December

December

tisdag 11 mars 2014

Härliga mars


En citronfjäril flög bland mina krokusar i dag.

En humla gjorde detsamma och jag fick skrattat gott för Spanjoren försökte jaga både fjärilen och humlan. Humlan satt djupt nere i krokusen och vovven stod och tittade och lyssnade och försökte nog komma underfund med vad detta var för något.

Skatorna börjar bilda par och leta boplats, hörde ett prassel i skogen ovanför mig och såg en ekorre som kanske håller på att vårstäda.


Själv satt jag i solen i stolen med en kopp kaffe och bara njöt och tänkte - jag vill inte åka och jobba - jag vill vara här ute, pyssla i min trädgård och få fint men det var bara att samla ihop sig och åka iväg.

Sov länge idag - behövde det men det innebar också att tiden innan jobbet minskade för jag började tidigare idag - ska gå tidigare så då får det bli så. Och det innebar ju också att jag inte hann ut och gå en härlig runda men det får ju barnen då göra istället och dom behöver också komma ut när det är så gott väder.

Ska på stickträff och jag vill ha lite tid hemma innan - äta och sånt i lugn och ro. Idag blir det kotletter.

Ett annat vårtecken - tidigt även detta är att man redan börjat sopa våra trottoarer och gator. Dom brukar vara snabba i min lilla del av vår kommun.

Satt ute mot väggen på min rast här på jobbet - så skönt.

Bilderna är från min täppa och nedan - mot min lilla skog som blivit röjd och så mycket ljusare.


Jag njuter!

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar