December

December

torsdag 26 februari 2015

Förmiddagspromenad - I solsken!!!

Vet inte när jag gjorde det senast. Viljan att gå ut och få luft, lite rörelse och bara få njuta infinner sig på ett helt annat sätt när man vaknar till sol.

Sen var det lite blåsigt och kallt i vinden men solen värmde och det var så skönt. Och såg en massa hängen överallt så naturen vaknar till liv.



Så igår började jag på årets första pollentablett och hoppas det nu blir en bra säsong trots allt pollen som kommer att bli innan det blir högsommar.

Har också nu sparat en massa tomma toarullar och igår sparade jag också på 2 små plastboxar som det varit jordgubbar i som man kan ha som små miniväxthus. Får se om jag kommer längre än planering.

Igår kväll när jag släppte ut vovven som vanligt så sprang han väldans snabbt ut och jag såg baken på ett rådjur som hoppade över staketet så dom vill jag inte mata med blommor.

Jag vill ju också ha lite örter och sallad som inte sniglarna kommer åt och äter upp. Så jag måste komma på något som gör att dom inte kan kliva upp och in i krukorna.



Har 2 pallkragar också. I den ena har jag en gräslök som övervintrar och så har jag satt rabarber i en annan men där kryper sniglarna också. Även om dom inte äter upp gräslöken så kryper dom i den - inte trevligt.

En dröm vore ju att ha ett litet växthus som man både kunde ha en go stol och sitta i och samtidigt också ha lite växter i men det är nog inget man får när man hyr fast jag har aldrig frågat. Kanske man får det om det är ett litet men det kostar ju också. Så det är drömmar.

Gick på yogan igår och det var nära att jag inte kom iväg. Jag var väldigt trött och kass i magen och kände mig frusen så jag tänkte att nu blir jag sjuk men det blev inget mer än detta. Passet gick halvt så där bra. Sen åkte jag på ica och köpte lite mjölk och annat och så åkte jag till dotterns jobb och kom precis dit när hon klev utanför dörren och det var väldigt skönt att få komma hem och bara efter att ha gjort sig klar att gå att lägga sig.

Nu blir det skidor och svt play - såg att vissa arbetsplatser har blockat så personal inte kan titta - inte här inte :D

Idag känns det bra och lugn också här på jobbet när statistiken är klar. Det är bara en rättelse som ska in till kommunen men han som ska skriva under är inte på plats förrän nästa vecka kanske - han är i Thailand och kommunen är inte lika nog som statliga. Tack och lov.

Idag har jag tagit upp kyckling men vet inte riktigt vad vi ska göra, något med wokgrönsaker och ris tror jag det får bli idag.

Sonen börjar jobba 4 och jobbar till 8 idag. Så honom hämtar jag hem idag. Mammataxi när den är som aktivast :D men jag har sagt det förr - man gör det man kan för sina barn och jag kan vara taxi!

Bildresultat för mammataxi

Helgen har jag hundpromenad på lördag med 1:a hundgänget och idag har man lagt upp en promenad på söndag med 2:a hundgänget. Vill gå båda men vi får ju se hur statusen ser ut efter lördag. Men detta är ju något som jag gillar och mår bra av just där och då.

Lördag går vi 5-6 km och på söndag är det 8-9 km.

Vädret är väldigt avgörande känner jag också. Är det sol och blå himmel så vill man ju bara ut. Är det regn och rusk - ja då blir jag hemma.



Det blev Guld till Norge men vi fick baske mig silvret - spännande var det!!!!!!!! Grattis Sverige! Nu hoppas vi på liknande scenario imorgon.

Nä nu ska jag äta lite. Det blir keso, jordgubbar och så har jag också en bit av chokladkakan vi bakade i helgen. Den blir bara godare och godare när det fått stå ett tag.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar