December

December

tisdag 17 februari 2015

Semlor!!!!!!!

Tisdag förmiddag eller räknas det till morgon tro när klockan är halv 10. Har varit uppe sen innan 8 för att köra sonen till sitt. Sen blev det en kort runda och idag är det snålblåst så det var inte mysigt alls.

Har ätit frukost och druckit te ur min nya mugg och nu har jag kaffe i densamma. Hittade en liknande kopp igår på en webbsida och dom tog 129:- för en mugg så det är ett fynd jag gjort för en tjuga.

Sonen är snart hemma igen - skulle sluta 10 och dottern är också på jobbet och henne ska jag hämta klockan 1 när hon slutar och jag ska ha vovven med mig i bilen och så ska dom släppas av vid postutlämningsstället för att dottern har ett hm paket där att hämta och se blir det en promenad för dom båda hemåt.

Det gäller att smida!

Och smida medans järnet är varmt eller elda ljuset i båda ändarna.

Bildresultat för bränna ljuset i båda ändar

Ja det vete katten vad jag gör.

Tids nog får jag nog veta det. Det blir antingen en krasch eller så går det bara som på räls vidare.

Igår efter jobbet så kom jag hem och sonen var såååååååå trött och lite småsur och grinig som bara han kan bli av någon outgrundlig anledning helt utan anledning. Men han hade ju varit uppe sen ottan och sen jobbat.

Nu kom han hem så det blev tidigare än väntat.

Så jag gjorde middag - stekte upp kokt kall potatis med bacon och korv. Sen åkte jag och handlade mjölk och så in på Lidl för att titta om dom hade kvar erbjudande från förra veckan - och det hade dom.

Hem, plocka ur diskmaskinen, plocka i diskmaskinen!

Göra en deg till dagens begivenhet - semlor!

Baka ut och grädda!

Hämta dottern på jobbet och sen hem - däcka i sängen och sova gott hela natten fram till att hon klev upp.

Pust!

På Lidl köpte jag en ryggsäck som dom hade i sitt blad förra veckan för 179:- - och den hade rem vid midjan vilket jag behöver känner jag nu när jag använt ryggsäck och jag har tittat på tex haglöfs och det är attans dyra produkter och säkerligen jättebra men inte för min plånbok. 25 l och gissa - ja den är röd också. Den har också ett litet fack undertill där det finns ett regnskydd att hänga över om det behövs så jag tycker jag gjorde ett fynd för den pengen och det räcker säkerligen mer än bra till mina promenader med fika på ryggen.



Sen har jag ju fått omvärdera mig när det gäller Lidl och inse att dom faktiskt har bra saker i mångt och mycket så den här ryggsäcken från crivit kan mycket väl vara hur bra som helst.

Det är ju som sagt Fettisdagen idag och grädde och mandelmassa fanns här hemma men inga bullar så därför blev det såna bakade igår. Inget på tv och som sagt smida medan järnet är varmt och man känner att det funkar och det är också då en rejäl nöjdhetskänsla kommer över en.

Bildresultat för smida medan järnet är varmt

Man behöver få dom känslorna inte bara då och då utan rätt ofta och nu har jag fått dom hela helgen och en vardag på raken.

Dagens middag - ska nog äta något som jag aldrig ätit förr men som sonen har hemma hos sin kompis ett par gånger. Sloppy Joes - en variant av hamburgare fast med köttfärssås istället på brödet. Spännande med nytt.

Och sen smaska på semlor senare.

Bildresultat för semlor

Må Gott

2 kommentarer:

  1. Här blir ingen semla idag. Åt ju en i helgen, har sötstopp på veckorna och idag har jag dessutom ont i magen, har ingen aning om varför. Vad duktig du är som bakar egna, det har jag aldrig gjort. De blir säkert godare när man gör dem själva. Fin och käck ryggsäck! Jodå, Lidl kan allt ha bra grejer, har köpt en del bra saker där. Låter intressant det där Sloppy Joes, du får berätta sen hur det smakade :-)
    Ha nu en fin semmeltisdag! Kramis! ♥

    SvaraRadera
  2. spännande middag... sloppy joes :-)

    Vilken bra ryggsäck :-) Perfekt när man kan hitta ngt bra & till rätt pris!
    kram

    SvaraRadera