December

December

onsdag 22 januari 2014

Kvällsro



Kokar upp mitt tevatten i vattenkokaren - vilket för övrigt är den allra bästa hushållsapparaten jag har.

Delar en hembakt fralla och smörar och har messmör på som pålägg. Plockar fram de piller som ska intagas så här på kvällen.

Dukar allt på en bricka och sätter mig i soffan för att upptäcka - jag tog ju fel te! Det blev citronte när jag tänkte ta kvällsro-te.

Ja ja, det är gott det också men på kvällen är det extra gott med det lugnande örterna.

Har varit på yoga ikväll. Ensam - ja salen var full men inte i något sällskap av dottern. Det var ju handboll men eftersom Sverige nu åkt ut så är det kanske inte lika tvunget att titta längre men så hade hon en hemuppgift från nya jobbet som skulle göras också - något papper.

Sonen är och jobbar och till honom fick jag köpa hostmedicin idag - han är lite förkyld och har torrhosta och den blir ju inte bättre av att han inte har en enda krukväxt i sitt rum som kan ge lite extra fukt så jag satte in en flaska med vatten igår och så fick han en blöt handduk att andas igenom så han skulle få lite fukt i sig när han andas och det hade varit rätt bra.

Brukar själv sätta munnen under täcket när jag får torrhosta så jag andas in fuktig egen luft ett tag.

Yogan var som brukligt vara - gott för min kropp - det är ju mycket stretch, töja ut och lite styrka som passar mig så bra men jag har ont i ryggslutet ändå och höfterna.

I går låg jag och försökte tänka bort smärta - hade ont i fotsulorna men det gick sådär. Den fanns där tills jag somnade.

Natten har varit god och jag är så glad och tacksam över såna nätter. Sitter i min soffa och jag har datorn framför mig på bordet och så zappade jag runt och det skulle jag kanske inte ha gjort för jag hamnade på kanal 8 och en Robinsson deckare - kommisare Banks - gillar Peter Robinssons böcker så nu blir jag sittande här.




När jag kom hem från yogan så blev det bara in och hämta vovven och så ut igen. Han har inte varit så glad i att vara ute idag - det är snabba rundor och jag har inte haft selen på utan jag testar med bara halsbandet och det funkar om jag inte försöker gå åt något håll dit han inte vill gå. Då backar han och det var inte helt nära men nästan.

Och jag inser att jag kan gå och lägga mig - har sett deckaren förut och även läst boken - så det var ingen ny - lite synd men bra också - så får jag sova istället.

Idag gick jobbet väldigt fort. Igår var det en lång dag. Jag var inte hemma förrän efter halv 8 så de timmar jag var hemma i måndags tog jag igen igår.

Insåg när jag satt där och skulle försöka lära ut det jag kunde att det inte var så mycket men idag har jag suttit och tittat mer noga på hemsidan och hur man ändrar och skrivit en liten lathund. Är inte helt klar för jag måste klura ut bättre hur man lägger in bilder.

Spruta har jag tagit också och fick även bokat in en läkartid hos min läkare - det är dags för en årskontroll. Och jag höll på få en panik attack när jag satt i bilen i morse efter att ha kört dottern till jobbet - helt plötsligt så tänkte jag på min tid hos kuratorn och fick för mig att det var igår och jag svor högt och tänkte - det är väl typiskt och ändå tittade jag på tiden bara häromdagen.

Men det är tisdag nästa vecka - så mycket oroskänslor helt i onödan!

Vovven och jag gick ut när jag kom hem från jobbet också. Då fick sonen skala potatis och sätta på spisen. Sen var det bara att värma kalopsen och göra en sallad och koka broccoli och det hela var klart precis lagom tills dottern kom hem och precis lagom tid för att inte äta för sent inpå yogan.

Gott med husmanskost!

I morgon - ja då blir det lax för mig och sonen och dottern får äta köttbullar som finns kvar i kylen.

Vovven börjar bli mer leksugen för varje dag. Han har en massa leksaker som  han inte riktigt vet vad han ska göra med - men igår och idag har han tagit en av mina vantar och kastat runt med innan jag fått tag på den.

Han var också ute i trädgården och sprang runt som riktigt glad och yster hund ett tag innan han kommer in och mattorna ligger numera sällan på sin plats - dom är i högar. Han busar också med katten som idag slog med tassen efter honom så snart får han nog en liten smäll där.

Och jag har lyssnat klart på boken och har också börjat på en ny. Det är samma författare och samma uppläsare och den börjar där den förra slutar så det känns lite som en och samma.



Christina Larsson som skriver i Göteborgsmiljö och Silhuetten är hennes 4:e i en serie.

Del fyra i den spännande serien om Ingrid Bergman

När kriminalkommissarie Ingrid Bergman, efter ett par ljuvliga drömveckor i Thailand, återvänder till Göteborg hinner planet inte nå marken på Landvetter förrän den tuffa verkligheten överrumplar henne.
Larmet hade under natten gått fem gånger i hennes hem på Lyckans väg - men varför, och vad hade hänt?

På Polishuset var hon mycket saknad och efterlängtad. Ett berusat svensexegäng, som tagit sig in i de gamla underjordiska befästningsgångarna innanför Vallgraven, upptäcker en död tonårsflicka. Mördad. Av vem eller vilka? Under utredningnes gång blir Ingrid Bergman brutalt medveten om den kvalificerade Ondskan.
Samtidigt börjar hon långsamt närma sig insikten att det också finns ett annat liv - ett liv utanför det krävande polisarbetet.

Dagen är slut och natten är här.

Så jag ska nu borsta mina tänder och göra mig klar för natten.

Må gott



1 kommentar:

  1. Härligt att du trivs så med Yogan :-)
    Synd att dottern inte hade tid att följa med. Tycker hon nya jobbet känns bra?

    Hoppas sonen kryar på sig, det där med torrhosta är jobbigt...

    Han har börjat bli busig spanjoren :-) Det är väl ett tecken på att han mår bra :-)

    Kalops.. alltid gott :-)
    Vilken tur att du inte missat besöket utan tog fel på datum :-)

    Ha en skön torsdag!
    kram

    SvaraRadera