December

December

onsdag 18 februari 2015

Tummen ner

Idag är det en riktigt skitdag. Det är så grått, det är så blött utan att det regnar massor men det yr småstänk i mängder i luften, det blåser och det är attans ruggigt och kallt.

Att det ska vara så svårt för vädergudarna att ge oss lite mer sol och uppehåll. Det är en dag här med sol och så kommer det gråa igen. Ge mig fler och mer högtryck!

Och jag har huvudvärk!

Bildresultat för fibromyalgia+headache

Och jag har också ont i kroppen. Trött är jag också och har fått öka värmen här på jobbet så att jag inte ska frysa. Igår fick jag sänka den. Vi har en sån där värmeväxlare men den sitter en bit ifrån mig men är nära kollegans skrivbord och han kan sitta där och känna hur värmen blåser ner mot sig och det skulle jag behöva. Men han är också lite frusen av sig så där har vi som tur är samma åsikt. Tänkt om han varit en person som tyckte allt var varmt - då hade jag fått det jobbigt.

Det blev som jag trodde igår. Jag åt middagen och sen så la jag mig under värmefilten och låg där och slötittade på inget egentligen på tv. Innan det blev dags att kliva upp och fixa semlorna och fika. Därefter blev det sängen igen och sömn. Sov gott fram till 4 när katten ville ut från dotterns rum. Han hade varit jobbig i natt tyckte hon när jag pratade med henne i dag. Han ville gosa. ligga under täcket och mysa och då kommer även trampet mot kroppen och klor - så hon var inte lika glad över goset.

Sen åt han - katten - och så skulle han ut och samtidigt ville vovven också ut och jag satte på en dokumentär från radions arkiv och somnade om lagom till att sonen skulle väckas 20 i 6. Men jag somnade om gott igen och vaknade strax innan min egna klocka skulle ringa 9.

Så jag fick inte sett mordet igår. Sen var det en krock med en deckare - hustrumördaren på 4:an som började samma tid som jag tyckte kändes intressant samt nytt på 1:an klockan 22 - true detective.

Först blir jag lite arg över att man visar i mitt intresse och tycke bra program så här på en vardag när det på helgerna bara är totalt skräp. Och sen så sent jämt. 22 var sent även när jag var frisk även om jag var en nattuggla men för att orka upp på morgonen så funkade det inte så bra med sena program - jag blev ju en zombie.

Jordskott skulle jag också vilja se och så kommer en Wallander på söndag.

Ja ja får väl koppla upp mig mot play och titta om jag har ork.

Bildresultat för lack of energy

Har tagit injektionen idag och sen fick jag fördriva tiden med att kolla i en skoaffär. Såg en snygg liten väska som jag blev sugen på men även några skor till sommaren men attans dyra var dom. Väskan var liten och perfekt att bara ha mobil och nycklar i och kostade bara 150:-

Och så gick jag in i butiken där sonen är och praktiserar - han har inte varit (vid köksbordet) så välvillig till att mamma skulle handla när han var där men det gjorde jag ändå :D - det blev potatis och så när jag gick där bland hyllorna såg jag honom. Min ena stolthet. Stilig i sina nya arbetskläder, tröja, byxor, handskar och till och med skor har han fått. Först tänkte jag - nej jag ska inte gå fram men jag kunde inte låta bli men jag skötte mig exemplariskt - gjorde inget mammaskämmigt alls. Utan sa hej och han blev inte vit i ansiktet och började titta sig omkring utan sa lugnt hej tillbaka och bad mig köpa en dricka till honom. Så nu har vi passerat det värsta i hans fas och imorgon kommer vi - jag och hans syster - gå i butiken och storhandla medan han jobbar. Han slutar 8 på kvällen och vi behöver handla så då kommer det bli tajmat att vi är där och gör detta och är färdig lagom tills han har slutat. Och jag fick godkänt när jag sen pratade med honom i bilen hem. :D

Han har bara varit där 2 dagar måndag och idag och idag när han hade arbetskläder på sig hade han fått många frågor av handlande pensionärer för pensionen har väl kommit idag för en del. Men det hade gått bra det också.

Så det kändes gott i mammahjärtat att se honom professionell precis som jag känner när jag ser dottern i sina undersköterskekläder.

Idag när jag stod i badrummet innan jag åkte iväg så var dottern i köket och skulle släppa ut vovven i trädgården när jag hör hur det skälls utanför. Och jag har aldrig hört min hund skälla så mycket någongång och inte så intensivt och på riktigt - som en hund. Han har ett konstigt skäll när vi har mött andra hundar på promenaderna från början tex.

Så jag ut och där stod han skällande på grannes hund. Det var första gången dom träffades och min ville tydligt tala om att här är mitt revir - vem är du?

Det var grannens mamma som var där och jag fick förklarat att dom aldrig hade träffats men säkerligen känt lukten av varandra men den hunden visade inget agg på något sätt, mest nyfiken och glad - men stor!! Schäfer är det. Min stod och skällde lite till men svansen gick och han reste inte ragg så det kommer nog att gå bra detta. Tänkte att jag nog ska föreslå att vi kunde gå en promenad tillsammans någon dag så får dom gå intill varandra och lära känna varandra precis som jag gör på hundpromenaderna. Kontrollerade former och sen kanske dom kan leka ihop till och med.

Bildresultat för dog friends

Stora chefen har varit på besök och den lyckosten ska ihop med sin fru åka till Thailand imorgon. Lämna detta usla väder för ett par veckor. Härligt för dom. Hans fru är jättetrevlig och chefen har varit lite orolig för han hade ont i magen men har kollats för både ditt och datt och allt är bra så nu ser man att det släppts en sten från hans axlar - han ser mycket gladare ut än vad han gjort som orolig.

Sonen gjorde ju middag igår och det var inte alls dumt. Hade kunnat öka kryddningen lite men det var inget jag hade föreslagit då han gjorde efter receptet men vi hade nog mer köttfärs än vad dom hade vi tillagningen på youtube. Men absolut att göra fler gånger och sen såg jag att det finns flera varianter av detta så vi kan nog komma och testa en annan - en annan gång.

Idag har jag tagit fram fläskfilé ur frysen och sen får ungarna hitta på något av den. Kom med förslag att skär den i kuber, stek och så har vi pasta och pesto och soltorkade tomater till. Enkelt och lätt. Har ingen grädde eller creme fraice hemma att göra sås på men det funkar ju absolut utan sås också.

Sen är det yoga ikväll. Just nu känner jag mig inte speciellt sugen men det kommer kanske bli bättre när jag väl är där. Får hoppas det är bättre värme i hallen. Förra veckan var det ju lov hos oss och man hade haft slipning av golv och värmen sänks när det inte är någon skolaktivitet - precis som på jullovet.

Och i morgon är det sovmorgon. Ingen dotter som ska iväg och jobba. Ingen son som ska iväg tidigt för han börjar inte förrän 4 och inga andra tider att passa - så skönt. Ser jag verkligen fram emot.

Och jag har sagt adjö till Yrsa Sigurdardottir men jag har en bok jag lånat på biblioteket att lyssna på hemma men jag har valt att lyssna på en annan bok nu.

En lite dryga 19 timmar lång skräckinjagande historia. Har sett att det finns dom som inte läst färdigt för den är så otäck. Bådar gott när man gillar sånt.

Jag ska lyssna på Stalker av Lars Keppler.

Jag har läst/lyssnat på alla de tidigare böckerna och gillat dom. Har även sett hypnositören på tv och den tyckte jag var bra även om böckerna alltid brukar vara bättre så jag ser fram emot dessa 19 timmar och 17 minuter!

Har ju fått 3 nya fria månader på Storytel och tidigare har jag lyssnat på böcker som jag inte kunnat låna på biblioteket men nu ska jag unna mig även böcker som dom har därför fick det bli denna bland alla val jag kan göra.

Må Gott

StalkerLås dörren, dra för gardinerna - thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med en ny bladvändare!

Om lamporna är tända kan en stalker se dig utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se en stalker som redan är inne...

För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter.

Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. 

En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer och Joona Linna är försvunnen sedan mer än ett år. Nästan alla tror att han är död. Nästan alla. 


2 kommentarer:

  1. Så bra att sonen inte svimmade när du kom in i butiken ;)) Visst blir man stolt när man ser barnen på deras arbetsplatser. Kan inte riktigt fatta vart tiden har tagit vägen. Skönt när det går bra för dom. Jag har en sån där period nu när jag bara fryser och fryser. Ja, man kan undra hur dom tänker när dom planerar tvtider!! Tur att det finns playkanaler. Kram ❤️

    SvaraRadera
  2. Ja, igår var en riktig skitdag. Det är grått och blåsigt idag med i o f s.... Jag minns när lilldottern hade börjat jobba på bageriet här för lite mer än 1 år sen, jag vågade inte gå in där ifall hon skulle tycka det var pinsamt :-) Men nu är det inga problem. Det har hänt att jag gått in på väg hem från affären och frågat när hon slutar och så och det har hon inte haft nåt emot.
    Hoppas du har en bra torsdag. Kramisar! ♥

    SvaraRadera