo men jag har hört mycket om restaurangen. .. den kanske kommer öppna igen huset byggts om...

    Här blev det oxå våfflor..,Dottern testbilder ngr som hon skulle ta med sig till han med kodnamnet ;-)
    Goda!
    Ha en fortsatt fin födelsedag!
    Kram ❤

    SvaraRadera