December

December

fredag 14 februari 2014

Valentin





Att fira Valentin är något vi inte gör så där mycket i min familj men jag hade nog velat om jag kunnat spenderat lite slantar på mina barn men det är ju fel i månaden med den 14:e hade varit bättre om det varit den 25:e.

Men jag köpte hjärtformade kakor till fikat igår och sonen ska göra en kladdkaka också. Dagens middag blir panerad fisk med filsås och kokt potatis till mig och sonen - dottern hon ska äta vegitariska biffar.

Filsås är något jag inte känner till men har ställt frågan på en fb grupp - matlagning och fått lite input i ämnet så jag ska testa och göra något som jag hoppas kommer bli bra.

Jag och sonen har varit på tippen idag - skönt att få slängt lite som sonen rensat bort från sitt rum, urvuxna slitna jobbarkläder och trasiga träningsväskor. Han var också på af och jag strosade runt i centrum under en 20 minuter och fick köpt en sak som jag inte visste fanns förrän jag såg den på samma matlagningsida på fb som ovan - en äggklocka man lägger i vattnet tillsammans med äggen man ska koka och så får man perfekt kokta ägg - för 20:-, så jag hoppas det fungerar.

Igår träffade jag min läkare - och jag är så nöjd med henne. Vi gick igenom medicinerna, hon lyssnade på lungor och hjärta, kollade fötterna och så ska jag på onsdag nästa vecka fastande lämna urinprov och lämna blod.

Jag har ju haft henne så länge nu och hon känner mig bra och kan ju se om jag mår bra eller inte och tycker det är roligt att se att jag trots allt mår bra.

Så blev det sen lite jobb - eller jobb och jobb - närvaro kan man väl mer säga, kokade kaffe, fixade fram koppar och annat och väntade på att vi skulle ha en liten utbildning för tränare och jag fick också snappat upp en massa matnyttigt. Städade sen undan och låste och var hemma till 8 på kvällen och då tog vi oss en runda jag och vovven.

När vi kom till en korsning så ville jag gå rakt fram men det ville inte hunden - så vi stod där och jag frågade ska vi gå här - och då kom han och hoppade på mig och drog mot hemmet så där var det ord och inga visor - vi skulle hem!

Och det är fredag och helg som väntar - har tänkt att jag ska iväg på ett hundträffsmöte och promenera imorgon men det är ju frågan om det är någon mening om vädret ska bli så urkasst som det sägs. Idag har solen visat sig en kort glimt och så blev det väldans mörkt och nu öser regnet ner.

Och har man då som mig en vovve som inte vill gå i sånt väder - ja då är man rätt nöjd med att vara inomhus.

Må gott




3 kommentarer:

  1. Alla hjärtans kram till dig vännen
    <3
    Lollo<3

    SvaraRadera
  2. En sån äggklocka ska vara jättebra har jag hört.
    Vad tyckte du om filsåsen??
    Tänk att vovven är så bestämd när han inte vill nåt. :-) Går det inte att lirka med honom alls?

    Kram

    SvaraRadera
  3. Vi firar inte heller alla hjärtans dag.. Det är köpmännens påhitt tror jag.. Visa kärlek och omtanke kan man ju göra ändå & man bör göra det varje dag...
    Dottern blev dock rejält uppvaktad & överraskad när det kom både blombud & ett brev med instruktioner... :-)

    Din vovve vill gärna bestämma ;-)

    Skönt att få rensa ut lite ibland. Man behöver verkligen det..
    Kram

    SvaraRadera