December

December

lördag 15 februari 2014

Sicken bra dag det blevI brevlådan igår fanns en ny duschslang - vit plast och ful inte som den jag hade i metall men den gick att använda med fullt tryck på strålen och idag var duschen extra skönt - och den blev sen.

Jag har verkligen haft en toppendag och så glad att jag inte tänkte nej - inte i detta väder som det lätt kan bli när det blåser och regnar från snedden.

Jag vaknade tidigt av blåsten och regnet på rutan i morse när det fortfarande var mörkt ute men somnade om och när vi sen klev upp vägrade vovven gå ut men till sist kände han ju att behovet var större än viljan att inte gå ut och jag har nog aldrig sett en hund vara så snabb ut och göra både 1 och 2 och sen in igen.

Men jag bestämde mig för att åka på hundmötet i grannbyn så på med långkalsonger, regnkläder, keps och en ryggsäck med extra vantar ifall de jag hade skulle bli för blöta och lite annat smått och gott - inplastat så möttes jag upp av en kompis - vi pratade på fb innan och kom fram till att vi skulle ju ändå ut med våra hundar så då gör vi detta. Det är samma kompis som går på stickcafé också.

Så jag kunde köra efter henne till dit vi skulle - eller vi var inte precis där utan vi parkerade på en gård och det visade sig vara hennes föräldrahem och så gick vi en genväg genom skogen till mötesplatsen - hade aldrig hittat dit själv. Hon hade också med sig en kompis som jag hört talas om för hon kommer också från Jämtland och samma kommun som mig men var några år yngre så vi hade inte gått i samma skola men jag gick i samma klass som hennes kusin - världen är liten.Så vi samlades ett gäng mattar och en husse med våra hundar. Olika raser, kön och storlek och jag hade både livrem och hängslen - ja jag hade sele och koppel runt midjan och koppel i halsbandet för jag vet ju att min kan backa och försöka komma loss och hur han skulle bete sig på promenaden hade jag ju ingen aning om - i början när vi stod och väntade in alla så var han skällig men sen gick själva promenaden jättebra - gick ihop med en stor - lugn - 8 år Rottweiler hanne som inte alls brydde sig om och var på så det gick jättebra och svansen gick på min vovve så jag tror han pratar spanska när han låter lite skälligt men ändå inte :D

1,5 timme var vi ute och just nu känns det rejäl i höfterna men det var så roligt, trevligt och bra på alla sätt och vis så jag kommer vara med nästa träff också - i början av mars.

Sen efteråt fick vi kaffe och semla hemma hos kompisens föräldrar - så gott det var efter promenaden som vi hade otroligt tur med vädret på också - det kom knappt något regn alls, solen glimtade fram och inte blåste det så mycket just då heller.

Det var många hundar som inte var i vår grupp ute också - bl a en spårkurs så det är ett populärt och bra område att gå i.

Så jag känner mig otroligt nöjd trots smärtan just nu men det får gå - det är värre när man är energilös och jättetrött tycker jag. Så jag är glad att jag bestämde mig för denna dag imorse.

Och så har jag varit väldigt social två dagar denna vecka utanför jobbet - stickträffen och detta och det känns ju också roligt och bra så jag kan summera veckan hittills som BRA.

Och vi har besök av brorsonen också - han kom idag och vi har nyss ätit middag - kyckling och pasta. Dottern är på bio och nu sitter killarna i vardagsrummet och kollar hockyn. Jag sitter i köket och skriver här på bloggen och tänker väl titta på melodifestivalen sen.

Och så missade jag guldet - hörde 3:e streckan på radion men det var innan växling så sen hade jag inte så mycket aning om hur det gick men det var tydligen väldigt spännande - Grattis - och 2 av åkarna är från min hemort i norr :D

Må gott


1 kommentar:

 1. Vad käckt att man anordnar hundpromenader. Det är ju riktigt bra för hunden att bli socialiserad. Säkert jättebra för en hund med den bakgrunden som din hund har. Trevligt för matte oxå, det är så trevligt att ha någon att prata med ibland när man promenerar :-)
  Min "lunchpromenad" har flyttat ifrån mitt bostadsområde... Det är lite synd men det får gå ändå :-)

  Vad bra att du fått en ny duschslang :-)

  Ha en fin måndag i solskenet :-)
  KRAM

  SvaraRadera