December

December

torsdag 23 januari 2014

Torsdag - så är i slutet av januari



Jag tycker om vintern! När snön knarrar under fötterna och det är gnistrande vackert ute och SOL!

Nu - ja det knarrar under fötterna men sen är det inte mer än kallt, bitigt - inte så skönt om man inte har tagit en halvtimme på sig för att klä på sig och sen tar det lika lång tid - nej längre när man kommer in för då är det fullt med imma på glasögonen och jag ser ju inte vad jag håller på med.

Är egentligen rätt utrustad med varma kläder men det går ju ändå igenom märg och ben och ansiktet är ju inte så skyddat om man inte skaffar sig en rånarluva.

Vovven är ju inte heller intresserad av längre promenader!

Så när ska du komma - du kära sol med värme och ljus och välbehag - så du också kan visa mig hur sketna fönster jag har och .....

Ja blommorna i fönstret - har många ampelväxter - ja dom försöker sträcka sig mot ljuset.



Ja - gärna härlig vår med sol, fågelkvitter och värme. Och vårvinter med såna dagar trots lite snö på backen är inte helt fel det heller.

Vad som helst men inte det här gråa, det kommer ju inte ens ner någon nederbörd heller.



Körde dottern i morse igen, gick den där korta rundan med vovven trots att jag var klädd för en längre men han vägrar ! - hem och drack te och åt en smörgås sen gick jag och la mig en stund igen. Somnade till och låg i nästan 3 timmar - behövde jag! Sen in i en varm dusch, en ny kopp te och så stoppade jag mitt hembakta bröd i brödrosten och åt med marmelad - blev himla gott. Det är inte så ofta vi har marmelad - det glöms liksom bort men så var det dottern som ville köpa och då blev det så. Och jag kanske ska baka nytt bröd idag om jag känner att lusten och orken finns - har en påse frallor kvar i frysen ifall att men hur som haver bör jag baka nytt imorgon om inte annat.

Har ju köpt hem så jag kan med jäst och allt. Har också köpt hem så jag kan göra semlor : D. Både grädde och mandelmassa har jag så det är bullar som ska bakas.

Idag blir det lax till middag. Försöker ringa min son för att han ska börja men han svarar inte i telefonen. Vet inte när han kom hem i natt - han jobbade ju igår. Och jag smög in i hans rum och hämtade min datorsladd innan jag gick till jobbet. Och fick viskat lite tyst när han tittade på mig att han inte skulle säga något för det fick idag bli en test för att se hur vovven beter sig när jag inte är hemma. För vovven begrep nog inte att han var det.

Men han har ju sett att matte går iväg och matte kommer hem och han står inte alltid vid dörren för att han ska med. Och så fick han ett detastixben när jag gick.

Och han börjar fatta kommandot sitt :D - när det vankas något riktigt gott -han fick en köttbulle av mig idag och han sätter sig inte direkt men rätt snart ändå.

Han kan!



Är sugen och på jobbet har vi kvar burkar av pepparkakor så jag stoppar i mig och tänker - det är ju jättenyttigt! Kanel ska göra underverk men det är nog så att det inte funkar så bra ihop med kombinationen av allt annat som finns i pepparkakor.

För jag har värk lite här och där idag men mest i ryggen som igår och ner till underkroppen och till fötterna och huvudvärk!



Jag vet inte om det är något speciellt jag har gjort som gör att ryggen värker i ryggslutet. Inget som jag är medveten om. Kanske är det sängen som spökar - förhoppningsvis kan jag få till en ändring av det om jag får beviljat fondmedlet jag ska söka hos kuratorn nästa vecka - jag hoppas.

Jag försöker ju göra det jag kan för att jag ska må så bra som möjligt.

Kedjetäcket är en sån sak - jag sover lugnare.
Yogan - jag får sträcka ut min stela kropp och få ha den där känslan som jag gillar - att man har utfört något kroppsligt - man har tränat.
Promenaderna - gör gott för både hjärta och själ samt är ju också bra för så mycket annat också.
Piller - jo en del av dom är ju livsnödvändiga tyvärr för att skapa sig en någorlunda skaplig vardag.
Jobbet - gör att jag känner att jag duger, att jag betyder något, att jag kan!
Sociala - ja här är det väl mer att önska men jag får en hel del av den biten på jobbet numera så det är inte lika illa som när man bara gick hemma och inte pratade med en kotte på flera dagar.
Sociala medier - ja det är en guldgruva  - så mycket positivt man får därigenom.

Så en bra säng - ja det vore grädde på moset.




Nä - det här inlägget har tagit lång tid att skriva - har varit uppe och rört på mig ett par gånger för nu är värken i ryggen för dj...lig så jag ska kolla in min lilla burk med piller som jag har i väskan - hoppas jag.

Må gott



1 kommentar:

  1. Hoppas du fick hjälp av värktabletter så att det tog udden av det värsta i ryggen :-)
    Jag håller tummarna för att du ska få en ny säng. Hoppas verkligen de ser att du har ett stort behov :-)

    Bra att vovven börjar förstå att gör man rätt får man en godsak :-) Gick det bra för honom att vara "själv" hemma?

    Det är väldigt gott med marmelad ibland.. i stugan äter vi ofta det.. Extra gott är det på nybakade frallor eller scones tycker jag :-)

    Ha en fin kväll!
    KRAM

    SvaraRadera