December

December

måndag 30 mars 2015

Fyndat

När man gör fynd blir man glad och när man gör flera så är nöjdkänslan ännu bättre.

I lördags när jag hämtat dottern efter jobbet hann vi in på ett outlet som har öppet max 4 gånger per år bara för att titta.

Och vi kom hem med












































Lampan hänger nu över mitt köksbord och det blev så bra och jag är så nöjd och även barnen gillar den - ja dottern var den som sa att den skulle vi köpa för jag tittade på en annan i koppar och ljuset är perfekt över köksbordet mot den andra som vi hade.

Den kostar 900:- har jag sett som ordinarie pris - vi gav 100:-

Lyktan ska jag ha utomhus i sommar - men den har fått lysa upp hemmet inne också så den kanske aldrig åker ut.

Ordinarie pris 229:- och vi gav 50:-

Sen så fanns det 4 skålar perfekt till frukost och nu fick jag slängt lika många som fått flisor i sig.

Ordinarie pris 59:- kr styck och vi gav 20:- styck.

Så förstå att vi sparade dryga 1000-lappen på detta (1135:-)

Detta kallar jag en riktig outlet och har man kunde registrera sig för att få mail när man nästa gång ska ha outleten öppen - då ska jag nog hänga på låset :D

Så i lördagskväll så fixade jag med sladdar och kopplade ihop efter att jag kört dottern till sin tjejmiddag och så fick jag köpt en glödlampa också - den var nästan lika dyr som lampan men ska tydligen lysa i flera år.

Den lampa som jag haft ska få hänga i vardagsrummet men jag måste flytta en krok så den hamnar över bordet - det kommer bli jättebra för jag har inte någon taklampa där och lampan har även levande ljus i sig och dom har vi nog knappt tänt men i vardagsrummet blir det nog mer av tända levande ljus i den. Så när det är klart ska jag fota och visa.

Dottern var ju som sagt på tjejmiddag och sonen iväg på en avskedsmiddag. Och kvällen var min och jag låg en stund i sängen i mörkret - firade earth hour och lyssnade på boken och blundade och tänkte somnar jag så gör jag det. Hade sagt till dottern att inte skicka sms utan ringa när hon ville hem.

Jag kände mig väldigt sliten. Promenaden med hundgruppen blev härlig i det sköna vädret. 1,5 timme tog rundan. Och det var för oss ny bekantskap med också. Nästa promenad är jag värd för helgen efter påsk och det är många som anmält sig och det känns kul. Då ska vi gå i det naturreservat som jag ofta går i.

Hemma sen satte jag mig ute i solen ett par timmar och drack kaffe, löste korsord och mådde gott. Och tänkte att man blir så på bra humör när vädret är så härligt.

Sonen blev hämtad och lämnade hemmet före 2 och jag åkte iväg ungefär samtidigt för att hämta dottern.

Efter outleten åkte vi på ica för att handla lite till den efterrätt dottern skulle göra - en hallonpannacotta som det var hallonkesella i. Och medan hon gjorde sig klar så fixade jag detta.

Dottern ringde sen redan vid 10 och ville komma hem. Och när vi sen kom hem blev jag sittande framför tv'n och Hobbit. Jag har inte sett någon av dessa filmer och den hade nyss börjat och jag såg faktiskt klart den också.

Lite svårt att komma till ro ifall sonen skulle ringa så någon sömntablett blev det inte och jag somnade halvt om halvt och sonen ringde när det blivit sommartid 03:45 - och då fick jag kolla om det gick något tåg och det gjorde just bara för att det en natt som denna ofta är miss och glömska så han hann med sista tåget och jag hämtade honom på stationen.

Sen kunde jag somna som en stock och sova gott och länge på söndagen.

Men det är lite lustigt hur vädret skiftar snabbt. När jag skulle hämta dottern så blåste det rejält och ösregnade. När sonen skulle hämtas hade det sluta blåsa men regnade fortfarande. Och söndagen bjöd på trist väder.

Dottern jobbade em/kväll igår så henne fick jag köra till 2 och så mötte jag upp sonen efteråt för han behövde hem till pappan och hämta lite papper och han gick med vovven då fast han gjorde inte ifrån sig så jag gick en runda till.

Sen hamnade jag i köket - lyssnade på boken och började med middagen. Det blev potatisgratäng från scratch och sen tunna revben som jag marinerade medan potatisgratängen stod i ugn och så plockade jag bort en massa reklam, papper och annat som låg och störde på fönsterbräda och köksbord.

Sen efter maten gick jag och la mig och somnade som en stock. Turligt nog hade jag ställt klockan så jag kunde åka och hämta dottern. Yogan blev det inget med. Kände att det orkade inte kroppen eller knoppen med.

Har så ont i axlarna och området runt omkring både fram och baksida och ner mot sidan av ryggen. I lördags smorde jag in mig rejält med voltarensalva men det hjälpte inte så mycket.

Känner mig också rejält sliten av trötthet eftersom jag inte sovit som jag skulle vilja och behöva. Och inte blev det bättre av att missa en timme pga sommartiden. Min kropp gillar inte alls sommartiden.

Och den gillar inte växlingarna i vädret. Stabilitet är bättre - högtryck eller lågtryck men det är ju detta med att det ena dagen är si och andra dagen så som ställer till det.

Och en ny bok har jag i öronen. Ett tips på en fb sida om böcker jag är med i. Har inte läst, hört eller sett något tidigare om denna bok och blev glatt överraskad när den fanns på Storytel.

En svensk författare - Mikaela Bley och detta är hennes debutbok - Lycke

Lycke

"Döden, döden, döden ...", viskade Ellen och fingrarna började frenetiskt knäppa. Men det var redan försent. Kranen var vidöppen.

En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm.På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten - om inte annat, skapa nyheten - och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet.
Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke, som ju längre tiden går känns alltmer hopplöst. Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt. Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare, och hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.
Spänningsromanen Lycke är den första boken i serien om den egensinniga journalisten Ellen Tamm.

MIKAELA BLEY är född 1979 och bor i Stockholm med sin man och deras två barn. Hon har tidigare jobbat som inköpare på TV4, men skriver nu på heltid. Lycke är hennes debutroman.


Och jag har inte kommit så långt men det är en sk bladvändare och bra språk och bra inläsare. Kul med nya författare tycker jag och varför har jag inte hört talas om henne tidigare undrar jag. Fast den är ju utgiven nu i mars så det är väl därför - dom har inte hunnit med i media etc kanske.

I morgon har jag bokat in en sak som jag inte gjort på länge - jag har bokat tvättstugan i området. Det ska tvättas täcken och kuddar, kanske hinner man med att tvätta mattor också. Och kanske t o m en dunväst som jag har och tänkt tvätta länge.

Och jag ska inte göra det helt själv. Dottern och son får hjälpa till. Och sen på kvällen blir det nybäddade sängar till oss alla med nya lakan.

Bildresultat för making the bed

Må Gott






3 kommentarer:

  1. Vilka fina fynd du gjort! Nu blev jag sugen på lite mer färg här hemma. Vem vet......kanske blir det rött :) Men jag väntar nog ett litet tag till. Hoppas ju fortfarande att vi ska kunna flytta i år. Ha det bra. Kram ❤️

    SvaraRadera
  2. Jättefin lampa ni hittade.
    Tack för tipset om boken. Skriver upp den på "vill läsa-listan". Har precis börjat lyssna på ljudbok på strokeföreningen. Känner att det är lite svårt att minnas handlingen för varje vecka. Men det kanske är en övningssak eller så är det inte en bok i min smak. "Kaffe med rån" heter den.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Lampan blev ju helt perfekt. Passar hur bra som helst till tapeterna :-)
    Kul att göra så fina fynd.
    Har du varit på lokomotivet i Göteborg? De har jättefina grejer till otroligt bra priser :-)

    Du är en schysst mamma som kör skyttetrafikmed barnen :-)
    Känner igen mig :-)
    En vacker dag får man betalt för den mödan :-)

    Kul att vara värd vi promenaden med hundkompisarna :-)

    Ha en fin kväll!
    kram ❤

    SvaraRadera