December

December

lördag 15 mars 2014

Överraskad

Trodde aldrig att jag skulle vakna upp till en dag med sol och vackert väder. Inte med det busväder som kom igår med regn och rejäl blåst.

Strömmen hade tydligen gått någon gång i natt men det var efter 2 då jag släckte lampan och somnade.

Dottern ringde och var på väg hem och jag mötte upp henne vi tåget halv 2 - och det nästan gungade i bilen av blåsten när jag stod där och väntade och hon var en glad dotter som var så nöjd med konserten med Backstreet boys - dom hade varit fantastiskt bra - tyckte även hennes kompis som inte är någon stor fan så det var väl värt varenda öre.

Och en nöjd dotter gör att mamman mår bra också.

Och hon hade både dammsugat igår och lagat mat - stora pluspoäng där och jag körde henne sen till tåget och passade på att handla lite på vägen.

Sen så röjde jag i köket - sonen hade plockat ur diskmaskinen och jag plockade i den och fixade medan jag lyssnade på boken som är riktigt bra då jag inte fattat från början att detta bygger på en verklighet här i Sverige - Yngsjömordet.

Sen hamnade jag i soffan och slötittade på lite olika innan jag precis när det började zappade över till 8:an och där var Road to Perdition med Tom Hanks - och den var riktigt bra och den har ju många år på nacken men jag har missat den - som jag gjort med så många filmer genom åren så jag är glad jag såg den.

Gick och la mig sen men hade inte riktigt somnat när dottern ringde.

I morse vaknade jag av ljuset tror jag - redan vi 9 och efter att ha mornat mig lite så klev jag upp och satte på radion och vattenkokaren för att invänta melodikrysset - det hade redan börjat - men jag satte precis på den när första frågan var så jag missade ju inte så mycket - hade inte alls grepp om att det skulle börja annan tid.

Så kryss, frukost, kaffe och sen på med kläder och ut.

Och just nu är jag rätt mör, vovven ligger och är mör han också och sover på sin pläd på golvet i köket. Vi har gått och det var ju som sagt bra väder så det blev en tur till centrum - och det är 7 km t o r - vi gick för att köpa lördagsgodis - i form av grissvansar och öron.

En lång men skön promenad och jag hade kaffe kvar i en termos när jag kom hem så den intogs i trädgården med lite kex och vovven åt sin svans.

Tänkte att jag nu ska ställa mig i duschen och sen vet jag inte vad dagen ska bjuda på - vila och lugn och ro. Middagen blir rester från igår. Dottern stekte fläskytterfilé i skivor och det räcker till oss idag också - tror jag ska skära ner den i lite grädde och ha i pesto och soltorkade tomater och äta pasta till detta.

Men just nu är jag nöjd även om jag känner i benen att det blivit kanske lite för lång promenad men det var ju så skönt ute.

Må gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar