December

December

onsdag 16 april 2014

Mitt i veckan



Igår efter maten gjorde jag - ingenting!

Bara satt i soffan, zappade innan jag sen gjorde mig klar för natten och la mig och läste lite innan jag släckte. Kändes skönt att jag gjorde det istället för att fara omkring som en skållad råtta i hemmet och plocka och dona, det fanns att göra men jag valde - nada1

Natten har varit nästan bra - vaknade till vid 1 och det tog liten stund innan jag somnade om och sen vaknade jag nu på morgonen tidigt - strax efter 7 och då la jag mig för att läsa igen. Orange is the new black men det är jobbigt för ögonen.

Jag kan inte läsa med glasögonen på, får ta av mig dom och då måste jag ha boken på ett speciellt avstånd för att se - elände och det är det som gör att jag inte läser böcker så ofta numera utan lyssnar på dom - det är jobbigt och jag blir trött i både ögon och huvud.

Det är dags för injektionen idag och sonen ska åka med för att gå till frissan. Sen blir det jobb men inte alla mina 4 timmar för jag ska på mamografi klockan 15 och det är mamografibussen som kommit till orten - skönt att man slipper åka in till stan eller som jag fick göra i somras - till Borås - så jag har ju rätt nyss blivit kollad för ev knölar och det var ju en erfarenhet som heter duga med biopsi och annat men det var ju inget alarmerande. Så det är ju bra att vi har detta. Även om det är smärtsamt att klämma ihop sina små behag.

Frukostmackan är uppäten och teet urdrucket och kaffet har runnit ner i kannan så dagens första stora mugg är i antågande - hoppas den piggar upp mig.

Inte lika blå himmel idag lite disigt men det ska ju vara gott hela påsken så jag tittar på mina norrländska rabarber som växer - kanske kan det bli en rabarberpaj i slutet av helgen.

Det växer bra i övrigt också i min rabatt. Ska köpa lite ny jord och fylla på. Skulle kanske gödsla också men är inte helt säker på att det får vara ifred av vovven. Han är en sån som gillar att rulla sig i sånt han luktar sig till när vi är ute har jag märkt.

Har idétorka när det gäller dagens middag - finns gryta kvar sen igår om man ska göra det enkelt för sig - vi får se.

Igår hjälpte jag dottern och beställa en kappa från Monki över nätet. För första gången gjorde hon ett sånt där extra kort på banken som gäller bara för detta köptillfälle - det är lite vanskligt tycker jag att köpa över internet och speciellt när det inte är från Sverige fast Monki ska vara etablerat så nu får vi hoppas hon blir nöjd med den - en lång trenchcoat ville hon ha i år - lite olikt hennes tidigare stil men det blir nog väldigt bra.

Hon hade också skickat efter och fått 2 klänningar från HM som jag gillade men dom är jättelånga så dom måste läggas upp så nu ska jag ringa symaskinsreparatören och be att få en prisuppgift på reparationen - känner mig väldigt naken utan fungerande symaskin.

Finns en pensionär som man kan ringa så kommer han och hämtar och kollar, lagar och lämnar tillbaka för en billig peng - enligt annonsen. Oc





Må gott

1 kommentar:

  1. Kanske dags för nya läsglasögon? Jag kan inte lyssna på böcker för jag tappar tråden ganska fort. Men det är kanske en vanesak. Önskar dej en fin dag.

    SvaraRadera