December

December

tisdag 10 februari 2015

Inget bra
Idag är humöret nere på 0!

Men så startade inte dagen. När jag vaknade vaknade jag med positiv känsla och så höll den i sig tills posten kom.

En räkning som jag absolut inte räknat med på högt belopp och hela tillvaron skakar och känslan av att bara dra täcket upp över livet infinner sig. Destruktiva tankar kommer som ett godståg och skakar om hela mig.

Och det lyser nog om mig för idag frågade kollegan hur det var och jag visste inte riktigt vad jag skulle svara så jag sa inte så mycket. Det är inte värken som bråkar, inte heller tröttheten även om båda är där utan när sånt här händer är det psyket som får sig en knäck.

Och jag känner mig låg och under isen!

Det kommer gå över det vet jag men just här och nu är det inte den känslan jag har utan det är bara skit!

Och inte blir det ju bättre av irritationsmoment på jobbet när man öppnar mailen.  Det är sportlov här hos oss. Och det ställer till problem. I ett styrelsebeslut så har man beslutat att man måste vara 2 för att kunna attestera fakturor och överföringar på banken. Detta för att inte det ska gå att på något sätt fuska sig till pengar. Men så har man också beslutat att upp till en viss summa ska det räcka med 1 person. Och detta är jättebra men det har inte gått igenom hos banken än och det hade heller inte spelat någon roll för nu har jag lagt in en stor faktura för betalning och då ska man vara 2 som godkänner. Och om denna faktura blir försenad så kommer ingen förseningsavgift - då kommer inte lönen helt enkelt. Den betalas ut centralt men det gör dom inte ifall vi inte betalat in föregående månads utbetalning. Dom ligger inte ute med några pengar.

Så igår när jag gjorde detta fick jag ett svarsmail per automatik om att personen x inte var på kontoret men inte med aktuella datum utan ett meddelande sen december och jullov - så jag vet inte alls när hen kommer tillbaka och ingen annan vet det heller. Sen har vi då person 2 som ska fixa detta och som själv sitter i styrelsen och gör dessa beslut och han åker ofta till USA men tro inte att han tar med sig den lilla bankdosan - den måste ju ta oerhört stor plats i hans portfölj!!!!!!!!!!

Så jag är måttligt glad och väldigt irriterad.

Magen ballar också ur vid såna här tillfällen och lusten att göra något är lika med NOLL!

Ja det kanske blir bättre när jag vaknar imorgon.

Men det är surt att man aldrig kan få ha känslan av att allt är rätt bra och ok någon längre tid.


Igår så stod maten på bordet när jag kom hem. Det blev kyckling och klyftpotatis, enkelt och gott och jag hade på morgonen också tagit upp en bit helt kött som det stod grytbitar på. Så det blev två maträtter av den biten. I en lergryta la jag ner bitar ihop med lök och sen samma bbq-sås som till kycklingen jag gjorde i helgen (pulled chicken), chilisås, farinsocker, chipotlepasta, spiskummin, rökt paprika, vitlök, oregano och koriander. Sen fick den står där i ugnen hela kvällen och puttra och sonen som är den som är uppe längst fick äran att se till att den kom ur ugnen för att svalna lite och sen hamna på utsidan.

Och den andra rätten är en gulaschsoppa men utan potatisen. Skar köttet till den i bra mycket mindre bitar och så fick den stå på spisen och koka sig mör innan jag satte ut grytan och så ska jag bara ha lite potatis i när det ska blir dags för den att ätas - blir nog i morgon.

Och så äter vi köttgrytan ihop med ris idag.

Jag gillar ju att stå där i köket och fixa och dona och mår bra av att förbereda på detta sätt, veta att maten fått ta sin tid att bli bra.

Såg att jag också hade en bit fläskkarré i frysen så det blir nog pulled pork någon dag igen snart.

Men den där må bra känslan från igår den har alltså flygit all världens väg. Bye bye!

Känner mig inte alls i form för att åka och träffa stickgänget ikväll men det är kanske precis vad jag verkligen behöver så jag ska försöka pallra mig dit även om lite av min ångest säger NEJ.

Har också innan posten fått en promenad i solskenet idag. Det var bra mycket kyligare än igår men också tidigare. 1 minus var det men när jag nu nyss åkte till jobbet var det 7 plus så det är kyliga nätter och mycket av snön har smält bort men det syntes ute att det var frost.

Igår fick vi sänka värmen på kontoret men idag fick jag höja den igen. Solen värmer inte lika bra idag och det har mulnat på lite.

Nej, upp med mungiporna nu M och tänkt på att jag kommit över större hinder än detta. Jag har kunnat balansera på tunnare spångar över djupa raviner.Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar