December

December

söndag 16 mars 2014

fler och fler vårtecken




Igår hade jag bofinken i min trädgård och en massa andra småfåglar också. Ser att det är en minipåsklilja också har kommit upp och blommar - det är från en grupp jag fick förra året och som jag återanvänder genom att sätta ner lökarna i skogsbacken och inte trodde jag att et skulle ta sig - den är ack så liten men den är där.

Jag är faktiskt lite glad över att våren stannat upp och att det är mer normala temperaturer för det går ju för fort annars och så har den gått över innan man hunnit med men jag såg igår att det är mycket knopp och början till blad på buskar och annat ändå.

Men det blev ju kaffe ute i solen i stolen igår och det kan kanske bli det idag också om molnen skingrar sig som dom säger att det ska göra längre fram på dagen.

Jag vaknade tidigt - ja 8 om det är tidigt men för mig är det tidigt! Och än är det mer moln än sol.

Igår bakade jag lite på em medan boken rullade i högtalarna - Anna Maria Käll heter hon som läser och hon är så bra på detta och historien blir ännu mer spännande men den är bra skriven också vilket är en förutsättning givetvis - den blir nog färdiglyssnad idag.

Jag bakade Lion Bars - leilas recept - men har inte orkat smaka på dom än men enligt barnen var dom bra och så blev det scones - engelska sådana och dom har ägg och lite socker i sig men annars vet jag inte vad skillnaden mot svenska ska vara - nästa gång - tar jag bort sockret helt - onödigt och för sött men nu har jag gjort dom i alla fall.

Vi åt middag redan vi 3 för alla var hungriga och istället för att fika så blev det middag och det var enkelt gjort - en pastasås med pesto, soltorkade tomater, köttet från fredagen, liten skvätt grädde och creme fraiche och pasta och sallad och fikat tog vi sen vid 6 istället.

Sen satte jag mig i soffan och sen kom en filt över min kropp och så somnade jag. Och när jag vaknade till vid halv 8 så gjorde jag mig mest i ordning för natten för jag tyckte inte att det var något att se på tv och sen hade jag behov av att sova, vila och inte göra något. Långpromenaden känns i kroppen och idag väntar en ny.

Men smärtan är lättare att ta än tröttheten så jag överlever den. Och frisk luft, d-vitaminer gör att jag mår bättre i huvudet också. Själen ska ha sitt.

Ska laga ihop dagens middag också - tog fram en bit högrev igår och ska låta en gryta puttra länge idag och då passar det ju att man gör den på förmiddagen så är den klar sen när jag kommer hem från min hundträff.

Och så ska helgen avslutas med ett gott yogapass hoppas jag.

Må gott

3 kommentarer:

  1. Nä tänk att det inte är något på tvn en lördagskväll... :-(
    Vi kollade på the killing streemade från plattan. Vi har missat 4 avsnitt så vi hade marathon igår & såg ikapp dem. Det är en amerikansk serie med vår Joel kinnaman,

    Hoppas ni får en riktigt trevlig promenad med vovvarna :-)
    Ha en skön söndag!
    kram

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också det är bra att våren stannat av lite. Jag gillar ju våren bäst och vill suga på karameller. :-)
    Hoppas du får en mysig vovveprommis.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Härligt med alla vårtecken som poppar fram!!
    Visst är våren ovanligt tidig och det är skönt och man hoppas det håller i sig och att man får njuta av en lååång skön vår :)
    Ha en fin fortsättning på veckan vännen
    Kram Lollo

    SvaraRadera