December

December

torsdag 4 april 2013

Goda vanor



Det är så mycket man vet att man mår bra av men också är det lätt att lägga ifrån sig dessa - vanorna!

Att äta havregrynsgröt på morgonen är en god vana! Idag blev det kardemumma i och persikohalvor och lite linfrön, solrosfrön och pumpakärnor samt grön mjölk och en kopp kaffe.

Känner riktigt hur magen ler :)

Men allt går ju i perioder och alla har sina slut så även denna säkerligen någon dag men när vet jag inte så jag håller fast vid den tills jag äter fil eller macka istället till mitt kaffe.

Blodsockret har jag kollat nu 3 mornar i rad och tänker fortsätta ett tag till. 5,7, 5,9 och idag 5,7 igen.

När kaffet är slut och jag är färdig här på bloggen så ska jag ge mig ut på en skön promenad. Den vanan har ju också legat på is under vintern. Det blir inte samma sorts promenader när det är kallt och snöigt och mörkt och eländigt för både kropp och själ både för mig och jycken.

Nej när solen skiner, det är vårkänslor i luften så gillar vi detta så mycket bättre båda två.

Dottern får jag inte med mig ut - hon är kass! Ja i den bemärkelsen att hon mår inte bra - någon förkylning och hon ska jobba i natt så det blir bättre om hon vilar även om frisk luft inte är att förakta.

Och yogan - ännu en sån god vana jag lagt mig till med - igår var det ju nystart efter några veckors uppehåll då vår instruktör varit på semester... i Indien. Hon och några vänninor hade varit på yogasemester så hon hade lite nya poser med sig hem - en ny sorts solhälsning och den gamla är ju så invand så det är lite kaos i huvudet när man ska försöka konsentrera sig och göra nytt som är lite mer av många rörelser i följd. Men sen hade hon lite andra också med sig i bagaget. Kul och yogan gick bra. Trodde kanske att axeln skulle bråka för mycket med mig men det gick bra där också. Så det är skönt att ha hela april och maj med yoga på onsdagar igen. Jag missar nästa onsdag men sen så.

Men natten då - jo tack somnade vid halv 10 igår sen vaknade jag vid 2 av jycken som ville ut och sen var jag vaken i 2 timmar - den vanan gillar jag inte!

Sen vaknade jag redan före 8 i morse - och vaknade med huvudvärk!  Men den hoppas jag ska försvinna med frisk luft. Klev dock inte upp utan låg och lyssnade en timme på boken.

Innan jobbet ska jag hämta hem sonen och åka in på ica i den byn och köpa kycklingfilér som var bra pris på så jag igår när jag tittade i det icabladet.

Men idag så ska det blir köttfärssås och pasta till middag. Dottern ska göra den och hon gör det med den äran och det kan nog bli hennes paradrätt.

Idag försöker jag se positivt på tillvaron. Solen skiner som sagt, jag har inte skoskav och om xx timmar får jag sova igen.

Må gott



3 kommentarer:

  1. Ja det är svårt att hålla fast vid dom goda vanorna. Mycket beror ju, som sagt, på att man har den här jädrans sjukdomen. Jag äter också havregrynsgröt i perioder. Helst med blåbärssylt och mjölk. Promenaderna blir betydligt fler i fint vårväder!
    Ha en bra dag! Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag äter också havregrynsgröt på morgonen. Oftast med ½ mosad banan och idag blev det färska jordgubbar också.
    Ha en bra dag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag äter däremot väldig dåligt till frukost. Blir mest bara kaffe, visst är det superdumt. Men man har liksom vant sig med det. Att få promenera i detta vackra vädret, gör en så gott♥
    Kramen♥

    SvaraRadera