December

December

måndag 17 mars 2014

Lyckliga gatan

Från slutet av 1800 talet till nutid.

Och när ändå Annika Bengtsson är aktuell så ger jag mig på att lyssna på Liza Marklunds senaste - Lyckliga gatan och har istället för Helena Bergström på näthinnan - nya Annika.

En bok som fått sisådär kritik men det har väl hennes böcker fått genom åren och jag hade några år där jag hade hennes böcker ståendes i bokhyllan men kunde inte läsa dom för jag tyckte dom var dåliga men så tog jag tag i dom och kom över motståndet och tog det för vad det var och är.

Och så hörde jag att historierna om och med Annika Bengtsson skulle avslutas så det är ingen evighetsserie. Men en ny filmatisering i eng eller var det usa - är på G. Så det är fler än Wallander och Milleniumtriologin som är intressant för utlandet.

Lyckliga gatan

En kall majdag hittas före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen. På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Dessutom hamnar tidningens chefredaktör Anders Schyman i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset.
Medan Ingemar Lerberg hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?
Lyckliga gatan är en thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid. Det är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar