December

December

måndag 16 februari 2015

Adrenalinpåslag

Jag har förstått att jag får såna påslag ibland efter att ha läst om det på fb RME sida. Igår fick jag höra av båda barnen att nu fick jag vara tyst för jag pratade konstant - förstår inte alls vad dom menar!! Men tydligen så är just detta med konstant pratande en av symptomerna. Tur jag nu kan skylla på adrenalinpåslag när dom tycker jag är tjötig.

Dagen började med en ställd klocka på halv 9 och då var jag seg men jag pallrade mig upp och klev i stort sett direkt i långkalsonger och funktionskläder.

Ut i köket och fixade frukost och fika för att packa ner i ryggsäcken och så satt vi i bilen jag och jycken för att åka och hämta en kompis 20 över 9.

Klockan 10 hade vi hittat till en parkeringsplats vid Delsjön där jag aldrig hade varit och inte heller kompisen. Där mötte vi upp ett gäng ur Aktiva Hundar och ett blandat gäng med hundar i olika storlekar, raser och ålder. Det var amstaffs, rottis, en briardvalp på 8 månader, en gammal dam på 12 år som var av okänd ras och en annan på 11 av jack russel samt 2 syskon men med olika mattar av rasen Picard - nästan okänd här i Sverige och googlar man bara på picard så fick man upp en massa annat konstigt. Så charmiga.

Bildresultat för Picard hund

det är inte dom på bilden men jag gillar ju hundar med raggigt utseende. Så om jag någon gång ska skaffa en hund till så varför inte.

När vi ändå är inne på hundar - min uppfödare av förra jycken la ut bilder valpar som hon fick på valentindagen så då blir jag ju sugen på en border också.

Men just nu är gosevovven den bästa.



Så det blev igår en skön promenad på 8 kilometer runt Stora Delsjön och det var rejäla backar med trappor och utan trappor, spångar över mossar och vatten och fina vägar och så stannade vi vid Lilla Delsjön och fikade och aldrig smakar väl kaffe så gott som en sån gång.

Det var väldigt trevligt och kul med nya bekantskaper och miljöer.

Hemma var jag igen klockan 1 och då stod kaffet på i bryggaren - inte för att jag skulle komma hem och få men dottern hade kokat till sig så det fanns kvar till mig och så fick det bli en ny kopp och lite vila innan vi satte igång och bakade.

Väldigt avancerat fick det bli. Färdiga frysta smördegsplattor som jag kavlade ut lite och delade på hälften. På varje blev det sen en klick med nutella, lite mandelmassa och hackad choklad. Rulla ihop och pensla med ägg och på med lite flagade mandel och skjuss in i ugnen. Lite florsocker pudras på innan servering. Gott, mäktigt och enkelt.

Middagen igår kändes lyxig. Hade plockat upp en bit rostas ur frysen på lördagskvällen som jag fick tina i kylen under natten för att sen stå framme under dagen och jag skar den i skivor som jag kryddade med svartpeppar. Och så gjorde vi hasselbackspotatis till och trattisar från frysen fick bli en god sås.

Och så blev det en skön avslutning på dagen med lite yoga. Och den gick bra den också igår förutom en ny övning där jag blir yr så den får jag skippa.

Tänkte sen att Arne Dahldeckaren på 1:an skulle bli en bra avslutning - den såg jag inte färdigt för den var så dålig tycker jag så det blev sömn istället.

Och det fanns det behov av.

En sak med adrenalinpåslag är att man är jättetrött men inte kan somna - det upplevde jag i fredags. Jag var jättetrött men kunde inte somna när jag låg i sängen framför tv'n ensam hemma med båda barnen på vift. Och jag hade inte tagit någon tablett eftersom jag skulle vara taxi men tänkte i min enfald att jag kan nog somna ändå för jag var så slut. Men nope inte en chans förrän vid midnatt och båda barnen var hemma och jag kunde ta pillret.

Laxen vi åt jag och sonen blev god men inte direkt som jag planerat. Det blev tex ingen hollandaisesås och nej - den skulle jag inte göra själv - utan det är köpepåsevarianten.

Jag hade sett ett annat laxrecept och jag skar en skåra i varje file och fyllde med limesmör istället. Blandade ihop lite smör med limesaft, kryddade fisken med citronpeppar och salt och skjuss in i ugnen och sen kokt potatis till. Mums blev det också.

Lördagen - också en intensiv dag med ställd väckarklocka och oerhört trött men vi klev upp jag och dottern för dagen var vikt åt loppisrunda och jag fyndade.



2 muggar som är STORA - rymmer minst om inte mer än halvliter och hur goa som helst att dricka ur. 20:- styck och det har funnits 2 till för de stod en lapp om fyra för 80 på en av muggarna så det var ju himla synd att dom inte fanns kvar.

Nu måste jag städa och ändra i mina köksskåp för just nu får dom inte plats någonstans.

Sen nästa loppis och där hittade dottern ett enkelt och fint armand med en turkos sten i som passar bra till andra liknande smycken hon har sen tidigare, örhänge och halsband också detta för 20:-

Nästa stopp hittade vi inget på. Så det blev en tur till centrum och fika på en av stadens alla fik. En riktig kopp med kaffe och en hallongrotta.

Då hade jag sen vi startat gäspat och haft huvudvärk så den koppen smakade förträffligt. Fick också köpt doftvax som jag letat efter och nu ska bara badrumshyllan städas så att lampan kan få plats där.

Lite lik denna är den.

Bildresultat för aromalampa

Och så in på ett outlet när vi kollade in ett nytt köpcentrum vi inte varit på tidigare. Stadium och jag hittade där ett par strumpor som hade fluffig insida och skulle vara varma och goa och det var dom för jag använde dom i stövlarna igår på promenaden och fötterna var nästan lite för varma efteråt. 30:- var väl värt detta.

Medan vi var ute och åkte kom solen fram och när vi var hemma igen klockan 3 - en lång dag alltså så sattes sonen i arbete med att laga middag och jag gick ut en runda i solskenet.

Det blev kycklingsatay med ris och jordnötter. Och så fikade vi semlor senare innan jag körde dottern till vännerna för en mellokväll. Själv tog jag sen en tablett när jag kom hem 7 och la mig och somnade för att vakna vid 11 och åkte för att hämta dottern.

Så helgen har varit oerhört intensiv men jag har ju bara gjort roliga saker. Ingen städning alls. Har satt på en tvätt men den hängde sonen och att pyssla i köket är ju roligt så att plocka disk räknar jag inte till städningen.

Så nu väntar jag bara på kraschen som kommer eller kanske inte. Har jag tur så låter den vänta på sig och jag har ju haft en väldigt lång period av krasch innan så den får gärna dröja hur länge som helst innan den kommer.

Idag har sonen varit på sin första dag på praktiken och det har gått bra, i morgon ska han på af och sen har han praktik övriga dagar och ska vara där 1 månad till att börja med och sen blir det väl en utvärdering och kanske jobb.

Dottern jobbar kväll och ska hämtas hem när hon slutar halv 10 så det blir sen för mig också idag.

Och så är det måndag och den är grå och trist. Hade dock trevligt besök av stjärtmesarna i trädgården idag - dom är ju så söta att titta på. Och veckan kommer väl gå lika fort som vanligt och helgen så blir det kanske en ny lång promenad med likasinnade hundmänniskor. Det är inte bestämt än om det blir något eller ej med dom jag gick med i helgen. Mitt andra gäng har en släppa-lös träff och dom brukar jag inte vara med på. Annars ska jag nog ta och gå en annan runda och mäta den inför kommande hundpromenader.

Och kanske ser jag på mello för då är den från Östersund :D Hade gärna varit på besök där hemma för mycket händer i vinterstaden.

Bildresultat för mello östersund

Må Gott

1 kommentar:

  1. Käcka muggar du fått tag i. Loppisrunda är kul. Det var ett tag sen jag var på loppis nu, kanske kan bli av när älsklingen kommer hit nästa gång.
    Vad var det för outlet ni var på? Blir nyfiken :-)
    Hoppas du inte har kraschat. Hoppas kan man ju alltid :-) Kram från mig här på andra sidan skogen! ♥

    SvaraRadera