December

December

fredag 13 februari 2015

Uppe i ottan

Bildresultat för fredag 13

Fredag den 13:e och kanske var det därför dottern försov sig idag och det blev jag som fick kliva upp och köra henne så hon kom i tid.

Hon brukar inte jobba tidigt om hon jobbat sent kvällen innan men det var extrapass idag och sent igår så hon var trött och hörde inte klockan när den ringde. Det gjorde jag men hon ställer den attans tidigt för hon vill ha gott om tid - mer än 1 timme på sig på morgonen så jag har slutat reagera när den ringer.

Och jag var kvickt hemma igen - det tar ca 10 min ena vägen och sen 10 minuter hem. Så jag kokade mig en kopp te när jag kom hem och tog en smörgås och så la jag mig i sängen en stund till under värmefilten och mådde gott och somnade också om en liten stund innan klockan ringde nästa gång.

8:30 hade jag ställt den och låg och snozade lite innan jag väckte sonen och klev in i duschen. Och 10 var jag på jobbet idag.

Behöver sluta tidigt för jag ska hämta hem dottern och istället för att sticka iväg en stund från jobbet kände jag att jag lika gärna kunde börja tidigare idag.

Kanske får jag köra in dottern till stan också. Tågen går väldigt dåligt just nu, det står stilla mest varje dag pga spårfel på diverse platser och då är jag himla glad att jag inte pendlar men såg att en vän på fb skrev - fredag 13 och tågen står stilla!

Så idag kan man inte lita alls på pendeltrafiken och det är så uruselt speciellt när man höjt priset vid nyår och man kan ju undra vart dom pengarna tar vägen för inte går det till underhåll i alla fall. Och man vill att folk ska åka kommunalt men när man inte kan lita på att man tar sig till eller från jobbet utan att det ska strula så förstår jag att man väljer bilen även om det är trängselskatter som tillkommer.

För att ha tredubbel tid för att komma hem eller till jobbet kostar också i ilska, frustration och tid.

Det är grått och trist ute idag också samt sånt fint regn som man knappt känner men det märks på bilens framruta.

Halvklart och uppehåll

Men den här symbolen ovan kan man hitta på forecas sida och söndag. Så jag hoppas verkligen det kommer att stämma när jag ska ut och gå. Även om jag kommer gå oavsett så är det ju mycket trevligare med lite sol på min nos och vovvens.

Och jag har börjat lyssna på en ny bok. Även denna gång av Yrsa Siguardsdottir. Ödemark heter den och har en annan uppläsare - synd för jag gillade den förra bättre men denna är inte dålig det är ju bara det att man vänjer sig vid en röst.

Ödemark

Det finns någonting där ute
När tre personer från ett isländskt gruvföretag försvinner spårlöst i ett glesbefolkat kustområde på Grönland, anlitas advokat Thóra Gudmundsdóttir för att utreda deras öden.
Då Thóra anländer till Grönland upptäcker hon att även andra människor försvunnit kring gruvan. Lokalbefolkningen tror att det vilar en förbannelse över platsen. Ingen vill bli involverad i utredningen.
Thóra finner sig snart strandad mitt ute i en ödemark, med ett fall som ter sig lika olösligt som platsen omkring henne börjar kännas fientlig.

Lax står på menyn idag. Känner för kokt potatis så det får det bli till samt en hollandaisesås. Yammi. Sen ska jag nog planera maten för resten av helgen också. Det är ju mycket som händer med loppisrundan imorgon och hundträffen på söndag och då är det ju bra att ha koll.

Det är ju också alla hjärtans dag imorgon så man skulle kanske baka något gott. Vi har ju nutella vi köpte på nutellans dag som vi ska göra något av.

Nu har halva arbetstiden gått och jag har svarat på xx antal mail för jag skickade ut påminnelser igår innan jag gick hem. En del mail skriver att dom har slutat och en del har betalat in och jag har ju ändå kollat så jag inte missat något kontoutdrag - dom är ju numrerade men jag missade 1 i alla fall för det fanns en sida 2 och banken skriver inte per automatik ut allt - vilket är himla dumt så jag ska nog kolla med dom varför det är så och det kanske är något man själv inte tänkt på. För jag har gjort så tidigare vet jag och det är så lätt att missa.

Och orosmomentet tidigare i veckan är nu borta även om det ändå sitter lite kvar som känns lite surt men det får jag lägga bakom mig nu. Dock så gjorde detta att glasögonköpet får vänta ytterligare. Skulle kanske ha köpte en trisslott så här på fredag den 13:e och vem vet - det kanske är en turdag men det kommer inte längre än till tanken. Dom pengar som jag har i min plånbok får gå till mjölk istället.

Må Gott

Bildresultat för fredag 132 kommentarer:

 1. Funderade också på att köpa en lott idag men jag struntar i det. Vi hade lax igår, det är himla gott. Ha en fin helg vännen! Kram! ♥

  SvaraRadera
 2. Jobbigt att försova sig som dottern gjorde... Hela dagen blir förstörd...
  Lax är gott. Gör du egen hollandaise?

  Hoppas helgen varit härlig!
  Kram ❤️

  SvaraRadera