December

December

söndag 12 maj 2013

Söndag och det är 12 maj



Internationella dagen för Fibromyalgi och ME/CFS!

Hur ska man uppmärksamma en sån dag?

Klä sig i lila eller vila?

Nej, det blir nog inte så mycket av varken det ena eller andra. Vädret i dag kan väl kallas för omväxlande. Värmen finns i solen då den tittar fram men annars är det si och så tycker jag.

Somnade gott i går kväll där vid 8. Vaknade av att jycken ville ut strax innan 12 och sen vaknade jag igen och då hade det börjat ljusna utanför fönstret och jag kände mig orolig. Sonen var ju ute på krogen igår kväll och hade inte kommit hem än. Klockan var efter 4. Och jag låg där och jyckens mage lät så att jag kunde inte somna om. Tittade på mobilen - inte hade han ringt heller. Skulle han ta första morgontåget hem eller. Detta är inte likt honom.

Jag kliver upp och i hallen står hans skor och dörren in till hans rum är stängd så han har kommit hem och detta utan att jag vaknat till. Antingen har han smugit bra eller så har jag varit klubbad! Kanske båda.

En lättnads suck kunde jag ta i alla fall men sömnen var liksom förstörd.

Har pressat käkarna i natt så jag hade ont och gick upp för att ta en värktablett, tittade ut för att se om katten ville in - och det ville han INTE!

Han låg i sin box och kikade bara på mig. Utanför låg hans halsband och sen när jag tittade omkring så var det pälstussar både här och där.

När jag sen klev upp vid 10 - då hade jag varit vaken en timme och tittat på ett program om fattiga kvinnor och födslar på kunskapskanalen - då ville katten in och jag kunde titta närmare på tussarna. Det var vita och grå. Min är ju vit på ställen där halsbandet sitter men han kom in, har ätit, jag har tittat närmare på honom och han verkar helt ok. Min knäppa granne under mig har en långhårig grå katt. Lika tyken som sin husse. Kan vara hans päls. Och min katt har ju bara tyckt till. Gå inte i min trädgård - kanske var den på väg mot den ombonade boxen. Den är både regnskyddad och bäddad med gosigt täcke. Svar på den frågan får jag ju inte i alla fall. Men jag vet att min katt är en som tycker han är herran på täppan så kom inte för nära mitt revir. Och det är en stor katt tycker folk. Kanske han är så han har försvarat sig bra.

Min knäppa granne är ju ett stolpskott av inte denna värld. Så tycken och rent elak. Han bor under mig. Mitt emot honom bor en kvinna som nu fått rullstol och har svårt att gå pga av någon sjukdom. Så hon sätter ut soppåsen i trapphuset och mig gör det inget men grannen under blir rabiat så nu när hon satt den - på en bricka ifall det läcker så har han flyttat den och lagt den i hennes rullstol bara som en makt demonstration. Varför tar han inte bara med sig den när han går förbi sopnedkastet och visar sig vara en medmänniska? Något är fel på den karl.

Gårdagen blev en lugn dag. Promenad med jycken, satt ute i solen i trädgården, strök lite kläder, vi åt kycklingfilé med klyftpotatis och sparris och sallad och när kycklingen stekt så fick den sen puttra i bearnaisesås. Blev himla gott.

Sen kördes sonen till kompisen och dottern som var lite dagen efter ville ha godis så vi åkte förbi affären.

Sen hem och inget mer blev gjort. Satt i köket en stund och sen gick jag och la mig.

Idag står det inte så mycket på schemat heller. Gröten är uppäten och kaffet håller på ta slut i koppen.

Jag har halva vardagsrummet med kläder som jag ska lägga i garderoben men jag måste sortera lite i korgarna, flytta om och ha kläder för varma soliga dagar mer i närheten än för vintern.

Kanske ska vi åka till ett spår så ungarna får kuta.

Och dagens middag. Ja det ska kokas tjocka revbensspjäll. Dessa ska sedan grillas så jag ska koka dom med lök, kryddor, vitlök och lagerblad så dom får god smak. Sen göra en glaze till grillningen och så blir det pistageglass till efterrätt. Söndagsmys.



Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar