December

December

måndag 17 mars 2014

Storm?



Så var det måndag igen. Helgen har gått fort och jag har hunnit med mycket - eller mer rätt - jag har hunnit med att njuta av vädret och tagit långa härliga promenader - en för mig själv och en annan i gott sällskap med andra entusiaster när det gäller hundar.

Extra roligt blev det igår då han som eskorterade min spanjor hem från Spanien var med ihop med sin fru och deras 3 hundar varav den ena kom från samma ställe som min så dom har ju träffats och bott tillsammans en gång i tiden.

Han tog kontakt med mig på fb då jag där skrev och har skrivit om denna promenad och han bor på den orten så det var ju enkelt för honom att komma med ut på denna promenad.

Och vilket väder vi hade - så himla gott med solsken och ingen blåst. Det blåste i lördags och idag är det mer storm - jösses va det låter i knutarna rätt vad det är - man tror att huset ska lyfta från grunden.

Jag har inte varit ute och gått - det fick dottern ta men kan tänka mig att det inte blir så lång runda idag för varken lillmatte eller hund vill vara ute. Hon ska iväg och jobba i em/kväll och sonen är på sitt i stan.

Vi var väl ca 10 personer på promenaden igår och fler hundar och vädret var som sagt helt underbart och när jag kom hem så blev det kaffe i trädgården och sen började molnen hopa sig och på kvällen kom det regn.

Men vad gör det när det under min vakna och aktiva tid är härligt sol och jag har fått färg i ansiktet vilket innebär d-vitaminer till min kropp och man mår ju bra av det.

Jag känner mig aktiv och igår så stod ju en gryta och puttrade på 1:an från förmiddagen till middagsdags och den blev mustig och mör och blir dagens middag idag också.

Jag bakade också matbröd. På ett av stickmötena fick vi ett sånt gott bröd med morot i och receptet fick jag förra veckan på mail och så enkelt och så gott det blev - dock skulle jag nog ta mindre av salt kanske.

Och det blev som tekakor i formen fast så mycket enklare för man gjorde 2 rullar - typ limpor och så skar man dom i bitar och la på plåten - ingen trillande av bullar, inget kavlande. Sånt gillas.

Och så lyssnar jag på boken och det är mycket pga den jag tillbringar min tid i köket och vill ha något att göra för jag vill lyssna på den. Så bra och välskriven och sann händelse men snart är den slut :( - ibland kan man ju känna sig lite tom efter en bok för man vill liksom bara fortsätta lyssna/läsa.

Och så var det yoga och det blev ett skönt pass - behövde verkligen stretcha ut mina muskler och jag hade tendens till att få kramp i ena vaden men inte så konstigt efter allt promenerande och dottern sa att jag hade förbrukat allt magnesium jag får i mig i kombivitaminen - klok hon är :D

Sen fikade vi - vi fikade en tårta - schwartzwald - sån fryst som jag hämtade ut på ett ica som jag fått i gåva. och så blev det tv-soffan - jag tittade på Annika Bengtsson - men jag tyckte att avsnittet igår inte var lika intressant så jag var inte så fokuserad på detta avsnitt.

Och sen har jag haft en hel natt med god sömn. Så skönt att få det också. Och det fram till när tv'n gick igång vid halv 10.

Frukost och vovven ut i trädgården och han stod och kollade på något - och som tur var hoppade han inte över där det går att hoppa - han stod nämligen och tittade på rådjur som var väldigt nära hos en granne och där stod dom länge i godan ro trots att jag var ute och hämtade in hunden. Tänker att mina tulpaner som är på väg upp ligger risigt till.

Och sen så blev det jobbet en timme tidigare för att jag samtidigt kör sonen till tåget.

Och dagen här är halvvägs gjord - ska äta lite lunch. Sallad med nötter och solrosfrön.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar