December

December

onsdag 28 januari 2015

KöpelunchIdag har jag unnat mig köpelunch - det blev en Ceasarsallad från salladsbaren som jag ska äta senare i em. Gick förbi på väg till bussen när jag skulle åka från centrum och dagens besök på vc och veckans injektion.

Men det är ju inte billigt - 80:- men jag orkade inte fixa något hemma i förmiddags och igår tänkte jag inte på det. Och ibland är det ju trevligt att unna sig också och idag ska jag inte sluta tidigare trots att jag börjat tidigare för jag har ett möte inbokat halv 5 och då kände jag att något mer behövdes i magen en keso och banan som jag har här på jobbet.

Sen blev det lite ändring i matplaneringen. Det blir fisk idag men inte fiskgrytan utan panerad torskfilé och dillen jag köpte i måndags såg väldigt ledsen ut så det fick bli nytt köp idag och det hann jag med innan bussen skulle gå.

Dillen ska vi ha i en kall sås till fisken och sonen ska fixa allt och så får vi ha dillen i när jag kommer hem. Är stolt över mina barn och deras vilja att stå vid spisen.

Dottern jobbar förmiddag inte kväll som jag trodde och hon äter potatisen och såsen och får ta biff till istället.

Och ute regnar det småspik och blåser. Ingen snö fanns kvar alls i min trädgård - så synd för det var så vackert i helgen med det fluffiga täcket. Det är väl tusan att vi inte kan få ha ett högtryck med sol och uppehåll mer än en dag då och då.

Igår mötte jag upp dottern eller om det är tvärtom att hon mötte upp mig :D - vi möttes vid lilla butiken i byn för hon behövde fylla på busskortet. Hon hade med sig vovven som blev himla glad att se mig och när vi gick hem sen så hoppade han på mig flera gånger som han gör - han går framför mig, vänder och går emot mig för att sätta tassarna på mig och sen gå igen. Och igår landade hans mamma i Sverige för att också slippa hundhemmet. Lycka!

Vi möttes upp för det finns inte en enda möjlighet att på något sätt lämna vovven utanför bunden ens ett kort tag - han skulle lyckas ta sig ur en heldräkt tror jag om han hade varit bunden i en sån. Vi har aldrig ens försökt men jag förstår att det är så och vill inte utsätta honom så det passade ju bra att dottern mötte mig för detta.

Kanske kan jag få dottern att möta mig idag också! Man vet ju aldrig.Tittade på tv igår kväll och såg ett program om några överlevande från koncentrationslägret och hur dom orkat med livet efteråt. Intressant. Det verkar som om de flesta är ödmjuka över livet och så men det måste ju finnas någon som det spårat ur för fullständigt också men det får man aldrig höra om.

Sen såg jag 3:ans Mordet. En intressant och tragisk skildring av ett mord här i Sverige. Man visar det ur offrets perspektiv så det känns inte snaskigt fast jag skulle också vilja veta mer om varför förövaren gjorde det. Det får man inga svar på.

Idag träffade jag också när jag väntade på bussen en fd granne. Han var sambo med en som jag fortfarande har kontakt med för dom flyttade båda två men inte tillsammans. Hon var så lycklig när hon träffat på honom, dom hade varit bekanta tidigare och hade fikat och så hade det blivit kärlek men så sprack det och jag har inte frågat varför men förstod idag anledningen.

Klockan var halv 11 och mannen luktade gammal fylla och var långt ifrån nykter. Han såg lika proper ut. Vet inte om han var på väg till sitt jobb för jag såg honom i närheten när jag skulle tillbaka - han jobbar i serviceyrket men det finns ju inte en chans att han skulle bli insläppt ens.

Varför välja alkoholen när han hade det så bra, dom passade bra ihop. Tragiskt att man gör dom valen.Det blev sent igår då jag satt, halvlåg i soffan och tittade på tv och när jag väl gjorde mig klar för sängen så kändes det som om jag hade feber i hela kroppen. Somnade gott och har sovit gott hela natten och vaknade knappt till när dottern klev upp och ingen katt har väckt mig. Men när min egna klocka ringde ville jag inte kliva upp. Var allt annat än färdigvilad och jag känner här och nu att det blir en tuff dag, det känns i ögonen och jag har rejält ont i ryggen.

Bilen har jag inte ens försökt att få igång - väntar tills helgen tror jag. Har inte ork att ta tag i det på kvällen och det innebär att det inte blir yoga idag heller. Skulle vi få igång bilen så kanske den inte startar när vi ska därifrån så det blir en hemmakväll - kan vara nog så klokt.

Det är ju rätt ok att en kort period ändå använda sina ben och få lite luft för det är ju inte under själva promenaden som det är jobbigt utan det kommer sen. Just där och då är det skönt och jag är bra klädd med mina nya gummistövlar, en överdragskjol i täcktyg, varm jacka och regnponchon över allt om det behövs och det gör det när jag ska gå hem idag. Men kroppen protesterar ju sen med den där feberkänslan.

Men jag är också medveten om att jag ändå har det lättare och bättre än många av mina medkämpar som har ME och Fibro. Jag har ju inte dukat under och lagt mig ner och jag kan ju ändå fungera om än med begränsning och funktionsnedsättning. Men jag saknar mitt tidigare jag.Må Gott


2 kommentarer:

 1. Svar: jag skickade ett mail på mina vårdkontakter som gick till sköterskorna på VCT o fick svar att man hade lämnat "infon" till läkaren... JAG tycker det är självklart att man talar om när de gör så uppenbara fel...

  Ha en fin kväll! ❤️
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas sallade smakade gott :-)
  Men visst är der hutlöst med 80kr för en sallad.. Men ngn gång måste man få unna sig :-)
  Visst är det trevligt när man blir mött av hund o dotter efter jobbet :-)
  Kul att din son o dotter ärvt ditt intresse för matlagning :-)
  Är ju mycket roligare med mat när man kan hjälpas åt och turas om för annars tröttnar man...
  Jag kollade oxå på mordet. Men kag tyckte nog det var bättre förra veckan... Är ett bra program tycker jag :-)

  Ha en fin kväll
  Kram ❤️

  SvaraRadera