December

December

fredag 28 februari 2014

Ny bok och en låst rygg

Igår började jag på en ny bok och insåg redan efter kort stund att den har jag redan lyssnat på - och av bara titeln så kom jag inte ihåg det så det blev att ta en annan istället.

Nu ser du mig (pocket)

Tror inte jag har lyssnat/läst någon av S J Bolton förr men vem vet ;)

Nu du ser mig handlar om: Trots sin djupa fascination för Jack the Ripper har den unga London-polisen Lacey Flint aldrig jobbat med ett mordfall, eller sett ett lik på nära håll. Förrän nu.

När Lacey en kväll närmar sig sin bil ser hon en döende kvinna stå lutad mot passagerarsidan. Kvinnan har blivit brutalt knivskuren bara ett ögonblick tidigare, och dör i Laceys famn.

Lacey kastas huvudstupa in i sin första mördarjakt, och hon skyr inga medel för att hitta den bestialiska mördaren.

Men hennes första stora fall blir också början på en högst personlig mardröm. När Lacey får ett brev med välbekant innehåll, skrivet med blod, blir det uppenbart att det är en modern Jack the Ripper-kopia hon har att göra med. En som dessutom tycks vara fixerad vid just Lacey.

Ska hon, en oerfaren polis, kunna överlista mördaren? En mördare vars ökända förebild lyckades undkomma alla...

Och jag har gjort mig själv en otjänst idag. Jobbade lite och sen så blev det en sväng med dammsugaren och sen tog jag en promenad i regnet medan ungdomarna fick skura köksluckor och fixa i köket.

Och så plockade jag undan lite på köksbordet - lite papper som var mina, torkade av bordet och sen så fick jag en låsning i bröstryggen som nu flera timmar senare sitter i och det smärtar långt ner i benen. I själva länden har jag haft ont ett par dagar så det har väl gjort sitt  förmodligen.

Så middagen fick jag knappt i mig för det gjorde så ont och jag ska snart ställa mig i varm dusch, få dottern att smörja in mig med hot'n cold salva - sonen smorde in mig med orudis tidigare. Honom har jag också skjutsat - han tänkte låta mig slippa men så åkte bussen förbi honom och jag behövde ändå köpa mjölk. Och med smärtan känner jag mig också väldigt trött så efter duschen blir det sängen.


Och kanske blir det bra mycket bättre över natten. Hoppas.

MÅ gott

1 kommentar:

  1. NEJ vad jobbigt att det låste sig i bröst ryggen.. Det gör ju så himla ont när det sätter sig där.. svårt att andas, svårt att sitta & jobbigt med arnar ja allt..

    Hoppas det ger med sig så du har en bra lördag!
    *Kram

    SvaraRadera