December

December

fredag 13 mars 2015

Äntligen är det fredag!

Så här ser det ut att ska bli vädermässigt i helgen - tänk om det kunde få bli så. Hoppas hoppas!


fredag
8
 
-2
3
lördag
9
 
-3
3
söndag
9
 
0
4









Det har varit en liten tuff vecka känner jag i både kropp och själ. Är så trött och en del beror det på att den sammanhängande sömnen inte varit den bästa. Känns som om det skulle behövas lite olja i olika leder just nu också. Det är väldans vad det är konstigt ömt och stelt i handleder, fotleder och knän.




Många säger ju att man får den bästa sömnen före klockan 12 på natten - ja det gäller nog inte mig för så många timmar jag ändå sover före klockan 12 på natten borde jag vara piggheten själv. Men för mig är timmarna på morgonkvisten mycket värt och allra bäst mår jag när jag får vakna av mig själv utan att klockan är ställd.

I morse körde jag dottern till jobbet - denna vecka har varit lite annorlunda även för henne då det är mycket nytt som hon ändå redan har varit med på med introduktioner etc inför det nya. Och hon får muntliga tider och tider på papper och inget stämmer så i morse blev det helt fel. Igår trodde hon att hon skulle vara på jobbet vid halv 9 men i morse när hon tänkte så kände hon att nej det måste vara fel, det måste vara 8 om det ska bli 4 timmar så då han hon inte med den bussen och sen ringde hon och berättade att det var 9! Så där satt hon en timme för tidigt.

Jag tog vovven på en runda och fick i mig lite frukost, gick och la mig och somnade och vaknade till efter 10 och var så oerhört trött och hade kunnat fortsätta sova men det gick inte för sig. Så upp och koka kaffe och så gick jag ut och satte mig i solen en stund innan det blev dags för att göra sig ordning med en dusch innan jag skulle iväg och hämta hem barnen. Först dottern och sen ner till affären och handla och få hem sonen.

Jag har ju middagstorka och inte blev det mycket bättre när vi gick där på Ica men det blev ett storpack nötfärs köpt och av detta ska vi använda en del till att göra köttfärsröra och så blir det hembakt pizza idag. Något som jag och dottern kom överens om.

Fredagsmys! Sonen kanske inte äter hemma - han visste inte riktigt eller så sticker han iväg direkt efter middagen.

Igår var det en helt vanlig torsdag - nästan.

Bildresultat för jämtlands flagga

Det var Jämtlands nationaldag och det firade vi med en kladdkaka a la Roy Fares med jordnötter och minimarshmallows i smeten. Gott och så hade jag tänkt inviga vispen och göra en vanlig sockerkaka för kladdkakan rör man ju bara ihop men jag hade slut på mjölet och då hade jag smält smöret redan och gjorde chokladbollar istället.

Så när sonen sen var hemhämtad så fikade vi!

Och vi åt god wok till middag och dottern plockade undan och jag tog vovven på en runda.

Och det är ju en speciell hund vi har - det stod ju redan i den annons jag såg på honom att han var en speciell vovve.

Och han gillar ju inte att gå i regn och snö och i rusk men igår var det ju varken det ena eller andra men vid ett vägskäl så trilskades han och var inte så pigg på att gå dit jag ville och höll på att krypa ur selen. Attans hundracka! Men jag vann och så gick vi igenom skogen vid naturreservatet hem och det var mysigt. Men sen när vi var närmare hemåt började han halta på en tass, lyfte upp den och jag tittade och kände efter och så gick han obehindrat en stund till innan han började med detta igen och jag börjar tro att han gör det med flit för att han vill gå hem.

Så inte är han som andra hundar inte som skulle kunna vara ute och gå hur mycket och långt som helst. Utan han verkar ju vara rätt nöjd med en kort sväng runt området hemma men se det är ju inte jag. Så vi kommer få ha våra duster framöver också.

Och nu ska jag gå och diska - för hand för att få värma händerna. Sitter med iskalla händer och det är ju inte så bra i min situation. Lite mer kaffe ska jag fixa också.

Må Gott

Mattes goa kudde






















Här är det bästa stället att dricka vatten på om man är katt.







Och vovven tänker varje gång - går du in där frivilligt - det finns ju risk för att bli tvättad!

Och varför äta i sin matskål när samma knölar smakar godare här!
















































































1 kommentar:

  1. Jag skulle också behöva smörja lederna för dom är så stela så det nästan gnisslar :)) Och tröttheten den blir man visst aldrig riktigt av med. Din vovve verkar vara en riktigt go vovve. Å han känner sig så trygg hos dej så han vågar visa vad han vill. Bambi gillar inte heller vatten. Sticker och gömmer sig då det är dags att bada. Han går inte ens i vattenpölar! :)) Ha en skön helg. Kram ❤️

    SvaraRadera