December

December

tisdag 24 mars 2015

Gick kanske inte riktigt som jag hoppades

Bildresultat för my toyota is fantastic

Om man nu kan säga att man älskar ett dött ting fast det är ju inte dött i den meningen att den är orörlig. Den är ju mina förlängda ben, en sak som gör att jag tar mig till olika aktiviteter som jobb, fritid och annat nödvändigt.

Så att vara utan bil är nästan som om man blev död - bildligt talat.

Min kära lilla vita fara har besiktats och den gick INTE igenom. Nu är det kanske inte så stort och krävande fel och den har inte körförbud - än. Det kunde ha varit mycket värre.

Den behöver nytt avgasrör och det var något man påtalade redan förra gången jag besiktade - för knappt 1 år sen. Idag kunde man inte mäta avgashalten så det blir att kontakta min egna bilkille och be om hjälp.

Jag som sa till honom igår att jag hoppas jag inte behöver skicka sms till dig idag :D

Han fixade ett nytt - nåja - begagnat otuggat av hund - bilbälte och så bytte han lampan på skyltbelysningen som vi får göra inför varje besiktning. Och så behöver jag byta torkarbladet på förarsidan.

Så - ja jag är rätt nöjd ändå. Det som fanns som mitt orosmoment är ju bromsar och annat dyrt - ja kanske det inte är helt billigt att byta avgassystem men jag har ju min mekarkontakt som kan fixa ev på skrot om det skulle behövas eller svetsa och ha sig - hoppas jag för jag har ju inte frågat än. Men det får bli om nästan en månad - nästa lön innan något av detta blir gjort.

Bildresultat för morgonpigg

Idag skiner solen i alla fall men jag har inte utnyttjat dagen speciellt. Jag har legat under täcket efter att jag tidigt - vid halv 5 släppte ut katten, tog min nu vana trogen 1 glas mjölk och 2 digestivekex, sen började dotterns klocka ringa 5 och jag somnade inte om helt utan var i ett vakum tills hon gick och samtidigt så ringde då sonens klockan!

PUH - och jag somnade till en halvtimme och sen upp och köra honom till sitt klockan 8. Och hemma blev det en liten runda med vovven och lite frukost och sen dryga 2 timmar halvsovande.

Pigg är det minsta jag är just nu och det känns i ögonen. Åkte förbi minsta ica och köpte lite lunch. En pastasallad med oliver och lite annat plock. Jag brukar vara lite anti mot sånt som står så i en butik men det såg fräscht ut och lockade smaklökarna också och det var gott. Kaffe i stora muggen har jag nu och kanske kan jag piggna till lite - men troligen inte.

Vi åt tacos igår och det är mycket kvar av det mesta förutom köttfärsen så jag passade på att köpa mer krydda och mer färs på ica så får vi äta upp skalen och annat.

Barnen gjorde maten medan jag var ute med vovven och gick medan bilen lagades och jag kunde hämta upp den. Ville ju inte gå för långt från där bilen var när han skulle skicka sms och den var klar så vi gick på massa gator kors och tvärs i området och vovven var lite förvirrad men hängde på. Och det var himla gott att sen bara sätta sig vid dukat bord en timme senare.

Bildresultat för tacos

Idag är jag fibroklädd!

Jag har lila top och lila naglar - köpte ett nytt lack - depend som var lila häromsistens och igår satt jag vid köksbordet och fördrev tiden medan jag lyssnade på bok med att måla naglarna. Det var en snygg lila färg så jag är nöjd.

Och så blev klockan till sist 9 och jordskott och jag blir bara mer förvirrad för varje avsnitt och fattar inte nåt. En bra deckare kan man kanske klura ut vem som kan vara skyldig men här - vad är det för nåt? Vad är det som pågår. Men jag måste ju nu titta klart när jag har tittat igenom alla avsnitten hittills även om det så här i efterhand är så att om jag vetat idag vad jag inte visste 1:a avsnitten kanske inte alls hade valt att titta.

Kaffet är snart uppdrucket och jag har huvudvärk nu. Behöver sömn! Och inte blir det sovmorgon imorgon heller. Jag har ju spruttid klockan 11. Men på torsdag kan jag sova ut :D

Tror jag! Hoppas jag!

Må Gott

Bildresultat för fibro colors




1 kommentar:

  1. Fan dessa bilar kan de inte bara fungera och inte kosta pengar....
    det gräver ett djupt hål i plånboken man måste laga bilen. ., hoppas din egen mekaniker kan fixa det till en billig penning det är tungt att klara sig utan bil...

    Tacos är alltid gott tycker jag :-)
    Har du testat att gör pulled chicken med kycklingfilé?
    vi gjorde lammfärsjärpar med mynta & persilja häromdagen och åt m taco tillbehör.., riktigt gott :-)

    Ha en fin dag!
    kram ❤ ❤ ❤

    SvaraRadera