December

December

tisdag 8 april 2014

växer så det knakar



På bara några timmar ser man hur grönskan tar sig efter att det har regnat - eller som tidigt i morse öste ner och då var jag glad att jag låg där i sänghalmen medan dottern stod och väntade på bussen - stackarn för just den hållplatsen har inget tak men på vägen tvärs över finns en kur med tak.

Igår hade vi mysmåndag istället för söndagsmys. Vi åkte och handlade jag och dottern och köpte pesto, soltorkade tomater, pinjenötter som vi sen hade i grädden och kycklingen ihop med pasta - gott. Och så hade vi köpt ett rött italienskt vin till och så gjorde jag chokladmousse till efterrätt - 2 en med mörk choklad och en med vit choklad och nu är all (2 pkt) grädde använd.

Är lite av den åsikten att man kan äta blodpudding på en lördag likaväl som oxfile på en onsdag - det spelar egentligen ingen roll vilken dag man äter vad och det är ju helt upp till var och en om hur man vill fördela middagarna över en vecka och eftersom vi varken hade dottern hemma i söndags och heller ingen som helst ork så passade vi på igår.

Sen satt jag i soffan och zappade och hamnade när det skulle börja på 1:an och en dansk ny serie - arvingarna - rätt bra och kanske något man kan orka följa kanske.

Men idag känner jag mig seg. Inte lika täppt i näsan längre - tack och lov - men jag har ont i kroppen rejält istället och känner mig fortfarande influensasjuk nästan med känsla av feber men en dusch, lite kaffe och chokladmousse - ja det blev många små glas av den igår kanske livet känns bättre. Tänkte åka till jobbet lite tidigare om jag hinner för klockan är redan 11 men jag sov gott och länge idag och hade kunnat somna om kände jag när jag låg är och hade vaknat av att tv satte igång.

Tror nog också att vädret har sitt finger med i detta spel - mitt mående - dottern kände sig seg i går och nästan alla på hennes jobb likaså och alla skyller på vädret :D

Ikväll ska jag iväg på stickträffen men behöver inte köra själv utan blir upphämtad. Har tagit fram sista folieformen med färdiga köttbullar ur frysen så nu börjar det bli dags för ett storkok av köttfärs igen.

Denna dag ska väl gå den också.

Må gott



3 kommentarer:

  1. Alla dagar går :-)
    men visst är det svårt att "fånga dagen" när det är som jobbigast...

    Skönt att du mår lite bättre, men jobbigt att du har sån värk i kroppen... tänk om man kunde fått byta kropp... om så bara någon gång ibland....

    Svar: maken lagar ofta mat när han är ledig o ibland på vardagar oxå, han är ganska duktig på det oxå... men på vardagar är det oftast mitt jobb eftersom jag är hemma... Igår kunde jag inte äta nästan ngt.. & absolut inte korv stroganoffen som jag kände blev för stark för min onda mage...

    ha det så trevligt på stick träffen och krya på dig!
    kram ❤

    SvaraRadera
  2. Jag håller helt med dig!! Det kvittar vad det är för dag. Är man sugen på mys och något gott funkar det lika bra mitt i veckan, som till helgen. Så funkar det här hemma också.
    Hoppas du mår bättre igen! Det här vädret tror jag inte ngn mår bra av.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Glömde... Idag finns köttgrytan på min blogg :-)

    SvaraRadera