December

December

torsdag 10 april 2014

I lurarna - Anna Janssons bok

Omslagsbild: Skymningens barfotabarn

Nu är det Anna Janssons bok - skymningens barfotabarn som jag har i lurarna och lyssnar på. Tycker om hennes böcker.

Tycker inte att filmerna man gjort är lika bra men det är ofta så. Och 15 böcker har hon skrivit om Maria Wern och jag har nu läst alla - snart.


Bokserie: Maria Wern (del 15)
Den 90-årige Heinz Meyer hittas skjuten i Ronehamn. Vem vill mörda en 90-åring? Och varför?

Heinz Meyer var en av de tyska soldater som kom till Gotland efter andra världskriget, skadad i strider vid Baltikum. Vid samma tid kom 500 koncentrationslägerfångar till ön, för att få vård på Lärbro krigssjukhus. Det var en spökbrigad av utmärglade, svårt psykiskt och fysiskt skadade fångar som placerades på samma sjukhus som de tyska soldaterna. Sköter­skorna fick stränga order att inte tala med patienterna från koncentrationslägren och hade ingen aning om vad de hade varit med om.

Det blir Maria Werns uppgift att utreda mordet på Heinz Meyer, samtidigt som bröllopsförberedelser pågår. Men även det som händer på hennes barns sommarkollo konkurrerar om uppmärksamheten. Där finns en flicka, Mirela, som ser ut att fara illa. Vad har hon varit med om?

Anna Janssons nya kriminalroman handlar om barns utsatthet och hur det förflutna kastar sina mörka skuggor över invånarna på Gotland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar