December

December

måndag 21 april 2014

Mot vardagen igen

Foto: En trött vovve efter en härlig lång promenad i Gråbo och ner mot Mjörn - men bada det ville han inte som dom andra vovvarna på Gråbopromenaden. Kan bara summera påsken som fantastisk med härlig värme och solsken.


Summering av påsken - helt underbart bra och trevlig även om jag kanske inte känt så mycket att det varit just påsk för vi har inte ätit traditionell påskmat eller godis men vi har ätit gott och njutit fullt ut av det otroligt härliga vädret som vi fick även om det på skärtorsdagen inte kändes som om det skulle kunna bli sol och värme för då regnade det rusk och det blåste och var ett riktigt busväder. Vi - jag och mina 2 härliga ungdomar mös med räkor med gott tillbehör och levande ljus kändes rätt och riktigt.

Långfredagen - ja just nu kan jag inte riktigt minnas så det var väl något mitt emellan men påskafton bjöd ju på ett otroligt vackert och härligt väder. Och då blev det grill och gott lammkött.

Mycket sol blev det sen i dagarna 3. Det har varit sommarväder rent av.

Idag har jag njutit av trevligt sällskap med andra likasinnade - hundägare och gått en lång härlig promenad till en stor sjö som finns i grannbyn. Det var ny marker för mig och jag har upptäckt ett otroligt vackert landskap så jag är glad över att jag hittat den här gruppen på fb och är med och går dessa promenader.

Vi sa att nästa gång om vädret är detsamma så ska vi ha kaffe med oss och det är ju också bra träning att sitta still med sina hundar.

Min vovve har blivit en helt annat sen vi började gå dessa promenader. Mer självsäker och trygg fast idag blev han sitt gamla lite oroliga själv. Vi var nere vid sjön och dom andra hundarna gick självklart i och drack men min ville inte alls - verkade mer orolig över det konstiga - vågor som rullade in och trots värmen och att vi redan gått en bit fick honom inte att dricka - jag försökte genom att ha vatten i min han men - nope.

Men när vi gick ifrån sjön kändes han som sig själv igen och sen hittade han en lite lerig pöl som han faktiskt drack lite ur. Han har nog inte vana av att dricka ur något annat är kärl verkar det som.

Efter promenaden följde jag med vänninan hem och hennes två hundar. Dom släpptes loss alla tre men tog egentligen ingen större notis om varandra - dom var trötta, man han drack och vi fick pratat lite och det var också skönt att se att han kunde umgås med 2 andra hundar i deras hem utan att morra eller på något annat sätt visa sig sur men han var gnissig och kom inte till ro, varm var han också så vi blev inte så långvariga utan åkte hem. Hade tänkt handla men insåg att det inte var läge att lämna någon hund i bilen ens i skugga - alldeles för varmt så jag åkte förbi hemma och släppte av honom innan jag åkte och köpte lime och bullar till fika.

Barnen som dammsugade när jag kom hem fick också fixa kaffe och sen satt vi ute i solen och fikade. Helt otroligt att sitta ute så här i april som det ändå är. Grannarna satt också ute med sin ett-åring tultande omkring - nyss lärt sig att gå och mamman i bikini. Som sagt rena sommaren idag.

Fast det blev ingen grill utan vi stekte kyckling i ugn och åt potatisgratäng till som vi hade kvar. Sen har jag och dottern varit nere i källaren med vinterjackor och vinterskor och plockat upp sommarskorna. Men jag har en jacka kvar ifall det kallnar på igen - man vet ju inte - det kan ju blir riktigt kyligt och blåsig - vis av erfarenhet från tidigare år.

Sen har vi bakat - eller jag har bakat och dottern läst recept. Jag har en som försöker undvika gluten som ska komma imorgon. Hon var också med på dagens promenad med sin hund och jag har bakat 2 sorters kokostoppar. Den ena sorten - vanliga och den andra med lime och amaretto - det var Leilas recept och jag måste säga att limen gjorde dom otroligt goda och fräscha. En vanlig sockerkaka blev det också.

Klockan 21 började den danska serien Arvingarna som jag tittar på och idag har jag vikit ihop tvätten som legat i en hög i en stol medan jag tittade och nu sitter jag med datorn i knäet och tittar med 1 öga på den australienska deckaren.

Sängen hängrar!

Tänker börja tidigare på jobbet imorgon. Min "normala" tid är mellan 13-17 men jag ska nog börja vid 11 imorgon så jag har tid hemma innan mina gäster kommer vi 18. Ska låna några klaffstolar på jobbet samt en stor termoskanna - bra med den möjligheten.

Ska köpa färskt bröd men annars är allt klart.

Sonen är iväg till en kompis men fick ta bussen då jag drack ett glas vin till maten. Dottern har ju varit ledig idag och jobbar på onsdag igen. Är inte helt säker men tror hon jobbar kväll så jag får gå själv på yogan då.

Helgen har alltså varit helt perfekt, mys, bra väder, hunnit med mycket. Men mynt har ju en baksida.

Min baksida är att jag känner i hela kroppen hur jag inte varit snäll nog.  Den värker och jag känner hur trött jag är. Lite känsla av influensa i kroppen och halsen så jag får försöka att ta igen så mycket som möjligt de andra dagarna denna vecka före och efter jobbet.

Men ibland kan man ta sånt som är besvärligt när man haft det bra innan och kunnat njuta av det dagarna som jag nu gjort.

Så jag knäpper fibro och me på näsan och säger - skit på Er.

Må gott

1 kommentar:

  1. Ja, SKIT PÅ ER... så lätt det hade varit om det hade räckt att säga så... :-)

    Vilken mysig helg ni haft :-)
    Vädret har varit fantastiskt... jag har suttit i solstolen en hel del & bara haft linne & leggings & blivit lite rosig om kinder, dekolletage & armar.,.. Man både ser & känner sig lite fräschare :-)
    Sen har jag fått lite hjälp av det extra blodet & järnet oxå.. det gav mig normalfärg & inte spökvit.. ;-)

    Hoppas du får trevligt med dina gäster :-)
    Vad ska du bjuda på?
    Kram ❤

    SvaraRadera