December

December

fredag 26 april 2013

Så här hade jag inte planerat det.



XXL - stor kaffekopp med mycket kaffe och mycket mjölk. Ett försök att lura mig själv till att upprepa mantrat.

Jag är inte trött, jag är pigg, jag är inte trött, jag är pigg.

Lyckas väl sådär måste jag erkänna men lik förbaskat så dricker jag denna dryck.

Men först får magen sin gröt och idag med kardemumma och persikor och mina fröer. Gott.

Hade inte helt lätt att somna igår och så vaknar jag före 6 idag. Det är nog lite anspänning ändå inför morgondagen och dagen. Hade ställt klockan men först klockan 9 så 3 timmar extra så här innan hade jag inte räknat med och kände att jag inte hade ro att somna om.

Ligger och tänker på saker jag inte får glömma - så jag har tänkt på alla dom där lapparna som är utskrivna. 160 sidor har vi printat ut.  Varje sida har 3 kuponger och jag ska ta skärmaskinen och dela dom och så ska jag åka ner med dom till centrum innan 15:00 idag ihop med annat.

Dottern som igår var ute och käkade på restaurang med sina kompisar - Bamboo i stan hade jag bara kontakt med på fb där jag skrev att jag kommer och hämtar tidigare än vi sagt och sen när jag var uppe på natten såg jag att hon svarat och hon börjar 12 och inte 13 så det passar ju bra. Ska låta henne sova en timme till innan jag ringer henne.

Ute är det gråmulet idag och det har regnat men just nu är det uppehåll och jag såg på väderleksrapporten på tv om den där värmen som inte tycks komma som vi vill och att det är snö på sina håll och i norr är det ju inte helt ovanligt med snö på valborg men nog vill jag ha värmen allt.

Kommer få nya grannar, min trevligaste som jag delat staket med och som också har hundar flyttar. Jag har inte pratat med henne men förstått det, lägenheten töms sakta och jag ser att hon är där och plockar efter att ha varit väldigt osynlig. Enligt en annan granne som bor under henne och som är kvarterets skvallertant så har det förhållande hon hade tagit slut pga att han drack. Och honom har jag inte heller sett till sen vet inte när. Trist för den här tjejen var så trevligt och så go och väl unnad att få ha det bra. Hon har haft det jobbigt och var så glad när jag förra nyårsafton pratade med henne då hon knackade på och senare berättade hon om sitt nya förhållande och förra sommaren så växlade jag många ord över staketet med både honom och henne.

Så det är bara att hoppas det kommer lika trevliga grannar igen.

Ska ladda in en ny bok i telefonen. Den förra Hans Koppel - kommer alddrig mer igen - var nog en sån bok som man skulle kalla lättläst och inte så tjock för det gick fort att lyssna. 6 cd skivor bara.

Nu blir det en mp3 och jag väljer

Anna Jansson - Dans på glödande kol. Ni vet - en Maria Wern deckare - den senaste och Marie Richardsson läser. Blir nog väldans bra och spännande.

Så jag ska klä mig, stoppar lurarna i öronen och ta med mig jycken ut på promenad innan jag sen tar tag i resten av dagen.

Må Gott



Eldens mäktiga ande vilade över rummet. Lukten av eld skrämde honom, men var samtidigt fascinerande. Han tappade en brinnande tändsticka bland trassel och terpentin. Det var som om papperskorgen fick liv. I värmen buktade den utåt och blev till ett ansikte som ville tränga igenom den mjuka plasten. Han vågade inte röra sig fast det brann för fullt. Elden hypnotiserade honom. Det knastrade som om ansiktet ville berätta något för honom ... en hemlighet om de döda barnen på mammas tavla.

Elvaårige Leo har förlorat sin mamma i sviterna efter en brand. När han flyttar till Visby med sin pappa uppstår ytterligare bränder i samma bostadsområde. En politiker utsätts för trakasserier och kort där efter avlider hans hustru i en anlagd brand. Det blir Maria Werns uppgift att söka sambanden. De leder till ett gäng som hållit ihop sedan gymnasietiden. Ett gäng där brandmannen Björn, som Maria blivit allvarligt förälskad i, har sina vänner.

Dans på glödande kol är den fjortonde boken i Anna Janssons framgångsrika serie om Gotlandspolisen Maria Wern. Det är en bok om girighet, om de krafter som inte drar sig för att utnyttja andras utsatthet och om längtan efter kärlek. Den utspelar sig i ett Visby där turistströmmen återvänt till fastlandet och polisstyrkan reducerats för ett lugnare tempo.


3 kommentarer:

 1. Vilken god gröt magen fick sig...hihi.. låter hur smarrigt som helst!! :)
  Hoppas du får någon bra ny granne sedan när din granne flyttat...det är ju så värdefullt:)

  Trevlig helg igen vännen...hihih..
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 2. Jag har lärt mej att när man använder mantra så ska man bara tänka/säga det man ÄR, aldrig det man INTE är. Det blir någon förvirring annars.
  "Jag är pigg....eller jag känner mej pigg". Alltid värt att prova.
  Jag ska skicka efter den boken (Anna Jansson) nästa vecka, plus en ny av Mari Jungstedt.
  Önskar dej en bra fredag och en trevlig helg. Kram.

  SvaraRadera
 3. När man behöver sin sömn inför kommande uppgifter så kan man bara inte sova.. varför gör kroppen så med oss...

  Hoppas du är på banan har kontroll & får sova gott inatt :-)
  Kram

  SvaraRadera