December

December

måndag 23 mars 2015

Hutter, brrrrrrrrrr och längtan efter solBildresultat för aprilväder

Det är inte något gott väder idag, det blåser småspik och det är rejält kallt i vinden och i morse klockan 4 så var det vasst snöblandat regn som föll utanför altandörren och gav konstigt ljud ifrån sig när jag öppnade den dörren och skulle släppa ut katten. Det lät mot en presenning jag har runt utemöblerna.

Katten ville inte ut och absolut inte vovven -han tvärvände och gick in men katten gick ut senare när dottern klev upp vid 5.

Helgens väder har varit ungefär detsamma, småruggigt och kyligt och isig vind och hagel men skam den som ger sig som hundägare. Vi åkte till träffen på annan ort och gick i en härlig skog dryga 6 kilometer. 10 glada mattar och hundar och då var jag klädd för detta väder så det var riktigt skönt och som alltid väldigt trevligt och ett jättemysigt friluftsområde som jag med flera var i för första gången men inte den sista. Det fanns massa härliga fika/grillplatser efter rundan som får locka en annan gång.

Det var sen väldigt gott att sitta vid sitt egna köksbord och dricka varmt kaffe innan jag skulle åka och hämta hem dottern och då blev jag så frusen om fingertopparna att det stack i dom länge trots att jag sen diskade för hand en del saker för att få värme i händerna. Och ändå hade jag vantar på mig och vi var in på en affär för  att köpa florsocker men det var ju inte så lång tid utanför bil och hus.

Men jag tror att jag blev extra känslig för jag var helt slut. Vi satt i köket och fikade jag och dottern sen och hon skulle baka men jag fick lämna henne för jag blev helt yr och fick gå och lägga mig.

Hon bakade en långpanna med Silviakaka för att ha med sig till jobbet då det igår var hennes sista riktiga pass på sin nu gamla avdelning.

Idag flyttar den första brukaren in på hennes ny avdelning och dom har gjort fel när dom lagt hennes schema och missat att hon sagt att hon helst ville behålla sina jobbhelger så nu jobbar hon 2 på rad och det är fel och jag kan ju tycka det är dåligt skött av dom som lagt schemat att inte själv kolla hur dom som redan är anställda jobbar eftersom dom missat alla mail i frågan.

Så dottern är lite sliten och har jobbat mycket även förra veckan och veckan innan det så hon blev sen hemma i lördagskväll för hon orkade inte iväg trots att dom pratat om att träffas kompisarna.

Sonen var också hemma - kom hem lagom till middag och han försvann ju redan tidigt på fredagen. Och dottern jobbade fredagskväll så den tillbringade jag själv och det som jag trodde var risotto var något obestämbart som jag inte vet vad det var för något så det åkte i soporna så min middag blev sparris med ost och sen boklyssning.

Och eftersom båda barnen var hemma till lördagens sena middag så hade vi det mysigt. Jag hade köpt mandelpotatis som var på x-pris i en påse för 15 kronor. Den kokades med skal på och vi hade sen skinkschnitzel som stektes rakt upp och ner och sen en färskostsås med senap och sallad och gott vin till detta. Vi blev mätta och belåtna alla 3 och senare blev det provsmakning av dotterns kaka och den blev jättegod.Jag kände mig sliten hela kvällen och även igår var jag jättetrött och seg och mådde inte helt ok. Värk på flertal ställen och efter att ha kört dottern till sitt jobb så gick jag och la mig och jag låg länge på söndagen. Vi åt en gemensam frukost klockan 11.

Så vi har haft mysigt samvaro jag och min lilla familj.

Och vädret igår inbjöd inte till någon längre runda för mig och vovven och det satt långt inne att jag skulle åka iväg på yoga men jag åkte dit och jag fick anstränga mig vid varje position och led hela tiden. Gjorde mitt pass men inte med den glädjen som jag kan känna utan det var jobbigt, slitigt och ändå rätt skönt trots allt att få sträcka ut vissa muskler som jag kände mådde bra av det.

Hemma sen på kvällen så tänkte jag dricka varm mjölk men jag orkade inte få i mig hela muggen utan det blev att göra sig klar och gå och lägga mig. Tittade på mig själv i spegeln redan innan yogan och jag hade mörka ringar och påsar under ögonen - kände mig sååååååååå vacker.

Bildresultat för nu ska jag göra mig vacker

Men på det stora hela är jag nöjd med helgen. Den har varit bra även om det fanns saker som jag inte hunnit med eller orkat med - mer rätt sagt.

Klädhögen!

Igår åt vi lax jag och sonen. Och det fanns kvar av mandelpotatisen som vi stekte och harricottar till mig och sallad till sonen.

Dagens middag blir en fredagsmysmiddag - tacos. Vi är hemma alla tre. Dottern jobbar till 3, sonen har varit på af och det tog en kvart. Jag hann precis handla lite mjölk och bröd när han ringde och var klar.

Tog en runda med vovven så han gjorde ifrån sig allt som han skulle men sen ville han hem och in. Då var det gott med frukost. Köpte nybakat bröd och go skinka.

Och idag ska jag lämna bilen till min mekarkille. Har haft sms kontakt med honom sen förra veckan och då fick jag svar att han var i fjällen och skulle komma hem nu i helgen och han har nu fixat ett bälte till bilen och ska fixa detta idag som sagt och sen kan den besiktas. Jag är lite orolig att det är något annat som den kommer att få anmärkning på. Men vem vet kanske oroar mig i onödan.

Bildresultat för bilbesikta

En annan sak som stör mig - det är rätt mycket som stör mig och min kropp. Tummen bråkar och jag har ju varit på koll hos arbetsterapin mm för ca 1 år sen kanske om den och så gick det över men nu är det jobbigt och jag ha fått plockat fram min tumortos och nu har jag den på mig på jobbet. Känns rätt bra och när jag i torsdag tog fram krattan så fick jag också använda den för att det var för påfrestande mot tummen.
Och vädret igen - ja inte gör det gott för kroppen inte och kan vara en orsak till att man just nu mår som man gör. Extra trött, extra ont.

Men som jag också skrev i mitt förra inlägg - jag kan ju i alla fall göra vissa saker. Jag jobbar och jag går och har trevligt på mina hundpromenader.

Och jag lyssnar på mina böcker och ibland är det nog extra bra att jag just lyssnar för då kan man inte slarvläsa en sida för att man vill veta vad som står på nästa.

Jag har ju i helgen lyssnat på Ramona Franssons senaste bok och den var så bra! En riktig bladvändare och det är så skönt att ha det efter att ha kanske inte riktigt genomlidit men nästan ett par sisådär böcker.

Bildresultat för en riktigt bra bok

Men den tog slut till sist den boken och direkt en ny i lurarna och denna gång Anna Jansson och Maria Wern serien - Alla kan se dig.

Marie Richardsson läser och det gör hon det bra och jag har typ strecklyssnat idag. Hon har ju skrivit en himla massa i denna serie och jag undrar om jag verkligen läst alla. Tror det men jag läste handlingen på en och där blev jag osäker. Får väl läsa om om inte annat.

Omslagsbild: Alla kan se dig

Bokserie: Maria Wern (del 16)
En åldrad skolfotograf blir brutalt nedslagen i sitt hem på norra Gotland. Någon har försökt tända eld på hans arkiv. Han hittas död efter fyra dygn.

Tomas Hartmans mor blir misshandlad och lämnad i skogen för att dö. Hon minns vagt att någon filmade henne.

När Maria Wern tar över utredningen hotar mördaren att lägga ut Marias privatliv i offentligheten. "Det kanske är det enda vapen som behövs i framtiden", spekulerar Per Arvidsson, "den offentliga skammen."

I sin nya kriminalroman tar Anna Jansson upp högst aktuella teman. Med ett enda sänd på datorn kan en bild nå tusentals anhängare i ett nätverk. Vad händer när vi aningslöst lägger ut bilder ur våra liv på Facebook? Vem får tillgång till dem? I fel händer kan våra mest privata bilder vara ute i offentligheten. Och vad är vi beredda att göra för att slippa skammen?

Och det är måndag och vädret är kasst, kollegan är irriterad  - men inte på mig utan vi kan skratta lite åt det. Men efter regn kommer solsken eller?

Må Gott

Bildresultat för trött och sliten


1 kommentar:

 1. Låter som en 3 krig mysig familjehelg med mycket god mat :-)
  Härligt att du orkade med hundPromenaden
  Bra att det funkar bättre m tummen i ortosen :-)
  Ha en fin kväll!
  kram ❤

  SvaraRadera