December

December

fredag 19 april 2013

Eländiga nätterIdag är det segt, så segt, så trött, så glad att det är lördag imorgon och sen söndag och 2 vilodagar.

Natten har varit en prövning.

Boken är så spännande att jag strecklyssnar, satt i soffan och stickade lite och sen gick jag fortfarande lyssnandes ut i köket och tog lite kvällsmat. Mina mediciner tog jag också för att jag då var redo för att sen gå och lägga mig.

Och utan någon som helst förvarning fick jag värken från Hell. Så ont och då i käken, tanden och jag fattade nada.

Så det blev värktabletter till maxdos och det klingade av men alldeles öm var jag vid käkarnas gångjärn och nedanför örat och lymfkörtlarna.

Jag hade tidigare igår tänkt att så skönt det är - jag har inte haft värk i nederkäken som tandvärk på länge - skulle inte tänkt så.

Just nu känns det bra och det gjorde inte heller mer ont i natt.

Och jag somnade gott vid 9 för att sen vakna till halv 12 och sen har jag legat vaken och känt när jag hållit på att flyta bort i sömn och så har jag ryckts tillbaka och så har det hållit på hela natten men jag har inte legat och snurrat eller så. Inte lyssnat på boken, inte haft tvn på så jag har ju också sovit men bara vetskapen och känslan av att ännu en natt utan att man sovit ordentligt gör mig frustrerad och trött givetvis för man orkar inte oavsett vem man är att inte få bra sömn.

Så jag har legat länge i sängen. Vaknade vid 9 men låg till nästan 11 innan jag kände att nu måste jag upp och äta.

Ska in i duschen om en stund och så får jag hoppas att dagen går fort och att den går bra och att huvudet hänger med. Just nu känns det ändå rätt ok. Men jag är nervös för att få den där hemska smärtan i käken igen för den är hemsk.

Käkarna är ju en sak för sig. Kommer ihåg - innan jag fick diagnosen fibro hur jag fick knäppande ljud i käkleden - varje gång jag gapar så knäpper det och det högt också. Sökte för det och det var då man tog första provet för reumatism och skickade en remiss till öra, näsa, hals mottagning och sen fick jag svar att man lämnat över till tandspecialist och jag var välkommen på ett första besök - som skulle kosta 1000:- - jag åkte aldrig.

Så knäppande käke har jag kvar.

Att det är en av alla komplexa fibrosymptomer som finns har jag förstått. Det är ingen hejd på allt vad som kan drabba en.

Men det är i alla fall fredag och jag tänker inte göra så många knop i helgen. Städa behövs och andra vanliga hushållssysslor finns men i övrigt - vila!

Solen kanske kommer tillbaka för idag är det grått och det har regnat men det blåser inte lika mycket så lite utevistelse ser jag också fram emot.

Nästa lördag - kommer jag jobba så det blir en tuff vecka med mycket förberedelser men rolig också så därför ska batterierna laddas.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar