December

December

söndag 26 maj 2013

Just nu....Sol




Igår var ordet för kvällen - Tragiskt!

För den känslan kom över mig när jag låg klar för sömn redan vid 7 på kvällen. En lördagskväll, fint väder, i mina bästa år och man går och lägger sig för man har inte så mycket annat att välja på och även om man hade haft massa att välja på så är det - gå och lägga sig som vinner! Om man inte ska vara helt död dagen efter.

Det hade inte spelat någon roll ifall jag haft en miljon - jag hade ändå inte haft så mycket till val då kroppen valt att låta sig styras av ME och Fibro. Men gudarna ska veta att jag också vet att det finns dom som har det så mycket värre än mig. Ingen tröst i sammanhanget men bra att komma ihåg.

Har varit vaken sen 20 i 9. Då låg jag kvar i sängen och lyssnade på boken. Såg nyheterna på tv innan jag sen gick upp för att göra min frukost, gröt och kaffe.

Ute kvittrar det och altandörren står öppen, solen skiner man hör grannarna på avstånd, någon klipper gräs och barn ropar - rätt behagligt.

I ett annat rum här i lägenheten ligger dottern. Hon fick skjuts och stannade här så jag behövde inte kliva upp och åka och hämta henne, vaknade till, gick på toa, tog ett glas mjölk och la mig och somnade om igen så jag har tack och lov inte haft lång vakenperiod i natt.

Vet inte vad den här dagen ska ta vägen. Solen skiner just nu men på väderleken så sa man att det skulle komma in regn i em - dom har ju haft fel förr :)

Det är morsdag också idag - inget jag firar! Tycker inte att min egna mor är värd att firas - vi har ju heller ingen kontakt - mitt val och det skulle ju kännas väldigt märkvärdigt ifall jag då denna dag skulle uppmärksamma någon som jag har bevis på inte ville vara en mamma när jag som mest behövde det som liten.

Och jag ställer sen heller inga större krav på mina egna barn att behöva uppvakta mig med något speciellt - jag tycker att vi kan ta sånt vilken annan dag som helst - uppskattar mer att vi har många och fler dagar än en på en söndag i maj.

Men självklart blir jag glad om dom säger grattis på morsdag - absolut!

Min pappa föddes på en morsdag - och det måste ju vara speciellt för ett önskat barn att födas just denna dag. Han skulle bli 80 nästa vecka om han levat. Saknad är han.

Ska ta och koka mig en kopp kaffe till och sätta mig i solen med den.

Må gott







Inte min katt men vacker ändå!


1 kommentar:

  1. Jag förstår dej så väl ang. Morsdagsfirande. Min mamma är borta sedan länge och nu har jag ju ingen grav att tvingas sköta längre heller. Känns skönt! Dottern vill dock fira mej och det får hon ju göra, men det är av egen fri vilja. Jag fick välja mat och fika hemma hos henne, plus att hon köpt ett par små saker till mej. Å andra sidan så köper vi saker och blommor till varandra lite när som. Idag är jag trött, men nöjd med gårdagen. Hoppas du får en fina dag, vännen! / Kram!

    SvaraRadera