December

December

onsdag 1 maj 2013

Är våren kommen nu?1:a maj och jag tror inte att jag någongång sen jag flyttade hit har varit med om att det inte är speciellt grönt ute. Det känns mer som 1:a april. Är maj en vår månad eller försommardito?

Men det kommer gå väldigt fort om det bara får bli lite mer värme. I natt var det minusgrader.

Men idag har det varit jätteskönt, sol och blå himmel och en sån här vacker dag och jag tillbringade inte så mycket tid utomhus.

Jag och dottern åkte för att shoppa idag. Först åkte vi till net on net där jag köpte en laddare till mobilen som man kan sätta i cigarettuttaget och vi kan ladda alla våra mobiler när vi kör vilket passar bra när vi snart ska åka norrut.

Sen blev det ikea men vi var snabbt in och ut för jag visste precis vad vi skulle ha och det blev en hylla för 149:- som jag nu har i köket och där tronar nu diverse glasburkar med innehåll - det blev bra och jag känner mig nöjd och jag har fått mer plats i ett skåp.

Och innan vi kom hem blev det ett stop på ica för att köpa mer mjölk.

Hemma så blev det lite utevistelse. En kopp kaffe satt gott i solskenet och sen blev det grillat till middag.

Grannen höll på med något och nyfiken är jag och det var en fågel som skadat sig så man ringde något nummer till en fågeljour för att be som komma och hämta. Det var en grönsiska tydligen - har aldrig sett vad jag vet och tyvärr så klarade den sig inte och nya grannen och mamman blev jätteledsna och grät en skvätt och dom fick låna en spade av mig för att begrava den.

Jag tänkte i mitt stilla sinne - hmm undrar om det är någon katt som är boven i detta drama för jag har min, grannen har två och sen kryllar det av dessa djur i området på gott och ont. Och dom har sitt bo i granar eller enar och det finns inga granar i direkt närhet men väl lite enar på några tomter.

Efter detta drama så fick vi ätit i lugn och ro och sen tog jag och dottern jycken på en runda för att sen åka iväg och göra honom vårsnygg. Till uppfödaren och hon tyckte att nu var han inte så lurvig som han brukar kunna vara när jag trimmar honom. Antingen har det inte vuxit så bra eller så har det gått längre tid mellan så hade vi väntat några veckor så hade han nog varit sitt lurviga jag.

Nu är han så söt och ser ung ut igen. Den gamla pälsen var så grå men han har det i generna tydligen - kullsyskon och andra syskon har haft tendens att bli grå och vissa också väldigt tidigt så det är väl som hos oss.

Vi pratade foder också och uppfödaren är en duktig med gott renomé som säljer både inom och utomlands, fick klappat lite på en 8 veckors valp som skulle till Finland. Så söt den var. Och hon jobbar också med saker till våra fyrbenta vänner och andra djur.

Och hon börjar allt mer bli lite mot vanligt foder för det är så mycket som blandas i som inte är bra och  hon sa att hon nu märker att många speciellt med gamlingar som min får en piggare hund om man gör sin mat själv. Min jycke har ju kräkts och inte velat äta riktigt men nu slickar han skålen tom och äter 2 gånger om dagen. Dock så behöver han lite mineraltillskott sa hon för det saknas i maten. Så jag kommer fortsätta med detta - koka eget. Kanske man ska tillsätta ägg ibland för att få sån näring och idag fick han lite olivolja på.

Medan jag och dottern var iväg så skruvade sonen ihop hyllan och sen har jag i kväll donat och fixat för det kunde jag ju inte låta bli och låta det vara tills en annan dag.

Så jag känner mig rätt mör nu. Det har varit en lång dag som inte borde vara så ansträngande men det är den och jag måste lära mig detta mer. Eller jag vet det ju egentligen och försöker blunda och låtsas som om den inte fanns men man blir brutalt påmind om att så inte är fallet.

Men jag hoppas på en god natts sömn nu.

I morgon är det vardag igen.

Må gott

2 kommentarer:

 1. Vad skönt att jycken blivit vårfin nu :-)
  Zingo är oxå ngr kilo lättare & nyfriserad :-)

  Du verkar ha haft en bra ledighet men ganska mycket på schemat :-)
  Kul att köpa en ny hylla. Jag tycker att det kan vara det lilla som gör just det där lilla extra & det som gör att man känner för att röka, städa fixa vidare :-)

  Skönt att Jycken är bättre i magen :-) Hoppas det håller i sig :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Visst är det onödigt kallt och sent i år!!
  Men du tycks haft det härligt ändå.
  Vi var också på IKEA i helgen...dottern köpte ett bord...hihi...
  Kaffe i solen låter ljuvligt. :)
  Ja nu håller vi tummarna för många varma soldagar framöver :)
  Kram Lollo

  SvaraRadera