December

December

torsdag 26 mars 2015

I en skog nära mig

Härom kvällen så var jag som vanligt ute i trädgården när vovven skulle rastas sin sista gång innan läggdags och jag fick höra något jag aldrig hört tidigare där jag nu bor.

Ett riktigt ugglehoande och flera gånger också. Och båda barnen hörde också ugglans läte så jag var inte ensam om det och det var det där typiska lite otäcka hoandet som man kan höra och idag har jag identifierat vem det var.

Det var en kattuggla!

Bildresultat för kattuggla

Dess nattliga vanor och spöklika, lätthärmade rop har lett till att den i folktro förknippas med otur och död. - kunde man läsa på wikipedia.

Så visst otur - bilen! men i övrigt är jag inte skrockfull men tänker att denna varelse kanske är något som skrämmer katten dom gånger han kommit in och verkat jätterädd för något och spanar mot skogen för att se att inte det är något därute. Ibland är han ju också väldigt sårig och det kan ju då vara uggleklor likaväl som andras kattklor, rivmärken från buskar etc. Grävling har också varit något jag funderat på och jag kommer inte få veta.

Jag har när jag var liten mött ugglor som inte var så trevliga - slaguggla var det kanske då - vet inte riktigt men jagad blev jag i mörkret på väg hem. Då blev jag rädd och fick springa för att hinna in och undan och jag har inte blivit attackerad mer än att dom jagat mot mig. Så ugglor hur söta dom än är - är också riktiga otäckingar.

Och det blev igår en riktigt trevlig dag. En god middag - nästan som en varm pastasallad blir det när man blandar pasta, bacon, champinjoner, sparris, minimozzarella, pesto och soltorkade tomater. Mums var det för magen i alla fall.

Våfflor blev det efter yogan med hjortronsylt och grädde - mums!

Och så satt jag och dottern sen vid köksbordet och drack rosévin, pratade, gjorde lite roliga quizar och disneytester - riktigt trevligt var det. 

En dag i min smak blev det. Och paket på posten!

Jag blir rörd näst till tårar av omtanken. Och den luktar jättegott och ska härligt att få ta en go dusch med denna som sällskap.

Bildresultat för eyjafjallajökull viking soap

Jag fick också ett kort av barnen med text att jag får en parfym. Den jag har tittat på tidigare och dom hade i åtanke fanns inte på parfymeriet hemma.

Bildresultat för hugos boss woman

Sen ska M lukta som en nyponros :D - hur gott som helst.

Idag har jag jobbat en stund på morgonen. Jag körde sonen till jobbet och samtidigt handlade jag saker till vårt styrelsemöte som ska vara ikväll vilket jag som tur är inte behöver vara med på.

Köpte också en burk till dagens middag med sötsur sås.



Det blir kyckling i denna och ris och nötter. Tror vi ska koka oss lite broccoli till också. Idag jobbar sonen till 8 så det är bra med en maträtt som går att värma lätt.

Dottern bakade sina första småkakor någonsin igår. Såna där goa skurna kolakakor och dom var hur goda som helst och idag ska hon baka en sats till. Igår gick allt hur bra som helst och idag ringer hon och det blir inte som igår. Degen går inte ihop. Vilket kan bero på en hel del olika orsaker. Så i med mer smör blev mitt råd så vi får se om hon hör av sig snart igen och har slängt degen eller om det gick bra ändå.

Jag är farligt förtjust i småkakor. Och har svårt att låta bli sånt. Godis har vi i mängder i en skål i skafferiet. Har köpt på mig chokladkakor, dajm och nougat då det har varit bra pris på sånt - alltid bra att ha hemma och då tänker jag att ha när man bakar kanske eller så kommer det några ungdomliga fingrar ner i burken, chips och annat kan jag också låta bli hur lätt som helst :D

Men kakor - ja då är jag där. Syndigt gott.

Bildresultat för cookie monster


Och vädret - ja det är inte snö i alla fall men det regnar och är trist och det känns i mig. Jag är rejält trött och kroppen värker. Igår på yogan så fick jag helt plötsligt så ont i ena axeln. Vi satt bara på mattan som vi gör på uppvärmningen och jag hade jättesvårt att lyfta armen - skumt men det gick faktiskt nästan över ju längre passet gick för jag fick röra arm/axel men så konstigt att det bara just där och då bara började.

Dottern i sin tur hade en jättedålig yogastund. Hon ville men inte kroppen.

Vovven igår var på 50-11 humör och hoppade på mig som han gör ibland när jag sitter i köket och han inte får uppmärksamhet. Och jag tror jag vet varför - han ville helt enkelt att vi inte skulle sitta där utan möjligtvis sitta i soffan eller allra helst gå och lägga oss.

För när vi sen gick från köket och in i vardagrummet och dottern satt på sängkanten medan jag hängde en tvätt så låg vovven där och blev klappad och somnade nästan.

Fick bädda ordning i sängen innan jag la mig och vovven la sig som en tung betongkloss tvärs över nedre delen av sängen och på sängkläderna så när jag skulle krypa ner under täcket var det inte helt lätt att få täcket över mig för vovven låg som en sten och hade tvärsomnat och jösses vad han snarkade och där låg han och där låg jag men jag fick till sist lite mer av täcket på mig och kunde somna själv också och sov till - ja när katten vaknade vid 4 tiden - somnade om tills klockan ringde igen halv 9.

Sonen ska hämtas hem klockan 8 ikväll men sen kan jag lägga mig och det behöver jag känner jag i hela kroppen. I morgon är det fredag och vi ska till Ikea om det går som vi planerat. Det får bli på eftermiddagen - ska jobba några timmar i alla fall.

På lördag ska båda barnen iväg på kvällen och då är det Mamma taxi - stand by. Och på förmiddagen ska jag på hundpromenad.

Fullt upp med andra ord.

Må Gott

Bildresultat för fullt upp


1 kommentar:

  1. låter som om du fick en bra födelsedag. Det är du såå värd, vännen! Jag är också väldigt svag för småkakor och även vetebröd. Mums! Kram ❤️

    SvaraRadera