December

December

lördag 22 februari 2014

avkoppling



Avkoppling!

Vad är det egentligen?

Igår på kvällen - det sista jag gjorde var ju att gå på toa och tog med mig denna veckas Allas att bläddra igenom - en vana/ovana vi har i familjen att ha ett gäng läsbarheter på en pall vid toaletten.

Bläddrade och hittade en artikel om fibromyalgi och lite nyheter - alltid bra. Bläddrade vidare och så slog det mig just detta med avkoppling. Hur sällan eller nästan aldrig jag tar tidningen, sätter mig bekvämt tillrätta i min fotölj och läser,

Och hur sällan jag sitter där med lugn musik och levande ljus och kopplar av - det är ju verkligen något man behöver alla till mans och kanske vi med sjukdomen fibro i synnerhet.

Visst sitter jag framför tv'n och då oftast i soffan och tittar på ett program, ibland med mobilen eller datorn i aktivt läge.

Eller så ligger jag däckad i sängen och vilar - men det är ju inte avkoppling.

Fast avkoppling kan ju vara mycket.

Det är ju avkopplande att vara ute och gå med vovven, klappa på honom när man sitter där framför dumburken.

Avkoppling för mig är också när jag är i köket, lyssnar på en bok och pysslar med disk eller lagar mat och bakar - det är ju också en form av avkoppling.

Avkoppling kan ju också vara att pyssla i trädgården.

Avkoppling är ju också min yoga - och här tänker jag på den där reklamen för Keno när grannen stressar iväg, har bråttom till yogan för det är ju så avkopplande istället för att sitta i nuet med en kopp kaffe.

Och det är ju tyvärr så att jag är en rastlös själ som vill ha saker att göra jämt och ofta egentligen och har svårt att låta bli att försöka vara effektiv - som att lyssna på en bok samtidigt som jag gör något annat.













Och jag kommer inte koppla av så mycket denna dag - fast jag borde men jag måste ta lite städning. Jag får krupp annars. Men jag ska ta hjälp av sonen. Dottern är på jobbet och henne ska jag hämta hem när hon slutar klockan 14.

Hon tog sig hem igår kväll själv - en av hennes kollegor bor i närheten och ibland passar deras tider hyfsat bra ihop -kan skilja någon kvart - konstigt system men så är det - ingen börjar exakt samtidigt utan det skiljer kvartvis och i morse kunde hon åka med henne även om det innebar att hon var på jobbet 30 minuter tidigt - men jag slapp ju köra då - HURRA!

Annars hade det varit min lott att kliva upp tidigt idag. Jag vaknade vid 3 idag av att jag var täppt i näsan och jag hostade så det fick bli både nässpray och hostmedicin. Sonen kom hem strax efter halv 4 och dotterns klocka ringde första gången 4! - Så himla tidigt men hon känner att hon behöver ha tid på sig att vakna - och jag hade ställt klockan min på 5 för att hjälpa henne upp ifall hon somnat om. Och jag somnade sen om och sov fram till 9.

Och det har regnat idag också! Djup suck!

Men vi ska snart ut jag och vovven, jag ska samtidigt åka på systemet och köpa en flaska vin till i kväll. Ett glas gott rött är ju avkopplande och något gott att äta likaså - vet inte riktigt vad vi ska äta idag - tror vi gör något extra för i morgon jobbar dottern kväll igen så hon missar middagen.

Så den här dagen kommer innehålla både mycket att göra - lite stressande och avkoppling. Och det är ju också avkopplande att känna att man har ett städat hem även om själva städandet inte är så avkopplande.

Ja det är en vågskål man får jobba med hela tiden.

Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar