December

December

måndag 20 januari 2014

Hemmadag



Skulle kanske sitta framför tv'n och vila hela dagen men nope - men jag har sovit på förmiddagen.

Igår kväll så var jag väldigt i valet och kvalet hur jag skulle göra idag. Skulle jag åka och jobba tidigt - samtidigt som jag körde dottern till sitt nya jobb hennes första dag och sluta tidigt eller skulle jag jobba em fast jag skulle behöva hämta dottern för att samtidigt göra ett besök i en djuraffär på den orten som inte har öppet mer än några em i veckan. må-on-fre och onsdagar går bort och fredagar - ja hade väl kunnat vänta men då är det ju skönt att bara få komma hem.

När dottern började vakna till liv hade min klocka inte ringt och jag kände sen hur trött jag var - helt slut och insåg att jobba förmiddag skulle inte gå.

Körde dottern, gick en kortis med vovven och sen hem och i säng och skickade ett sms till kollegan att jag jobbar hemifrån idag. Och det har jag nu gjort lite, fixat lite bankärenden och kollat mail.

I morgon ska jag ha kurs på jobbet om hemsidan på kvällen så jag tänkte också att då blir det en lång dag så därför är det mer legitimt att inte gå idag.

Har inte varit borta från mitt jobb en enda dag pga av mina sjukdommar och är inte bekväm med att vara det idag heller egentligen men jag måste ju också lära mig någon gång att lyssna på mig själv.

Så det är väl lite sviter från helgens begivenheter, ute och ha kul, 2 härliga långpromender, bakning. Inte alls mycket men ändå så är det ju det inser jag - insåg även det redan på planeringsstadiet men men.

Brödet blev gott som jag bakade igår. Gjorde 2 limpor och sen frallor av samma deg - som innehöll grahamsmjöl, solrosfrön och specialmjöl plus vätska och sånt vanligt. Sonen tyckte idag att det blev himla gott.

Gräddningen fick barnen ta hand om medan jag åkte på yogan. Skulle kunna gjort 4 limpor men har "bara" 2 formar för limpor - gamla plåtiga buckliga saker så jag ska investera i nya i teflon någon dag. Och då 4 stycken - har en stor hushållsmaskin så varför baka på 5 dl när man kan baka på 1 liter vätska är min devis.

Yogan var oerhört skön och välbehövlig, mycket folk och dottern - ja hon var hemma och tittade på handboll och var alldeles slut när jag kom hem för att det hade varit så spännande och i morse sa hon att det var nog match i morgon tisdag istället för onsdag och det rimmar ju bra med hur dom spelat tidigare - varannan dag så då kan hon se både match och gå på yoga.

Nötpajen blev god men för mig väldigt mäktig så igår smakade den inte lika bra som en liten bit till kaffet gjorde nyss idag.

Har tagit upp kycklinglårbitar ur frysen och ska lägga dom i en långpanna ihop med lite lök och vitlök tänkte jag.

Ska också på apoteket och hämta ut mediciner. Hittade en propavan i mina burkar igår så jag somnade gott och har sovit gott i natt men om jag inte gör det nätterna innan så tömmer det också mig rejält på energi men just nu känns det riktigt bra faktiskt - behövde dom här timmarnas sömn på förmiddagen och att kunna göra ärenden sen under den tid som jag annars skulle vara på jobbet är också en räddning för annars hade jag varit tvungen iväg efter jobbet.

Fått fixat med lite egna papper också - försäkringskassan/pensionsmyndigheten ville inte göra en utbetalning vardagen för den 19:e under januari så idag har pengar kommit in på kontot. Jag har elektronisk faktura på trängselavgift - åker sällan in till stan så jag drabbas inte så ofta men så tillhörde jag dom som i december fick dubbel avgift och har väntat på en ny faktura som kom förra veckan med rätt belopp så nu är det klart. Och jag har ändrat förfallodag på telefonräkningen också till den 20:e så den är också fixad - annars har jag allt på autogiro - det bästa som finns - att slippa behöva tänka på att det ska betalas. Kommer göra så med telefonräkningen också från och med februari månad - kan lägga in det själv på banken så jag.



Sen har jag världens bästa yogafröken som vet att jag har det knapert och vet att dottern också har haft det. Vi går 2 gånger i veckan men betalar bara för 1 denna termin. Pensionärsrabatt :D - hon vill så gärna att jag ska kunna fortsätta med detta eftersom det gör mig gott och dottern åker med på tåget.

Nästa vecka har jag tid hos min kurator. Då ska vi väl ta och komma ikapp med vad som hänt sen sist och så ska vi göra en ansökan till en fond och jag behöver en ny säng eller en ny bäddmadrass i alla fall. Min säng har många år på nacken och är väl inte helt optimal för min kropp.

Så min deklaration ska letas upp för att tas med och tas en kopia på. Hm undrar vart den är - jag har så mycket papper som ligger överallt och jag har varje år som ambition att sätta in dom i pärm men det hamnar i högar och jag har massor av dokument som nu kan slängas. Det ska ju sparas x antal år även som privatperson men inte 10 år som det är för papper på jobbet tex.

Så rensa i röran skulle jag behöva - men det får bli en annan dag, en annan vecka, till och med en annan månad :D

Må gott



3 kommentarer:

  1. Har autogiro på alla räkningar, himla bra tycker jag. Jag har också stor oreda bland alla papper just nu, har lagt på hög bara i ett par år nu. Borde göra en stoooor genomgång där och sortera in i mappar - som jag har redan men det blir liksom inte av... :-) Hoppas du känner dig lite piggare idag. Kramar från andra sidan skogen! ♥

    SvaraRadera
  2. Bra att du lyssnade på din kropp & tog en hemma dag.. Klart att man ska vara hemma om man inte mår bra... Men jag vet känslan, jag dör ju inte av detta så jag får väl gå iväg & jobba.. Klarar det gör man, men hur man mår efter ja det är en annan femma....

    Hur tyckte dottern det var på nya jobbet?

    Vad snällt av Yogaläraren atrt hjälpa er så att inte avgiften blir så stor :-)
    Det finns fina människor :-)
    *
    Hoppas du får en riktigt bra dag!
    Kram <3

    SvaraRadera
  3. Mysigt med promenader och hembakt....men inte med deklarationer...hiihi..
    Ta hand om dig och visst kan röran vänta nån månad ;)
    Ha det så gott
    Kram Lollo

    SvaraRadera