December

December

tisdag 2 april 2013

3 dagar till



Första dagen efter påsken är gjord och det är bara 3 kvar innan det blir 2 lediga dagar igen. Trevligt att få längta lite också.

Såg att jag skulle ha bokat en telefontid hos min läkare i samband med proverna - hade jag skrivit upp så fint i min almanacka men jag tittade inte i den då!

Så jag får göra det imorgon när jag tar en spruta och måste också påminna min läkare om att läkarintyget går ut snart.

Nu är middagen avklarad, har fått igång diskmaskinen och diskat sånt som jag handdiskar. Maten stod nästan på bordet när jag kom hem, fick bara fixa till det sista på grytan. Det blev en gryta med jordnötssås. Har ett recept som jag tog fram till barnen och jag kommer inte ihåg om jag hade jordnötssås eller jordnötssmör då jag gjorde den sist. Men med lite mer krydda, buljong och redning så blev det bra ihop med jasminris, jordnötter och en sallad. Broccoli hade jag tänkt men det glömde dottern bort.

Dottern känner sig lite krasslig, lite ont i svalget och huvudvärk och har sovit lite i em så jag hoppas det inte blir något mer och större av det.

I morgon är det yoga igen efter uppehållet och det vore synd om hon inte kan gå. Och vi planen är ju också att vi ska ut och gå imorgon innan jag ska iväg och ta spruta och så ska dottern iväg till en kompis. Det är ju bikinisäsong snart - så nu gäller det lite mer sundare tillvaro.

Så idag känner jag mig nöjd med gröten till frukost, en pirog till lunch, mellis på lite kesella och hallon och sen middag och så blir det något mer innan jag går och lägger mig och det lutar mot en smoothie på banan, youghurt och persika.

Inget "onyttigt" kaffebröd och sånt på vardagarna! Men när det är helg då är det lovligt i måttliga mängder givetvis. Och är vi två - jag och dottern som också behöver bli mer tränad och piggare så går det ju lättare att peppa varandra.

Nu ska jag sitta i soffan en stund. Känner inte det där jag kände förra veckan att jag måste gå till sängs redan nu. Så lite piggare är jag just nu i alla fall. Så jag ska sticka några varv och slöglo på tv.

Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar