December

December

måndag 21 april 2014

Det blir en bra dag idag också



Annandag påsk - måndag och så skönt att ha en ledig sådan för vädret är så härligt, varmt och skönt och idag ska jag och vovven iväg och träffa massa andra hundar och dess ägare och gå på promenad tillsammans. Det är alltid lika trevligt och roligt.

Vi har bytt samlingplats och jag ska parkera hemma hos en vännina som också går på detta med sina 2 och bor nära, tänkte hon kunde få bjuda mig på en kopp fika och så kan vi låta hundarna leka efteråt. Hon har 2 stycken - en tax och en gold - tikar båda två och det är aldrig något gruff emellan dom på promenaderna.

Igår satt jag ute i min stol och läste lite men så kunde jag inte låta bli att göra något. Det ligger fortfarande högar kvar av krattrens och sen en massa kvistar som jag satte mig och klippte ner i mindre mer behändiga bitar - dom ska bäras upp i skogen av någon annan i hushållet är det tänkt.

Körde och hämtade dottern på jobbet igår och när jag körde dit henne blev det en promenad med vovven och vi tog flexikopplet och han går så bra i det och kan t o m stanna när han tycker jag är för långt bak och vänta in mig - det är 8 meter och betyder mer frihet för honom.

Många hundtyckare gillar inte alls detta sort av koppel - många tycker att man inte har koll på sin hund då. Och att dom bara trasslar in sig. Jag har använt flexi på alla mina hundar och det är en viss teknik absolut men man kan ju låsa det kort vid behov och jag tycker det är ett ypperligt komplement till alla andra koppel och jag måste erkänna det hänger ett gäng av olika sorter på krokarna.

När vi kom hem satt jag i solen igen - försökte läsa men kunde inte koncentrera mig på orden som liksom hoppade i boken. Satt en god stund och blundande innan jag tyckte det blev för varmt och gick in.

Och städade badrummet istället.

Fick skruvat ner en hylla för att kunna flytta en annan golvstående hylla under den andra vägghyllorna. Något som jag klurat på när jag suttit där på toan och tittat och det blev ett ljusare badrum - känns mindre rörigt för hyllan jag hade på golvet - en fyrkantig historia med glashyllor som är gjord för badrum den har stått vid ett fönster och dolt det mer eller mindre.

Och bästa betyget att man gjort något bra är när sonen gör tummen upp.

Han kom på vid 7 att han skulle iväg så jag körde honom och gick en runda till med vovven. Inget på tv och jag väntade bara på att klockan skulle bli 9 så jag kunde åka och hämta hem dottern och sen gå och lägga mig för jag kände mig trött och seg.

Har sovit gott i natt fram till 7, då vaknade jag av ljuset, värmen men var inte så pigg att jag orkade kliva upp utan somnade om tills klockan ringde 10.

En dusch, på med solkräm och på med kläder. Igår var det linne och knäkort byxor som gällde, hade en tröja till på mig under första promenaden men den fick jag ta av mig. Idag har jag t-shirt och ska ha en tunnare överdragsjacka - det är inte helt lätt med kläder just nu - det kan vara kallare än vad det ser ut också. Knäkort blir det dock idag också.

Igår blev det rester på grillmiddagen och idag har jag tagit upp kyckling. Medan jag åker iväg ska barnen dammsuga hemmet.

Och sen är ledigheten slut och det skulle kunna vara en kortvecka men jag jobbar nästa lördag så veckan blir som vanligt och helgen kort.

Så idag ska jag njuta fullt ut.



Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar