December

December

tisdag 18 mars 2014

Stilla vårregn

Det ligger bättre i mun att säga att det är ett stilla vårregn som är dagens väder än bara regn -även om dropparna var lite större. Vovven tyckte inte om att det kommit ett bakslag - han som sin matte gillar solen. Men jag är så tacksam över att det inte blåser idag och att det inte är snö. Det kunde ju som sagt vara värre än detta - stilla vårregn!

Så det blev ingen lång runda idag och nu väntar jag på att kaffet ska rinna ner i bryggaren och det är en timme kvar innan jag ska åka till jobbet. Skönt att bara vara så här på förmiddagen och jag är i övrigt duschad och klar.

Tagit upp kycklingfiléer ur frysen och så kokade jag en stor kastrull med potatis igår - så det får bli stekt potatis till kycklingen idag. Sonen undrade varför jag kokade så mycket - det var ju bara vi två men jag planerade redan igår.

Och vilken trist måndag - inte något att se på tv'n och jag lyssnade blundandes på fråga doktorn och somnade till en stund - skönt med en liten tupplur och sen låg jag där och mest väntade av tiden så att jag skulle få åka och hämta min dotter. Hon slutar 21:30. Bussen går 21:02 eller 22:32 - vilket glapp - fattar inte alls hur dom tänker dom som styr. På mornar på helgerna går dom inte heller och mitt på dagen är det också stora glapp. Sen kan jag ju förstå att man inte vill köra tomma bussar men varför då ha de största - varför inte använda sig av samma storlek som man gör till det som vi här har och kallar flexlinjen vilken är för pensionärer - en mindre buss. Man vill att folk ska åka kollektiv men då får man också underlätta för folk att göra det - jag skrev faktiskt och frågade trafikbolaget igår - undrar om jag ens får något svar.

Brödet jag bakade har tagit slut så jag tänkte baka mer i kväll efter jobbet men kanske göra på samma sätt fast med tekakor. Vi får se vad det kan bli.


här är min bild på rådjuren som var i grannträdgården igår. Vackra djur! Och om en vecka ska jag äta våfflor och vara ledig från jobbet - får tom vara ledig med betalt - alltså utan att behöva ta semester!

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar