December

December

torsdag 27 februari 2014

Jobba hemmaIgår så blev det sista - våra skrivbord och utrustning - bortplockat och idag kommer målarna. Känns skönt att lämna detta sunkiga och slitna men fullt funktions dugliga kontor och återkomma nästa vecka och det är nytt och fräscht.

Så jag har hunnit läsa av jobbmailen idag och kommer väl kanske inte vara effektiv i 4 timmar på raken men fixa lite här och lite där under dagarna.

Solen skiner och lockar!

Igår efter jobbet, efter middagen så tog jag vovven och gick en skön lång runda. Vi gick genom ett naturreservat utefter en å som vi har och det var vackert, skönt och en annat ljus som inte synts på länge - vår!

När jag kom hem så var kommungubbarna i grannens trädgård. Jag hade också ringt och kollat om dom skulle vara där och jag fick dom att såga ner ett träd till - lite så där under blinkande fransar :D - men dom tog bort det och det gör att det inte kommer skugga som sista träd när solen sen är på väg ner.

Och man har tagit bort rätt mycket av sly och annat men man sparar på ekar men så ljust det har blivit när man tittar bort mot grannarna så nu måste dom vara väldigt nöjda också.

Det som skiljer min trädgård mot andras är att jag har en massa grästuvor som de andra inte har. Tror det kan bero på att jag inte haft samma skugga som de andra men jag vill ha bort mycket av dom så jag går och tittar och tänker - det är nog bara att gräva!

Ska också gräva upp en lite ölandstok som gömmer sig under en annan buske i år hade jag tänkt - man kan börja tidigt i år


Och nu när man tagit bort mer av träden så kommer också ett buskage - mitt i detta stod det träd jag ville har bort - med jasmin och dom syntes aldrig förr - visste inte ens om att det fanns innan man tog bort träden i min trädgård. Nu kommer dom synas bra och lukta riktigt gott.

Ska åka och hämta dottern när hon slutar klockan 2 idag - dom har en fristående mataffär som denna vecka har väldigt bra pris på högrev och karré  så det passar ju bra att då få handla där och jag ska samtidigt kolla vägen till träffen med hundar på söndag. Min kompis ska inte med och vi åkte ju annan väg till hennes föräldrar men jag tror jag har koll men för att vara på den säkra sidan.

Sov länge idag - klockan var kvart över 10 när jag vaknade och kollade. Var vaken två korta stunder i natt men somnade om direkt - första när sonen kom hem från jobbet och andra när dotter gick till sitt.

Solen är tillbaka idag - så skönt det ser ut och det var också skönt ute i trädgården när jag var ute nyss med vovven.

Så det får bli en go promenad också idag. Fast jag känner av att jag varit på långa promenader nu i dagarna 3 men det är ju så skönt att äntligen kunna göra det så jag står ut.

Igår åt vi lövbiff. Köpte storpack och det blev 2 påsar i frysen också. Vi stekte dom rakt upp och ner och hade bea sås till och hemgjord klyftpotatis och sallad. Mumsigt.

På jobbet åt vi semlor. Vår surgubbe går i pension och det egentligen imorgon men då är vi ju inte där så vi tog det igår. Första köpesemlan för i år.

Den var god men jag blev så mätt av den och hemma finns det köpebullar till semlor så barnen gjorde sig en varsin igår.

Yogapasset var skönt. Nu är det bara 2 gånger kvar på denna omgång men hon fortsätter med nya direkt och då håller vi på fram till början av maj sen är det sommaruppehåll och höstpasset har vi också skrivit upp oss på.

Letade upp en borste också som legat i bilen - det är egentligen en klädborste som fanns i mitt barndomshem och användes till att borsta av kavajen eller nåt. Jag har borstat bort grus och sånt från säten i bilen men nu ska jag använda den på vovven. Han fäller rätt rejält trots att han är så korthårig så en rejäl borstning ska det bli - utomhus :D Inte helt lätt att veta vilken typ av borste man ska ha för den jag hade till jycken funkar inte - en ryktborste vore nåt kanske. Provborstade lite igår och han såg ut som om det var skönt.

Tekoppen är urdrucken och frukostmackan uppäten. Solen - ja den försvann men kommer kanske tillbaka om man har tur - molnen har tjockat till sig.

Att sitta i sin soffa, fötterna på bordet, datorn i knät och börja jobba lite - ja det kräver sin kopp kaffe. Och medan bryggaren står och brygger kaffe - ska jag gå och ta mig en dusch innan allvaret börjar på riktigt några timmar.

Må gott2 kommentarer:

 1. Härligt att få en frösch arbetsplats :-)

  Skönt att jobba hemifrån nör solen skiner :-)

  Semla har jag inte ätit ngn än i år. Jag tycker bättre om vanilhsemlor än mandelmassa :-)

  Skönt för vovven att bli kammad :-)
  Hoppas du får en riktigt bra dag!
  Kram <3

  SvaraRadera
 2. Låter som en fin dag, lite sol, fint kontor som kommer bli ännu finare. Härligt att ha något att gå till, ett arbete och tillhörigheten :)

  Gott med semlor ;)

  Det bästa lät som sista raderna du skriver om att lägga upp fötterna på bordet, sitta i soffan och ha datorn i knät, låter inte dumt alls :D

  Kram på dig <3

  SvaraRadera