December

December

fredag 28 februari 2014

Månadens sista dag



Vaknade av att det var ett oljud på mina fönsterrutor - regn! Då vill man inte slå upp sina ögon utan fortsätta ligga där i goa sängvärmen men blåsan ville annat.

Spanjoren ville också ut och sprang glatt ut - två meter och så tvärvända han och gick in - fy för regn tycktes även han tycka.

Men nu någon timme senare så har regnet upphört och man kan känna solen bakom molnen som tunnas ut - skönt.

Min rygg är idag 100 år - så stel, så öm och jag går som en krok. Men en skön promenad ska väl mjuka upp det hoppas jag.

Jag har kollat mail och mailat nyss - om jobbet - och så sitter jag och gör lite då och då. Tur man inte ska jobb hemifrån jämt för det hade jag inte fixat - är inte så disciplinerad. Men jag gör ju lite i alla fall och det ligger inga tunga ok på mina axlar.

Jag håller mest på att kollar och dubbelkollar ett register som vi lagt upp.

Igår hämtade jag dottern på jobbet och passade på att kolla vägen till mötesplatsen på söndag och jag hade rätt som jag trodde så jag hittar dit.

Åkte in på en bygghandel och köpte 2 kompostgallerset som jag satt ihop och nu kan vovven inte trampa i mina pallkragar och inte heller smita över buskage som finns i slänten som går mot undervåningen på mitt bostadshus. Jag ska sätta gallret på andra sidan pallkragarna men det får bli senare i vår.

Kollade också på nät och jag tror nästan att det blir billigare att köpa fler kompostgaller och sätta ihop till ett staket och så flyttar jag på det nät som finns idag ovanför kompostgallren. Nät kostar ca 500 - plus minus 100-lappen beroende höjd och kompostgallret igår kostade 115:- och jag har det på högkant men om jag har det åt andra hållet så kan jag ju få det längre och sen då nät ovanför - det jag idag har så blir det säkert mot en hoppande hund - ja säkert kan det väl inte bli helt om man inte har 5 meter för vem vet hur högt en hund kan hoppa som verkligen vill ut.

Medan jag var ute i trädgården och fixade med gallret hade jag också slängt ut bitar av korv som han letade upp och han får leta länge - har inte riktigt fått kläm på det hela än och ett par bitar hittade han idag. Men han trivdes och så fick han ett race-spel och sprang och sprang runt, runt. Glädje!

Var också och handlade och köpte en stor bit av karré för 25:- kr kilot med ben dock och det var stora bitar men det blir en bra helstek eller pulled pork någon dag. Köpte också högrev för 35:- kilot - inte svensk men den var fin och igår puttrade texas chili på spisen på kvällen och jag har en påse med grytbitar till i frysen och en med mindre bitar som jag kan ha i en soppa. Så nu är frysen full och jag får inte in ett paket bacon ens. Men det är en bra känsla.

Igår åt vi wienerkorv till middag med pommes och ungarna ville också ha bröd. Också ett storpack med kort datum för bra pris. Detta är ju ingen ica och så stod det vid kassan att man kunde söka deras bonuskort och då tänkte jag - det ska jag göra för nu kommer man handla mer där när dottern jobbar i byn men dom hade inga ansökningar men dom drog rabatt redan i kassa. Jag hade handlat för 509:- och fick betala 485:- - så det är en affär som är rätt billig och trevlig att handla i, rent och snygg och prydligt. Inte rörigt för sånt gillar jag inte.

Idag är det då fredag och en helg väntar. Idag ska det dammsugas - vovven fäller och jag fick borstat honom igår men det sitter mycket kvar - behöver nog borsta varje dag - flera gånger om dagen också.

Har vattnat mina blommor och jag kom idag ihåg att använda näring i vattnet - är dax för det nu och jag skulle behöva plantera om några också.

Sonen är på af och dottern har inte klivit upp än men är vaken. Hon har ju varit uppe vid 5 flera dagar på rad och det tar ju rätt.

Vad som händer ikväll om dom ska iväg - ingen aning än men jag tror dottern ska iväg imorgon. Annars ser helgen lugn ut och på söndag är det ju hundträff - det kommer bli en bra helg känns det som.

Tittar på Malou och man pratar om missbrukande mammor i detta fall mest tablettmissbruk. Meryl Streep har gjort en film och Sara berättar om sin uppväxt och jag kan känna samhörighet och hon bröt med sin mamma precis som jag gjort med min för man lever på hoppet länge men till sist så inser man att man inte kommer längre. Det blir inte bättre, annorlunda utan man får bara ångest av det. Känns skönt att man inte är ensam om den känslan.

Må gott

2 kommentarer:

  1. Den här månaden har verkligen gått snabbt. Kanske beror det lite på att den är kort. Ja du, mamma blir man inte av att föda barn, utan av att ta hand om barn. Så jag förstår verkligen den där känslan. Kanske är det ännu värre när mamman fortfarande lever. Min dog ju när jag bara var 20 år. Önskar dej en bra fredag och en skön helg med mycket sol. Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med spanjoren, jag tycker inte heller om regn. :-) Här har det varit grått och regntungt hela dagen. Det skulle nog hålla i sej hela helgen.
    Va bra att vovven kan vara fritt på tomten nu.
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera